Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

11.6.2010 ~ Tohle pokračování Hvězdné pěchoty je oproti svému o sedm let staršímu předchůdci tedy ukázkou. Učebnicovou a to takovou, jak by nejen béčkový film, ale hlavně pokračování výborné béčkové akčňárny vypadat rozhodně nemělo. ~ Efekty minimální až trapné, ale bohužel ne srandovně trapné, příběh vhodný jako součást původního filmu, ale nemající možnost utáhnout celý film samotný, herecké výkony pitomé (až na výjimky), prostředí nezajímavé a až neskutečně odrážející titěrnost rozpočtu (prý jen 5% rozpočtu jedničky - a to mluvíme o o sedm let starším filmu!). ~ Parta vojáků pěchoty je osamocena kdesi na území brouků a úkryt nalézá ve zničené polní základně, kde nalézá i vězně, majícího na svědomí život jednoho z vysokých důstojníků. Zprvu je tento vězněn, ale ve chvíli, kdy se k nim přidají další ztracenci v čele s generálem, je tento prozatímně propuštěn, aby se mohl zúčastnit obrany a čekání na odvoz. Mezitím je mu navrácena hodnost kapitána a vychází najevo, jaký "řízek" tenhle chlapík je. Ovšem brouci nejsou blbí, jeden z nových dokáže parazitovat na člověku no a, ač je to nečekané, ne všichni na základně bojují za lidstvo. ~ Snímek má prvky hororu, ale poměrně dost parodovaného, což na zážitku z filmu nepřidává, zvláště spolu s efekty a komorním ateliérovým/sklepním prostředím. Pokud totiž i zbraně vypadají neskutečně trapně (tedy jako umělohmotná traverza, která musí být tak velká, aby se celá nevešla do záběru a nebylo tak vidět, že nestřílí, na kterýžto efekt už by nezbyly peníze), je něco špatně. A tohle bylo špatně. Nudné, nezajímavé, pitomé. "Cool" tvrďácký "hero" efekt z jedničky tu naprosto absentuje. Jediný, kdo za něco stál, byl Richard Burgi, seriálový herec, kterého znám ze seriálu Ochránce a pár epizod Zoufalých manželek. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Samozřejmě za jedničkou to kulhá, ale přesto mně to bavilo. Burgi známý z přiblblého TV seriálu Sentinel si nechal narůst bradku a dal se do služeb Federace. Z velké války se nám boj přenese do jedné z opuštěných základen. Zde partička mariňáků odolává náporu hmyzáků. Ti mají nový plán jak ovládnot lidstvo. Na rozdíl od jedničky si už asi místy tvůrci dělali z filmu trochu srandu. Pár míst skutečně skřípe. Narazíme i na nějakou tu vykrádačku známějších sci-fi kousků. Ale i tak se to dá s přehledem dokoukat do konce. Zdejší soudce dávající odpad opravdu nechápu.. Když to shrnu, mohl tohle být klidně další díl Krajních mezí... A nezapomeňte ! ,,Služba, znamená občanství ------ chcete vědět víc? " * * * ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Tento film rozhodně neměl vzniknout...Je znát, že jde o nízkorozpočtovou, televizní produkci a tudíž asi nikoho nepřekvapí, že postrádá všechny klady jedničky. Co se dalo, to scénáristé, herci, trikaři pokazili a výsledek je dost hrozný. Komu se líbila první Hvězdná pěchota, měl by se tomuto sh*tu vyhnout obloukem.... ()

RHK odpad!

všechny recenze uživatele

Zlatá jednička, zlatý Verhoeven (geniální režisér původního filmu Hvězdná pěchota). Bohužel, Hvězdná pěchota 2 v nerežii Philla Tippetta je tak ubohá a amatérská, herci se neumějí pohybovat a hrát, že to celé vypadá spíše jako nějaký prolog k počítačové hře než jako film. Nejlepší na celém snímku je asi úvodní logo pegase společnosti Tristar, pak už nic. Vřele nedoporučuji, zvláště ne fanouškům Hvězdné pěchoty... Trailer (pro představu): http://www.youtube.com/watch?v=LIANjJwsDuo ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jedinou složku, co se mi relativně líbila, představoval vývoj příběhu á la 'Věc', protože v tom, že se volné pokračování celé odehrávalo v jedné opuštěné polofunkční strážní věži, jsem problém neviděl. Jinak ovšem všechno špatně, až směšně: toporným střílením brouků počínaje, volovinami ve scénáři, impotentní režií i hnusným vizuálem pokračujíce, debilním chováním a patetickými řečmi neschopných pěšáků konče. PS: Jaktože seržantku hrála stejná herečka, jejíž (jiná) postava v jedničce zařvala (Brenda Strong - Kapitán Deladierová)? ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Mraky se vytvářely mimo jiné s pomocí toaletního papíru. (ČSFD)
  • Postava kapitánky vesmírnej lode, ktorú v predchádzajúcom filme Hviezdna pechota (1997) stvárnila Brenda Strong, zomrela. Napriek tomu sa herečka objavila aj v tejto snímke, ale v inej úlohe. (AxelWers)

Reklama

Reklama