Reklama

Reklama

Volavka III

  • Hongkong Wu jian dao III: Zhong ji wu jian (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Volavka 3 je paralelou všech třech částí a vede k tzv. poslednímu zúčtování. Po smrti Yana je Ming přeložen na místo obyčejného policejního úředníka. Vzápětí přichází do policejního sboru Yeung, kterého Ming zná a delší dobu ho již sleduje. I přes své převelení začne soukromě sledovat Yeunga. K tomuto tajemnému muži postupně začnou vést všechny cesty z podsvětí, špinavých obchodů a vražd (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (71)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Solidní zakončení celé Volavkové série. Andy Lau je zpátky a v tom vidím jedno z největších pozitiv snímku, který mě ale opět zaskočil nepřehledností, zamteností a častými skoky v čase i mezi postavami. Jenže hlavní je, že mi došlo, o co šlo a to vše díky závěru, který byl opět famózní. Verdikt: O krapet slabší než Volavka a o kus lepší než Volavka II. Celá série je však vynikající a můžu jenom doporučit. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Nevyznal jsem se v tom. Hromada náhledů do minulosti, proplétání do současnosti, plno různých postav, u kterých mi unikají souvislosti atd. Takže z děje mám pěknej guláš. Z šikmookejch mám zas nudle a z filmu celkově houby s voctem. Je to hodně ukecané a málo akce. Hlavně pasáže u psycholožky byly totální ztráta času, zdlouhavost sama a zářnej příklad nudy. Rozuzlení mnou pohnulo maximálně tak, že se mi v obličeji projevil tik. Ze série Volavky stál za to v podstatě jen první díl. ()

Reklama

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Všichni ví jak první Volavka dopadla a Volavka 3 s přiléhavým podtitulem End inferno přináší depresivní a osudový dojezd po událostech prvního filmu s inspektorem Lau Kin Mingem, který si za vysokou cenu vykoupil svou druhou šanci stát se slušným člověkem, jenže jeho nový život se mu rok poté hroutí pod rukama a k tomu všemu se vrací rok staré noční můry a černé svědomí s pocitem viny. Tak jako byla Volavka 2 příběhem úplně jiného ražení než první film, tak i Volavka 3 spadá do trochu jiného subžánru mafiánských filmů a tentokrát je to ve stylu poctivých detektivek s se "správným" poldou na stopě zločinu v řadách policie. Celý film se zpočátku zdá tak trochu zmateně překombinovaný, protože skáče časem co chvíli a vrací se k dosud skrytým scénám s Yanem, jeho psycholožkou, Samem a inspektorem Wongem, ale s celkovým vyzněním filmu a jeho provázanosti s předchozími díly se z toho stává velmi působivá skládačka zobrazující psychiku hlavního hrdiny, která díky tomu co provedl v celé své kariéře už prostě není vpořádku. Je tu všudypřítomná paranoia, nespavost a halucinace, které provází strachem a černým svědomím hnaného Minga za odhalením největšího zloducha v řadách policie, jenže ve výsledku všechno dopadne velmi překvapivě, ale zároveň příznačně pro hlavního hrdinu a koncept celé Volavkovské trilogie. Podtitul end inferno a úryvky z buddhistické sútry o pekle ze všech dílů Volavek tu teprv až teď působí opravdu mocně, vzhledem k tomu, že se Mingův život náhle začíná měnit v nekontrolovatelné utrpení a peklo, ve kterém ale špatní lidé nakonec skončí stejně. Osudovost celého vyvrcholení Volavkovské trilogie je to co z celého třetího filmu dělá nezapomenutelný zážitek, i když to není tak perfektně promakané jak první díl. Celý závěr filmu působí velmi zvláštním dojmem, který bych tu moc nepopisovala, protože nevím jak bych se vyhnula i sebemenším "spoilerům" :), ale rozhodně přiměje diváka o tom aspoň trošku přemýšlet, protože závěr dává divákovi tak trochu na výběr na jakou stranu se přiklonit. Navíc celá ta Mingova paranoidní, napjatá a temná jízda vlastním peklem až do konce je vážně super a zase perfektně zahraná, takže nakonec je z toho pětka a dodatečně pětka i pro Volavku 2, protože nakonec jsou všechny díly spolu určitým způsobem provázané do jednoho vynikajícího celku. :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Námět druhého dílu se většině diváků zdá jako zbytečný, ale já byl při jeho sledování spokojen. U třetího se konečně jedná o zápletku, která se z velké části odehrává po jedničce a tudíž není jasné, jaké bude rozuzlení. Jak Andy Lau jako Ming, tak Tony Leung jako Yan znovu dostávají mnoho příležitostí, jak ukázat své herecké veleumění. Co se týče samotného příběhu a atmosféry, jde tentokrát o návrat k vyznění prvního dílu, tedy k čistě policejní thrillerové záležitosti, možná ne s tak naléhavým vyzněním. Zůstává faktem, že původní film by si bohatě vystačil sám, ale co na tom záleží, když se tuto výtečnou a pozoruhodnou trilogii tak dobře dívá. 90% ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Navzdory těžkopádnému rozjezdu výborný film. Ne, že ne. Akorát naprosto, ale opravdu naprosto, zbytečný. Na tom nic nezmění ani to, že tvůrci mlátí prázdnou slámu velmi chytře, nápaditě a všemi možnými způsoby jen ne lacině. Kompletní obsazení, v čele s Andy Lauem, je opět zcela přesvědčivé. O tom žádná. Nelituji tedy toho, že jsem trojku viděl, ale stejně jako v případě dvojky si jí těžko kdy pustím znovu. Jaký to pád od první Volavky. PS: Dát vyústění celého snímku jako obrazový podklad hlavního menu na DVD, to snad může vzejít opravdu jen z Intersonicu. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama