Reklama

Reklama

Hlas smrti

  • Kanada White Noise (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jonathan Rivers (Michael Keaton) je úspěšným architektem s krásnou ženou, spisovatelkou Annou, milujícím synem Mikem a dalším dítětem na cestě. Žije spokojeně do té chvíle, než do jeho života zasáhne tragédie. Anna se ztratí cestou do práce a později je nalezena utonulá v řece. Jonathan, šílený žalem, se odstěhuje a úzkostlivě se straní všech přátel a zbytku rodiny. Tajemný vědec Nicolas Elia přesvědčí Jonathana, že Anna vysílá signály "ze záhrobí" pomocí televizní obrazovky a rádia. Jonathan poslechne jeho rady a s pomocí nových přátel Raymonda Price a Sarah Tate se pokusí navázat spojení s manželkou. Bezděčně tak otevře dveře do jiného světa. Netuší, co tím způsobí: mrtví teď mají možnost zmocnit se ho.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (207)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jeden z milióna štandardných amerických thrillerov, ktorých počiatočný potenciál sa utopí v nevhodnom dejovom vyvrcholení (Taking Lives), podporenom otravnými digitálnymi efektami (The Forgotten). Zápletka je riedka a s výnimkou zopár zimomriavok tu niet o čo stáť. Radšej si zopakujte námetovo podobnú, no podstatne zmysluplnejšiu a duchaplnejšiu Frequency. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Všeobecně se mi duchařiny moc nelíbí, ale tahle mě zpočátku celkem i zaujala. Bohužel finále bylo dost odfláknutý. I tak se v mých očích jedná o mírný nadprůměr, 60% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Priemerný, ale pozerateľný duchársky thriller so smiešne béčkovými trikmi na jednej strane a niekoľkými skutočne napínavými scénami a slušnými ľakačkami na strane druhej. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ale vlastně je to tak za 3 a 1/2 hvězdičky. Film má v sobě určitou porci napětí, nicméně tvůrci s atmosférou jako by neuměli správně pracovat a když mají zahustit, tak ji naopak zředí... Každopádně jsem čekal trapácké béčko a byl jsem tímto filmem docela mile překvapen. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Thriller většinou dělá thrillerem výborný příběh s absolutně nečekaným koncem. Tento film má opravdu zajímavý námět a to fenomén elektronického hlasu tzv. EVP. Atmosféra je v tomto filmu tak hutná až by se dala krájet. Proč má tedy tak nízké hodnocení? Nejspíš je to tím, že si autoři přimysleli řadu věcí, které jsou opravdu neteoretické a prakticky nemožné. A dále je to tím, že má krapet přehnaný konec. Shrnul bych to tak, že jsem se na film těšil zvláště na nápad s fenoménem čímž mě atmosférou potěšil a chvílemi mi v některých scénách opravdu zatrnulo, ale jinak je to nijak vyjímečný film. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $56,386,759Tržby Celosvetovo $91,196,419║ Malou výhodou pre tento počin sa stáva neokukaný námet, o komunikácii duchov zo svetom živých cez televízny prijímač ale zas na druhú stranu je zasadený do klasickej horrorovej šablónky, aspoň že sa tam moc netlačí na moment strašenia a je tam aj nejaká snaha o budovanie príbehu. Priemer čo nič preborné nedá ala dá sa zniesť. /videl v kine: 55%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem více, to se musím přiznat. FIlm se dost utápí v nudě a dlouho se nic neděje. Závěr je trošku moc přehnaný a film posouvá do nižší ligy.Musím však uznat, že (nevím jestli je to kameramanem nebo režisérem)některé scény a záběry jsou opravdu nečekaně hezké... ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jonathan se dozvídá, že se ho ze záhrobí pokouší kontaktovat jeho zavražděná žena. Zrnící obrazovka s hlasy z druhého břehu a „věci, co se ještě nestaly“, se pro něj stávají posedlostí (silně návyková záležitost), jenže„Všechny ty zvuky nemusí být pěkné, všechny ty zvuky nemusí patřit Anně.“ A hlavně, nemusí být správně pochopeny. Duchařské filmy mám ráda, ale potřebuji v nich, alespoň náznak nějaké trochu přijatelné logiky. A tady jsem ji opravdu nenašla. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet o možnostiach komunikácie živých s mŕtvymi. Hlavne zo začiatku má film veľmi slušnú atmosféru, ktorá dáva nádej, že príbeh bude v sebe umne kombinovať zdržanlivú fabuláciu zmixovanú so slušnou porciou "touch of reality". Žiaľ v druhej polovici sa ale film zvrháva so svojou scenáristickou vykonštruovanosťou, ktorá je poplatná zbytočne predramatizovaným minipointám, do série duchárskych príbehov, kde potreba šokovať pretláča do popredia viaceré klišé, ktoré potom postavy ako aj dej posúvajú po viac-menej odhadnuteľnej trajektórii. Napätie sa vytráca a ostáva iba zvedavosť ako to celé skončí. 70% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Claude Foisy: 1. Somewhere Out There ,2. Burn Away ,3. Wear You Down ,4. In My Nursery ,5. Via Satellite ,6. Welcome ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Riziko spoilerů Docela dlouho to vypadalo na zajímavý počin, ale až na konci mi došlo, jak velký podraz na diváka tvůrci celou dobu šili. Z takového námětu šla vytěžit superdusivá atmosféra, místo toho přišlo jen jedno leknutí a spousta vaty. Sice je vidět, že Keaton se v hlavní roli snaží, ale urážející závěr, popírající všechna do té doby řečená pravidla ohledně objevování se mrtvých zkazí veškerý jen trochu dobrý dojem. Když navíc přízrační záporáci zůstanou také bez pointy, nemůžu jít v hodnocení přes beztak haprujících 30%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Michael Keaton sa nikdy nestal mega hviezdou. Napriek tomu je troška smutné pozerať sa, ako tento sympatický chlapík starne a ako málo vďačných príležitostí dostáva (BEETLEJUICE, BATMAN, BATMAN SA VRACIA, JACKIE BROWNOVÁ, ZAKÁZANÉ OVOCIE). Tentokrát sa chvíľkovo "vrátil" v komerčne úspešnej duchárskej melodráme HLAS SMRTI. Tá sa i kvôli slabému rozpočtu stala takým hitom, že k nej v roku 2007 pribudla dvojka (v ktorej Keatona vystriedal podobne "nehviezdny, ale sympatický" Nathan Fillion zo SERENITY). Príbeh sa venuje netradičnému nadprirodzenému fenoménu EVP, čo je spôsob, akým sa s nami kontaktujú mŕtvi prostredníctvom rádia či televízie (tvorcovia tvrdia niečo v šialenom zmysle, že to naozaj existuje, ale neverte im). Snímke napriek priemernému scenáru a tak akosi celkovej nevýraznosti nemožno uprieť zopár kladov (znepokojivú atmosféru a charizmatického Keatona v titulnej úlohe) a keď HLAS SMRTI porovnávam s podobným kúskom Kevina Costnera NA KRÍDLACH VÁŽKY... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tohle je takovej prumernej skoro horor, kde, asi kuli dobry pristupnosti, nejsou zadny brutalni sceny. Kdyz se clovek dostane pres prvnich dvacet minut filmu, ktery jsou tezce neoriginalni, tak zacne celkem originalni podivana, protoze EVP ve filmu asi jeste nebylo a je to hodne zajimava "veda". A posledni pulhodinka je uz vcelku hororova a hodne napinava. Ale i tak tu je skutecnejch lekacek asi tak pet. Problem je konec filmu, napadlo by me nekolik zajimavejch zakonceni a tvurci vybrali to nejhorsi a cely napeti slo do hajzlu. Michael Keaton je hodne dobrej, to je po dlouhy dobe, co ho zas vidim ve filmu, ale prislo mi, ze kazdou chvily natahne oblek a pude lidem pomahat jako Batman. Jako film na zabaveni slusny, jako horor podprumerny, takze celkove prumer. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Vyborny ducharsky thriller, postaveny na pomerne originalnim napadu. Prvni tri ctvrtiny filmu vemi pomale buduji temnou atmosferu, ale bohuzel zaver to cele trochu strhava k levnejsim snimkum. Hodne me nadchlo technicke zpracovani - zadne silene cviky s kamerou a ultrarychli strih, ale vse naprosto precizni, s velkym durazem na detail. Poslednim, a velkym, plusem je Michael Keaton v jedne ze svych vubec nejlepsich roli. Rozhodne jeden z nejlepsich snimku, ktery v soucasne ducharske vlne vzniknul. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Miluju horrory, ale jen duchařin se skutečně bojím (že bych na ně věřil?) a WHITE NOISE je v duchařském ranku rozhodně dost poctivý zásek. Režisér Sax buduje atmosféru svoji řemeslnou a vyklidněnou režií, chlupy se příjemně ježí a přichází jedna lekačka za druhou. Ke všemu scénář je vybudován na celkem smysluplném jevu a o to víc je děsivější. Pro mě snímek neztratil dech ani ke konci, ale musím uznat, že pointa a samotný závěr už byl přeci jenom trochu zbytečně naroubovaný tak, aby to mělo ZÁVĚR a POINTU. Jinak souhlasím s názorem, že role Michaela Keatona je jednou z jeho nejlepších za celou kariéru! ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Film jako takový nic moc, ale atmosféra poměrně slušná, drží se to nějakého děje (nazvala bych to takovou záhrobní detektivkou) a hlavně jsem se třikrát opravdu hodně lekla. Takže jako na docela příjemnou oddechovku se na to dá koukat. Pokud ovšem nic nečekáte. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Předvídatelný, podprůměrný horor s milionem žánrových klišé, který si ale najde svého diváka. HLAS SMRTI má i pokračování, svět filmu je samé velké překvapení. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hlas smrti svojí určitou kvalitu má, ale je velká škoda, že se z toho nakonec vyvine, jen obyčejný thriller, i když slušně napínavý, ale tuctovej a trochu připomínající film Frekvence, podle mě se z toho dal udělat spíš dobrej horor, námět na to byl slušnej. Ale bohužel se tak nekoná a po nějaký době se napětí mění spíš v nudu a až do konce se to nemění a konec to už je kapitola sama o sobě, ten je naprosto stupidní a nesmyslnej a všechno to tajemno, který z flimu sálá po celou dobu je pryč a celkovej dojem z filmu je mnohem horší. Ještěže aspoň Michael Keaton hraje dobře, ten to vytáh apspoň na lepší 3* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Až na zajímavou zápletku a pár napínavých scén celkem nic výjimečného. Film se mírně podobá remakům asijských hororů jako Nenávist, Temné vody apod. Není vyloženě špatný, je to zkrátka jen soudobý šedý průměr. Obrazovka zrní, ale zrno od plev se zas tak oddělit nepovedlo. ()

Reklama

Reklama