Reklama

Reklama

Joey

(seriál)
USA, (2004–2006), 16 h 15 min (Minutáž: 21–27 min)

Kamera:

Nick McLean

Hudba:

Transcenders

Hrají:

Matt LeBlanc, Andrea Anders, Paulo Costanzo, Jennifer Coolidge, Drea de Matteo, Mädchen Amick, Lucy Liu, Miguel A. Núńez Jr., Carlos Gómez, Carmen Electra (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(46)

Seriál Joey je voľným pokračovaním úspešného sitcomu Priatelia. Jeho hlavnou postavou je Joey (Matt Leblanc), ktorý je jediným synom v rodine Tribbianovcov. Má sedem sestier a talianskych predkov, ale po taliansky sa nikdy nenaučil. Joey sa pokúša stať slávnym hercom. Jeho najväčším úspechom je úloha doktora Draeka Remoreya v seriály Tak ide čas. Táto práca mu dáva určitú istotu, ale nenapĺňa ho. Najväčšou jeho oporou je babička, ktorá ho vždy podporuje. Joey je šarmantný spoločník a netrpí núdzou o ženy, ale napriek tomu nemal so žiadnou z nich dlhodobý vzťah postavený na láske, okrem Rachel. Po tom, ako sa jeho priatelia rozpŕchnu, sa Joey presťahuje do Los Angeles, aby zmenil svoj život a konečne prerazil v hereckej kariére. Priateľov vymení za svoju staršiu sestru Ginu a jej synovca Michaela. V seriály sa objavuje aj Joeyho susedka Alex, ktorá je síce vydatá, ale medzi Joeym a ňou to iskrí... Joey (Matt Leblanc) sa sťahuje z New Yorku do Los Angeles po tom, ako mu jeho zástupca oznámi skvelú novinu. Má pre neho nie jednu, ale hneď dve zaujímavé úlohy v televíznej šou a on si môže vybrať. Nanešťastie program, ktorý si vyberie nemá úspech, a ten, ktorý zavrhne sa stane hitom roka. Stretne sa so svojou sestrou Ginou (Drea De Matteová) , ktorá mu zoženie byt. Ginin syn Michael (Paulo Costanzo) prehovára Joeyho, aby s ním mohol bývať. Ale on s tým nesúhlasí, pretože by tým sestre ublížil. Po dlhom prehováraní Joey prikývne, ale odpoveďou je mu Ginin hnev... Joey sa zoznámi s mladou susedkou Alex (Andrea Andersová) a netají sa so svojimi sympatiami k nej. Zistí však, že je už zadaná... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (398)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Joey nejsou Přátelé, staví na něčem úplně jiném. Je sice jasné, proč tenhle seriál vůbec vznikl, ale má svoje kvality, je vtipný a Joey je pořád tak kouzelně naivní, praštěný, neschopný, svádějící... No prostě bavím se dobře, ale kult se z tohohle seriálu nikdy nestane. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako celek se nemůže Joey s Přáteli rovnat. Prostě nemůže. To, co ho vytáhne mezi tituly s červeným čtverečkem, jsou vedlejší postavy, které se v každém díle objeví na pár minut, žádný z hlavních hrdinů včetně Joeyho totiž není schopen udržet úroveň a vtipy a hlášky kolísají od skvělých po vyloženě nevtipné. Jo a pak je tu ještě jedna bohyně jménem Drea de Matteo...ó bože, ta teda je...;) Jenže ani ona u mě nevyždíme tu čtvrtou hvězdu...že bych fakt dospěl?:) ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chtělo to čas. V úvodu jsem postrádal nějakou tu tažnou partu, celé to vlastně leželo na Joeym. Ale nakonec se ukázalo, že i ostatní postavy mají co nabídnout. Joey tak nakonec své osamostatnění k mému velkému překvapení (a potěše) ustál. Přátelé skončili, Joey začíná. Doufám, že momentální tempo, že s každým dílem je to pořád lepší a lepší, vydrží a že nám Joey bude dělat nějaký ten pátek tu společnost... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem otravnou exhibici Matta LeBlanca, který z Joeyho bude dělat ještě většího blba než v Přátelích, čehož jsem se také dočkal. Ale že půjde také o slušný sitkom, v němž ostatní postavy nebudou jenom přihrávači, by mě nenapadlo. Ne, nejsou to Přátelé, je to něco jiného a rozhodně ne úplně špatného. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Joey se přestěhoval do LA, což se projevilo zejména na kráse žen (obzvlášť Drea de Matteo), zůstal stejně tupý (nebo ďábelsky -nepoznatelně- chytrý, jak chcete), ale pořád to prostě působí jako výcuc z Přátel. Ne že by to v leckterých chvílích nebyla legrace, už to "jen" není ono. Je to vlastně něco jako takový lehký závan nostalgie... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Většina humoru z Přátel vyvanula spolu s hlavními chybějícími aktéry, ti "náhradní" Joeyho kámoši a kámošky jsou zábavní sotva z poloviny tak, jako bývalá parta. Joey samotný je stále fajn, ovšem sám ten seriál nemá šanci utáhnout. Škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze šestky přátel jsem měl Joeyho hodně rád a tak jsem si oblíbil i tenhle seriál, ale nebýt jeho tak ten seriál za moc nestojí. Dalo by se říct, že na něm celý seriál stojí. Joey je přesně takový magor jak má být a tak je stále na co koukat. Jinak ostatní herci okolo něj se moc upínají na něj. Koho jsem si asi nejvíc oblíbil tak je jeho agentka, která je fakt úžasná. U mnoha scén se zasměju, ale hodně toho taky vyjde do prázdna. Nejlepší je jak jinak, když Joey natáčí. Jinak druhá řada není vůbec špatná škoda, že to amíci rychle odepsali. (75%) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Matt LeBlanc sa ocitol sám na bojovom poli, veru už to nie je ono, nové napasované postavy k nemu veru nespĺňajú takú vervu pri výmene hlášok ako to bolo pri jeho starom dobrom tíme v Priateľoch, takže vedľajšie postavy sú tak nevýrazne že Leblanck môže robiť čo chce aj tak to nevytiahne než na určitý priemer aj keď stále pozerateľný. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Na Přátele to zdaleka nemá, ale nejde Joeyimu upřít snahu o vtipnost. Bohužel se Přátelé už nikdy nevrátí a nám nezbude než se občas na tenhle komediální seriál, těžící z jednoho z nich občas podívat. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: David Crane, Shana Goldberg-Meehan, Scott Silveri .. Parta přátel se rozutekla, ale jeden před zrakem kamer zůstal a pokusil se pokračovat. Ze začátku bylo břemeno příliš těžké a hlavně navyknout si na jeho nové přátele chtělo trochu víc času. Navíc humor trochu snížil úroveň a je místy dosti dětinský a hloupoučký, ostatně přesně takový, jako hlavní postava. Kdo postupně stárnul se starou partou bude mít s tou novou a celkovým přístupem trochu problémy, protože co bylo to bylo. Joey je zkrátka jiný seriál, i přesto, že se hlavní postava vlastně nezměnila.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to vtipné, ale přeci jen zatímco v Přátelích bylo na půlhodinový díl šest hrdinů a každý s jiným stylem humoru, kde "každý chvilku tahal pilku", tak tady to Joey sám nemá šanci utáhnout. Navíc nevyvážená kvalita jednotlivých epizod. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k hlavnímu představiteli se nejde vyhnout srovnání s mateřskou lodí Enterprise, tedy s Přáteli. Po jejich konci tu byla obrovská zející prázdnota na trhu i v srdcích fanoušků volající po spin-offu. Bohužel (nebo možná naštěstí, kdo ví) Jennifer, Courteney, Lisa, Matthew i David odmítli ve svých rolích pokračovat, a tak se pokračování dočkal Joey. V tom taky spočívá problém seriálu. Joey není tahoun, v Přátelích byl vždycky jen přihrávač, a na tahouna neměl dostatek vlastní osobnosti. Což se naplno ukazuje až v Joeym, kde ho hravě zastíní nejen dračice Gina (úžasná Drea de Matteo), ale i Stifflerova máma. Kdyby byl seriál samostatný a neměl s Přáteli nic společného, asi by lidi nebyli tolik kritičtí. Na druhou stranu by si ho ale asi nikdo nevšiml, protože takových (vcelku kvalitních ale ničím nevýrazných) sitcomů jsou skutečně mraky. Joey ale taky nádherně demonstruje důležitou věc. A sice, jak špatný nápad by byl spin-off jen o Barneym Stinsonovi, jen o Údržbáři, jen o Karen a Jackovi, nebo třeba o Benderovi. Tihle všichni jsou vedlejší postavy z dobrých důvodů. A z jakých? Jsou sice možná až hystericky vtipní, ale jen po malých dávkách.. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Můj obrovský strach zmizel po druhém díle. Stejně povedené, vtipné a v rámci čistě komediálního seriálu i neskutečné ohledně timingu (obzvlášť když se jede v prvním plánu pořád na Joeyho). Nemůžu si pomoct, ale Tribbianiho nové eskapády mi už nyní sedí jako nedílná součást Přátel. P.S.: Kdo není blázen do Andrey Anders, tak ten seriál nechápe.. Takhle jsem mu nepřál ani Rachel Green. 2. série - 70% - Nevýrazný nováček Zach, zbytečně upozaděný génius Howard a lehce přehnaný blázen Jimmy. Joey může mít parťáků kolik chce, ale dokud to není Chandler, stejně to všechno bude záviset na něm. Ale co bolí nejvíc - přirozenost je pryč. Příjemná nadsázka už se změnila do křeče, herci začínají přehrávat a fandit postavám už mi ani moc nejde, protože scenáristické kličky jsou jen naoko. Jakkoli si tyhle postavy nezaslouží končit ve zklamaném duchu, osud tomu tak chtěl. Přátelé tak zůstávají vpředu a Joey jako dostatečně příjemná tečka alespoň z větší části také nezklamal. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„V Los Angeles sa najlepšie robí kariéra herca.“ – "Ale toto je Dallas.“ Zúfalé, toto veru nie je ani za 3*. Zbožňujem Priateľov, ale toto je strašný spin-off. Matt LeBlanc ako "nie-príliš-komplikovaný-herec" Joey Tribbiani v legendárnom sitkome žiaril (ale to v podstate všetci, vrátane opice Marcela, domovníka a suseda, ktorý nemal rád, keď mu dupali nad hlavou), lež akonáhle zostala celá váha len na jeho pleciach, šlo to dočerta a na veselosť fakt nebol dôvod. Toto pri všetkej úcte k nemu nemal šancu utiahnuť. Ono ešte samotný Matt nie je zlý. Vlastne je fajn a relatívne to ustál, zostal sám sebou, nevypadol z úlohy. Problém vidím v tom, že dostal veľmi necharizmatických kolegov, ktorí hrajú enormne nezaujímavé postavy. Ako bonus sú prítomné podpriemerné scenáre s nudnými pseudohláškami a s prepáčením priblblými zápletkami. Od tej postavy a jej šialených pohnutých životných osudov (sex 3x za deň, účinkovanie v otrasných a ešte horších filmoch a seriáloch) som čakal viac. Pravdupovediac sa čudujem, že to vydržalo až dve sezóny; ja by som to zarezal už po prvej epizóde. LeBlanc svoju príležitosť (ako jediný z priateľov) chytil za pačesy a údajne za jediný natáčací týždeň inkasoval 600 tisíc dolárov, aspoň Perry to tak tvrdí vo svojej knihe. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Po pravde receno, trochu jsem se toho bal, cekal jsem nejakej slabej odvar a parazitovani na slavnym serialu. Jenze ono to vubec neni spatny. Ze zacatku sice chybi stary znamy postavy, precejen Joey sam to proste neutahne. Nastesti se tu ale sesla docela dobra nahrada a nastesti se tvurci nesnazili o jakysi kopie puvodnich pratel, takze jsou postavy dostatecne odlisny, i kdyz resi podobny problemy. Jinak Joey je dutejsi nez obvykle, coz je ale dany tim, ze tady ma k dispozici celej dil a neni to rozlozeny mezi dalsich pet postav. Co se tyce novejch postav, Anders je roztomiloucka, ale serial se skutecne rozjede az v momente, kdy prijde na scenu hyper cholerik Goldberg, spolu s Joeym nejlepsi postava. Dalsi plus ma serial za to, ze tu nejsou nejaky trapny pokusy o camea osazenstva s Pratel. Celkove tak vcelku obstojna nahrada za Pratele, ktera se jim sice nevyrovna, ale i tak dokaze kazdej dil dobre pobavit. ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Tenhle Joey neměl nikdy vzniknout. Já se nemůžu zbavit pocitu, že tenhle Joey patří jinam, mezi své Přátele. Chová se jinak a není k smíchu, ten přidávaný smích je jediný, který u sledování zažiju. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Joey absenci původních přátel nečekaně ustál. Zachoval si svou nezkrotnou inteligenci, potkal slušné nahrávače pro uspokojení potřeb svého buranského humoru a dál se spokojeně pohybuje v běžných životních situacích, kterým spolehlivě nerozumí. Měl jsem o jeho samostatnost menší obavy, ale tudy slušná cesta vede. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Silnější 3 hvězdičky, ten seriál se mi vlastně dost líbí, i když celková vtipnost Přátel zůstává nedostižnou metou. Nejdřív mi trochu vadilo, že je to přece jen trochu jiný Joey než v Přátelích, ale přes to jsem se dostal. :o) Pohoda. ()

Související novinky

Favreau a mladý Sheldon

Favreau a mladý Sheldon

16.03.2017

Přátelé měli spin-off s Joeym, Teorie velkého třesku nám nabídne Sheldona. Rozdíl je akorát v tom, že tentokrát dostaneme prequel, v němž bude populárnímu hrdinovi 9 let. Ano, řeč je o dlouho… (více)

Reklama

Reklama