Hollow, The (video film)

Horor

USA, 2004, 83 min

Kyle Newman

• ricci.s

Zase jedna pubertálna prkotina. Bezhlavý jazdec, ktorý má miesto hlavy tekvicu a svietiace oči, si tam jazdí na koníkovi a so šabľou naháňa bezbranných študentov. No a hlavný hrdina, ktorý čírou náhodou veľmi rád šermuje, ho ako jediný môže zastaviť, pretože je potomkom učiteľa, ktorý žil v Sleepy Hollow. Stačí len otvoriť jednu rakvu, vybrať zázračný meč a trafiť toho chudáka rovno do srdca. Rozprávka. Tohto by som sa nebál, ani keby som mal päť rokov. Okrem dvoch-troch záberov na odseknutú hlavu tam nebolo nič.(13.5.2011)

• George Stobbart

Halloweensky horor na tradičnú tému bezhlavého jazdca v modernejšom poňatí a z teenagerského prostredia. Škoda, že bol však zrejme natočený iba pre mladšie publikum, pretože namiesto možnosti urobiť z toho aspoň zábavný béčkový slasher sa tvorcovia vydali iným smerom a urobili z toho naivnú koninu pre decká. Predpokladal by som však, že tie pri tom od nudy zaspia. Celé je to akési trápne, nezaujímavé a bez spádu, hlavný hrdina je nehorázny retard a k tomu ho tam buzeruje ten priblblý blondín z Backstreet Boys. Okolo nich pobehuje fešanda Kaley Cuoco z Big Bang Theory a všetci sa boja tekvičiaka na koni, ktorým im chce poodsekávať hlavy. Bohužiaľ sa mu to moc nedarí, keďže ide o nudný film pre deti. Nie je to síce úplný odpad, no ďaleko k nemu nemá.(13.11.2011)