Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je konec tisíciletí a malá skupina exorcistů v New Yorku očekává další pokus Satana zmocnit se vlády nad světem. Věří, že tentokrát vstoupí Ďábel na Zem v těle mladého muže, tak jako před dvěma tisíci lety sestoupil na Zemi Bůh v osobě Ježíše Krista. Zápisky duševně nemocného pacienta je vedou k Petru Kelsonovi (Ben Chaplin - Birthday Girl), spisovateli, který sleduje jednání masových vrahů. Je to jeho tělo, které si Ďábel vybral pro svůj pozemský pobyt? Ani Petr, Ani mladá učitelka Maya (Winona Ryder - Podzim v New Yorku) v existenci Pána Zla nechtějí věřit. Jenomže podivná znamení přibývají a nikdo si nemůže být jist, jakou tvář na sebe Ďábel tentokrát vezme. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepovedený horor,který má slibné obsazení, které se ovšem po většinu filmu tváří jakoby sem zavítalo nedopatřením. Kaminski si prostě chtěl vyzkoušet režii a nedopadlo to dobře. Janusz Kaminski je sice dobrý kameraman, ale rozhodně není dobrý režisér a výsledek se mu rozpadl pod rukama. Výsledkem je trapný horor, který vyděsí ale jinak než původně chtěl. ()

trollfjord 

všechny recenze uživatele

Vynikajici film k nemuz mam pouze dve pripominky. Prvni se tyka samotneho filmu. Stalo se uz klise vse kolem 666, takze zaverecna scena, kdy hlavni hrdinove sedi v aute a nervozne sleduji hodiny, na kterych nakonec naskoci cas 6:66 pusobi opravdu smesne. Proto davam jen 4 hvezdicky. Druha poznamka se tyka nazvu. Opravdu bych rad poznal toho osla, ktery vymyslel cesky preklad. Dabel prichazi. To je stejna uchylarna jako prelozit Omen jako prichazi Satan a svedci to o naproste nekompetentnosti distributoru ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že nejlepším bojovníkem proti Satanovi je nepochybně Keanu Reeves, ať jako Constantine, nebo jako Kevin Lomax v Devil´s Advocate. Nicméně i jiní se snaží. I Winona přiložila ruku k dílu a vrhla se do boje proti Zlu. Příběh je zcela banální a není na něm nic zajímavého. V podstatě vše stojí a leží na tom, jestli je Winona přesvědčivým satanobijcem. Já jsem jí to věřil, navíc se mi líbila kamera a celkově styl vyprávění. Žádné divoké efekty a přesto to může být docela dobrý film. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabší 3,5, zaokrouhluju nahoru. V určitém období byly v Hollywoodu populární filmy o příchodu ďábla na zem. V tomhle hrají Winona Ryder a Ben Chaplin. Winona představuje dívku, "vyléčenou" z posedlosti exorcismem, a tak nyní pomáhá knězi a jeho pomocníkovi v dalším vymítání. Pak se objeví indicie, které neradno podceňovat - vedou k úspěšnému psychologovi a spisovateli, který samozřejmě odmítá, že by měl být vyvoleným ďábla, aby se do něho vtělil. Exorcisté se pokusí, i za cenu vlastních životů, příchodu ďábla zabránit. Lost Souls (neboli ztracené duše), tak zní původní název filmu a možná lépe vyjadřuje, oč v tomto zvláštním hororu jde. Tvůrci poněkud přecenili diváka, a místo lineárního příběhu mu nabízejí střípky mozaiky, ze které sami musejí postupně skládat další části obrazu - podobně jako postavy na plátně. Snímek se vyznačuje temnou atmosférou a žel i kamerou, která trpí mořskou nemocí, a ty podivné úhly záběru občas lezou na nervy. Právě kamera a celková střípkovitost filmu jsou velkou zátěží na pozornost diváka. Ale po druhém zkouknutí musím říct, že film není hloupý a myšlenka je sice trochu obehraná, ale zajímavě podaná. Hodně to připomíná Rosemary má děťátko, i když v opačném gardu. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem ako sa podarilo tvorcom tohto absolutne hlupeho filmu prilahat tolko znamych a viac-menej kvalitnych hercov. Je mozne polemizovat, ze Ben Chaplin nie je vhodny ako prichadzajuci Antikrist, ale to by sme mohli rozoberat kazdy hlupy detail na tomto vylozene odflaknutom snimku. Povedzme, ze namet je v pohode, scenar je vsak strasne stupidny, nezachranuje to ani aka taka videoklipova a vizualna rezia a rada dobrych hercov...je to proste brak so vsetkym, co k tomu patri! jedna hviezda je len za obsadenie, ale aj to uvazujem o vzati spat.... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Los Angeles a New Yorku. (Terva)
  • Film byl natočen již roku 1998. Vzhledem mnoha dalších filmů podobné tématiky byla však premiéra přesunuta až na rok 2000. [Zdroj: Cinema] (Terva)

Reklama

Reklama