Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Treti diel je pojaty ako detektivka v ktorej sa patra po poslednom zo Samovych spionov. Cele to patranie mi pripada dost nezazivne. Cely cas sme v neistote, ci je tym spionom nova dost nesympaticka postava, ale na môj vkus to bolo natolko nudne, ze ma rozuzlenie ani nesokovalo. Okrem patrania, ktore sa odohrava po udalostiach jednotky sledujeme mnozstvo flashbackov, ktore sa odohravaju pred jednotkou ale po dvojke v ktorych stravime zase nejaky cas aj s postavou Yana. No a aby to bolo este zamotanejsie tak od druhej polovice filmu zacne Mingovi z vycitiek svedomia uz dost solidne preskakovat a zacne mat halucinacie, pripadne sa prelina scena z minulosti a sucasnosti. Asi sa v tom niektori divaci stratia. Mne to cely cas pripadalo prehladne a vedel som kedy sa jedna o sucasnost, minulost, halucinaciu. Napriek tomu ma to nudilo a tesil som sa na to, kedy to skonci. Zaver je dobry. Ming dostane, co si zasluzi. Tento diel ma bavi z celej trilogie najmenej a keby nebol jej sucastou, tak si ho pozriem maximalne raz. Takto ho musim zakazdym nejak pretrpiet. Skoda, ze z dvojky a trojky nezostrihaju jeden film. Bolo by to lepsie. 5/10. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevyznal jsem se v tom. Hromada náhledů do minulosti, proplétání do současnosti, plno různých postav, u kterých mi unikají souvislosti atd. Takže z děje mám pěknej guláš. Z šikmookejch mám zas nudle a z filmu celkově houby s voctem. Je to hodně ukecané a málo akce. Hlavně pasáže u psycholožky byly totální ztráta času, zdlouhavost sama a zářnej příklad nudy. Rozuzlení mnou pohnulo maximálně tak, že se mi v obličeji projevil tik. Ze série Volavky stál za to v podstatě jen první díl. ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie balancuje velmi na hraně mezi sofistikovanou skládačkou a nekonzistentním slepencem - a místy mi jeho doslovnost byla skoro až na obtíž - protože zejména u první Volavky mě (kromě jiného) hodně potěšilo, že se polopatismům celkem úspěšně vyhnula. Snaha dotáhnout, zalepit, zaplácnout - a nastavit - i místa, která to ani v nejmenším nepotřebovala, tak u mě výsledný dojem poněkud shazuje. Nicméně všechny ty nové kontexty a odstínky a dějotoče mě dost bavily, a sledovat Minga, kterak se sype jako domeček z karet, bylo svým způsobem strhující (kudos to Andy). Třetí díl sice je slabší než oba předchozí - ale pořád ho hodnotím velmi vysoko. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Všichni ví jak první Volavka dopadla a Volavka 3 s přiléhavým podtitulem End inferno přináší depresivní a osudový dojezd po událostech prvního filmu s inspektorem Lau Kin Mingem, který si za vysokou cenu vykoupil svou druhou šanci stát se slušným člověkem, jenže jeho nový život se mu rok poté hroutí pod rukama a k tomu všemu se vrací rok staré noční můry a černé svědomí s pocitem viny. Tak jako byla Volavka 2 příběhem úplně jiného ražení než první film, tak i Volavka 3 spadá do trochu jiného subžánru mafiánských filmů a tentokrát je to ve stylu poctivých detektivek s se "správným" poldou na stopě zločinu v řadách policie. Celý film se zpočátku zdá tak trochu zmateně překombinovaný, protože skáče časem co chvíli a vrací se k dosud skrytým scénám s Yanem, jeho psycholožkou, Samem a inspektorem Wongem, ale s celkovým vyzněním filmu a jeho provázanosti s předchozími díly se z toho stává velmi působivá skládačka zobrazující psychiku hlavního hrdiny, která díky tomu co provedl v celé své kariéře už prostě není vpořádku. Je tu všudypřítomná paranoia, nespavost a halucinace, které provází strachem a černým svědomím hnaného Minga za odhalením největšího zloducha v řadách policie, jenže ve výsledku všechno dopadne velmi překvapivě, ale zároveň příznačně pro hlavního hrdinu a koncept celé Volavkovské trilogie. Podtitul end inferno a úryvky z buddhistické sútry o pekle ze všech dílů Volavek tu teprv až teď působí opravdu mocně, vzhledem k tomu, že se Mingův život náhle začíná měnit v nekontrolovatelné utrpení a peklo, ve kterém ale špatní lidé nakonec skončí stejně. Osudovost celého vyvrcholení Volavkovské trilogie je to co z celého třetího filmu dělá nezapomenutelný zážitek, i když to není tak perfektně promakané jak první díl. Celý závěr filmu působí velmi zvláštním dojmem, který bych tu moc nepopisovala, protože nevím jak bych se vyhnula i sebemenším "spoilerům" :), ale rozhodně přiměje diváka o tom aspoň trošku přemýšlet, protože závěr dává divákovi tak trochu na výběr na jakou stranu se přiklonit. Navíc celá ta Mingova paranoidní, napjatá a temná jízda vlastním peklem až do konce je vážně super a zase perfektně zahraná, takže nakonec je z toho pětka a dodatečně pětka i pro Volavku 2, protože nakonec jsou všechny díly spolu určitým způsobem provázané do jednoho vynikajícího celku. :) ()

Dont 

všechny recenze uživatele

V první půlce jsem si říkal, jestli tohle pokračování bylo opravdu nezbytné, ale pak se to náhle zlomilo, události do sebe zapadly a závěr byl opět skvělý. Stejně je ale pro mě Volavka 3 především potvrzením toho, jak mistrovským dílem byla jednička. V každém případě je skutečně nutností vidět minimálně první díl, jinak třetí díl nebude moc dávat smysl. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama