Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

ladko 

všechny recenze uživatele

Hustý film, ktorý vás udrží v napätí počas celých takmer dvoch hodín. Gambling je choroba a tento film vykresľuje, ako sa jej dá podľahnúť. Hoffman tu hraje one man show, prakticky po celý film z neho kamera nezlezie-a hraje strhujúco. Aj pri všetkých hráčskych scénach kamera neukazuje karty alebo kocky, ale Hoffmanovu tvár. Jednoducho je to taká štúdia gamblera. Keď asi v tretej štvrtine filmu vysvitne, že Mahowny(How many...) prehral už 4,5 milióna, je to až neuveriteľné a človeka z toho až mrazí. Rozhodoval som sa medzi 4 a 5 hviezdami, ale nakoniec 5 za to, ako ma film prikoval do "sedadla". Keď vám niečo hovorí toto prostredie-neváhajte a siahnite po tomto filme. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Hoffman je buh. Tenhle pan, ktery se vysvihnul diky vedlejsim rolim vselijakych podivnych existenci (namatkou uchylak, hudebni kritik-narkoman, homosexual) je Pan herec. Posledni dobou si ho nemuzu vynachvalit a co film to exkluzivita v jeho podani. Ale zpet k filmu - musim rict ze film me pekne zamotal hlavu, protoze kdyz jsem videl Hofmana a vsechny ty dobove ucesy auta myslel jsem si ze se jedna minimalne o 15 let stary film, jak jsem byl nesmirne prekvapen z toho ze koukam na film z roku 2003. Kazdopadne neni potreba zde pretrasat dej, kdo ma tohdle chlapika rad urcite se nudit nebude. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by Případ Mahowny byl o ničem. To ne. Jenže to něco, o čem je, pro mě bylo tak zoufale nudné a nesnesitelně zdlouhavé, že jsem měl co dělat, abych vydržel do konce. Vážně. Dvě a půl hvězdy si zaslouží především nesympatický, upocený Philip Seymour Hoffman a (jediná postava, které jsem v tomto snímku rozuměl) majitel kasina skvěle zahraný Johnem Hurtem. Jinak dost nezajímavá, šedá nuda, na kterou jsem asi vsázet neměl. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Hlavním hrdinou je Dan Mahowny, vycházející hvězda u Obchodní banky v Torontu. Pro své kolegy to byl workoholik. Pro své zákazníky to byl přesvědčivý a ochotný bankéř. Pro své přátele to byl tichý, ale komický muž, který rád sledoval sport v televizi. Pro svoji dívku to byl plachý ale přitažlivý muž. Nikdo z nich ale neznal odvrácenou stranu jeho tajného života, když se bez cizí pomoci podílel na největším bankovním podvodu v historii Kanady... Skvělé herecké výkony, především Philip Seymour Hoffman je úžasný. Zasloužené čtyři hvězdy. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama