Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od roku 1984, kdy na filmové plátno poprvé pružným krokem vstoupil čerstvý, idealistický absolvent policejní akademie Francois Lesbuche, aby se do tajů policejní praxe nechal zasvětit protřelým, zkorumpovaným kolegou Reném Boisrondem, uplynula v Seině spousta vody. Ke krimikomedii Prohnilí (Les ripoux) přibylo v roce 1990 divácky neméně úspěšné pokračování Prohnilí proti prohnilým (Ripoux contre ripoux). Ve třetím díle, u jehož zrodu stál opět jeden z nejúspěšnějších komediálních režisérů, Claude Zidi, se cesty sehrané policajtské dvojky z pařížského Montmartru znovu sbíhají. René stále sází na koně přesvědčen, že jednou musí konečně vyhrát, zatímco Francois se vypracoval na šéfa zvláštního oddělení potírajícího zločinnost. Dvojice se mění v trio, když staří kolegové, kterým se vždycky dařilo elegantně balancovat na hranici mezi špinavostí a mravností, zatahují do hry o velký balík peněz mladého, horlivého stážistu Juliena. Ten si však myslí, že podstupuje zvláštní druh výcviku... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Tak ještě jednou a naposled projděme uličky Montmartre za zvuku Laiových nostalgických šansonových kreací v tomto posledním Zidiho filmu. Je to více než důstojné rozloučení, nejen s Prohnilými, nejen se Zidiho komediemi, ale i s tehdy už zkomírajícím specifickým žánrem francouzské komedie. Tato labutí píseň je možná posledním ohlédnutím za zlatým věkem francouzského komediálního filmu, neb tam kde se v dáli v podzimní mlze nad Seinou vytrácí noty doznívajícího akordu starého harmonikáře už v novém tisíciletí neomylně blikají neony v rytmu techna. Pro nás pravověrné jasné znamení že bude lepší z Francie sledovat už jen sport, třeba Starou dámu. Ta letošní byla celkem povedená - jen ten Křižák letos úplně vyhořel. ()

curtys 

všechny recenze uživatele

Treti diel prehnitych sice uz nie je tak excelentny ako prve dva ale napriek tomu si udrzal vysoky standard. Ked sa to tak vezme vzhalom k tomu ze bol natoceny o takmer 20 rokov neskor ako prvy diel tak vlastne urcitymi zmenami aj musel prejst. V kazdom pripade opat som sa bavil, opat som si vychutnaval plynulost a lahkost deja. Takze opat mi neostava ine ako ho odpurucit. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Dvojka mi přišla slabí, ale třináctiletý odstup jednoznačně pomohl. Hlavní hrdinové sice už zestárli, ale pořád jsou to oni. V protikladu s dravým mládím je z ústřední dvojice najednou trojice a hle...ono to funguje. Opět tu máme humorné hlášky a celou řadu vtipných situací. Zidimu se povedlo mistrně poukázat na to, jak se Paříž a vlastně celá Francie změnila, ale na druhé straně jsou některé věci pořád stejné. A právě pohyb mezi nostalgickým cosi, působícím na fanoušky této série, a něčím novým jde tvůrcům skvěle. Hlavně loupež v bance nebo dívka, která trojici pomáhá a fandí, přestože její "otec" a "boyfriend" už seděli, opět s nekalou činností, soupeří trochu s touhou po dobrodružství, kořenící její život, a trochu s chápáním správného a morálních hodnot. Ona je vlastně těžítkem, které tak nějak dává k zamyšlení právě to, o čem Prohnilí po celou dobu byli nebo čím chtěli být. Vlastně jsou to zločinci, ale jinak dobří lidé. Skvělé zakončení, které je možná dokonce o malinko lepší jednička. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Záverečná časť (dopredu určite neplánovanej) trilógie nesklamala a prehnití sú stále v takej dobrej forme prehnitosti ako v úvodnom filme. V treťom pokračovaní sa po dlhej odmlke trinástich rokov stretávajú starí známi policajti, aby v poslednom filme Claudea Zidiho natočili kvalitný film, ktorý zavŕšil dobrú trilógiu, ale hlavne bohatú filmografiu tohto režiséra. Zidi obliekol svoj film po technickej aj obsahovej stránke do nového filmového šatu, ktorý je v novej dobe už bežným trendom. A práve to príbeh príjemne osviežilo. Rýchle tempo klasickej kriminálky, ktorú robí originálnou najmä svižný scenár, ktorého prekombinovanosť a naivitu mu odpúšťam vďaka poľahčujúcim okolnostiam, ktorými sú prvé dva diely. Tento film sa zo spomínanej trojice berie najmenej vážne je to cítiť. Vracia sa pointa fórov z prvého dielu a zároveň napínavosť z druhého, vynechaná je tragickosť a akčnosť, a to všetko je zmiešané v tom správnom pomere tak, aby aj po tretíkrát vedeli stále prehnito prekvapiť. 85%. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Super Prohnilí, jsou super. Všichni jsou zase zpátky, Zidi, Kaminka, Noiret, Lhermitte a plus to přibyli ještě dvě nové postavy. Přihlouplý mladý polda, a Morziniho dcera. Oba dvě nové postavy mě potěšili, byli zábavné, hodili se tam, a vůbec děj a celý film nekazili, naopak jej ještě zlepšili. Zvlášť ta mladá slečna, to bylo až nečekané. Byla dost hezká, sympatická, a nemusela tam mít žádnou ani akční, ani sexy scénu. Strašně mě to překvapilo tím, že i přesto že je to moderní rok 2003 a že oba dva hlavní představitelé dost zestárli, film nezestárnul vůbec, a udržel si svěžest a ducha předchozích dílů. Úplně si udržel odstup od jeho filmových vrstevníků. Bylo to zábavně zamotané, vtipné, svižné, ale ne uspěchané a dali tomu pěkný, lehce sentimentální, ale i přesto ironický závěr. Film co mě potěšil. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • René Morard hrál v prvním a druhém díle Prohnilých restauratéra Fernanda, u něhož se René Boirond (Philippe Noiret) denně stravoval, zatímco ve třetím díle Morard hraje hoteliéra, který Boironda vůbec nezná. (velkyvezir)

Reklama

Reklama