Reklama

Reklama

Hvězdná pěchota 2: Hrdinové Federace

  • USA Starship Troopers 2: Hero of the Federation (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejlepší jednotka Federace se střetává s hordou nepřátelských brouků. Ale tentokrát na ni brouci čekají. Malá skupina vojáků, odříznutá na odlehlé základně od nejbližších posil, bojuje s daleko chytřejším a prohnanějším nepřítelem. Pokud stojí alespoň o malou naději, musí spojit své síly s nechvalně proslulým zrádcem Federace. V sázce nejsou pouze jejich životy, jde o záchranu celé lidské rasy. Jestli chtějí přežít, musí být rychlejší než brouci! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (308)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku sice docela amatérsky natočená, ale postupem času docela zábavná vyvražďovačka (samotnej začátek je ale děsná nuda). Je tu však jedno, ale za to podstatné ale: s původní Hvězdnou pěchotou to nemá kromě brouků VŮBEC nic společného. Celé to působí spíše jako pilot k TV seriálu a to ještě ne zrovna nějak extra povedený. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Scénáristicky slušné horrorově laděné SF béčko. Burgi jako drsnej voják mi sedí mnohem víc než vyholení mladíčci z jedničky. Díky nízkému rozpočtu se autoři vrhli spíše než na speciální efekty na děj a prokreslování charakterů postav, a přestože kvůli málo penězům se jim nepovedlo sehnat nijak extra známé nebo dobré herce, výsledek není k zahození. Unavují mě už poslední dobou bombastickými triky přecpané áčkové produkce za stamiliony, bez nějakých lepších postav nebo rozumného děje... Dávám čtyři hvězdičky (o jednu víc, než bych dal v případě adekvátního hodnocení snímku místo nynějších mizerných 23%). Kdysi jsem četl předlohu a tento film s ní moc společnýho nemá (to ale ani první díl), Každopádně tento se mi líbil možná i o něco víc než jednička. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Skupina vojáků, na nejmenované planetě, ukrytá ve strážní věži, obklopené milióny brouků. Začínají pracovat nervy, a navíc nepřitel má novou zbraň, která může vyhladit celé lidstvo... Od jedničky již nějakej pátek uplynul, takže vyrobit armádu brouků už dokáže kdejakej ňouma na počítači. Navíc Phil Tippett nění "kdejakej" ňouma, ale chlápek, který se podílel např. na Hvězdných válkách či Robokopovi nebo Dračím srdci, takže broučci jsou pěkní, veselí a hraví. Oproti Verhoeveně velmi akční jedničce, se zde (kromě úvodních asi 15 minut) staví více na psychologickém efektu boje s neznámým nepřítelem .. není to sice špatné, ale ztrácí ten Verhoevenův náboj .... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Očekávání byla obrovská, ale o to hůře tento slabší filmový kousek dopadl. Přičemž samotný námět není vůbec špatný. Má zajímavou, ba inteligentní myšlenku, bohužel vybral si nejhorší možnou metodu i obsah, který z toho všeho činí sice mírný, ale přece jen podprůměr zážitek. Nicméně musím na druhou stranu říci, že kdyby nešlo o Hvězdnou pěchotu, ale o samostatný béčkový film, jenž neparticipuje na zaběhlé značce, šlo by o dílo, jenž bych minimálně ohodnotil třemi hvězdami. Takhle musím s lítostí konstatovat, že uděluji mírné mínus. 55% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Film krátkou titulkovou sekvencí ve stylu Star Wars navazuje na předchozí díl a už je tu akce. Skupina mariňáků se stáhne do blízké pevnosti, protože proti přesile brouků nemají šanci a evakuace zatím nepřipadá v uváhu. S akční soap opery se tak rázem stává poměrně temný horor (navíc se odehrává většinu času v přítmí) ne nepodobný Věci. Někteří z mariňků jsou „nakaženi“ zatím neznámým druhem brouků. Celé je to geniální plán brouků, který má za cíl postupně nakazit lidstvo, a tak zvítězit. Jenže je tu ještě kapitán-dezertér a vojínka-skoro sensibilka. Klasické běčko, nízký rozpočet na triky zakrývá milosrdná okolní tma a některé pasáže jsou pateticky trapné a plné klišé. To, co v prvním filmu fungovalo jako nadsázka, je v druhém zřejmě myšleno vážně. Přesto film pobaví. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (18)

  • Socha Daxe měla ve skutečnosti pouhých 15 cm. (HellFire)
  • V jedné scéně filmu se hlavní postava má podle scénáře oholit, ale jelikož se tvůrci obávali, že by neudrželi kontinuitu s na přeskáčku natáčenými záběry a nemohli si dovolit záběry případně přetočit, tak se hlavní postava sice natře holící pěnou, ale nechá se od holení rozptýlit a oholená je až v závěrečné sekvenci filmu. (Tarmenel)

Reklama

Reklama