Reklama

Reklama

Píseň lásky samotářky

  • USA A Love Song for Bobby Long (více)
Trailer

Obsahy(1)

Emotivní drama Píseň lásky samotářky vykresluje příběh tří ztracenců, které svede dohromady úmrtí jazzové zpěvačky Lorraine. Ta po sobě zanechala dospívající dceru Pursy a rozpadající se dům v New Orleans, který léta obývají dva nerozluční přátelé v podobě bývalého profesora literatury Bobbyho Longa a jeho bývalého asistenta Lawsona, který zde údajně čerpá inspiraci pro svůj román. Večně opilí a zhýralí kumpáni nemají v úmyslu opustit svůj domov, proto důvěřivé Pursy zalžou o pozadí dědictví. Nevyzrálá dívka se nakonec rozhodne zůstat v domě své matky na dobu neurčitou se svéráznou dvojicí bohémů, kteří se patrně ze samého zoufalství zamýšlí upít k smrti. Soužití nesourodé trojice přináší odhalení dávných tajemství, která se dlouho utápěla ve zvláštním městě plném neviditelných lidí... Hereckému obsazení vévodí John Travolta jako zhýralý bohém s bolavou duší Bobby Long a tehdy vycházející herecká hvězda Scarlett Johanssonová, která byla nominována na Zlatý Glóbus za ztvárnění dospívající Pursy, která složitě hledá své místo v životě. Ústřední trojici doplňuje Gabriel Macht v roli tápajícího spisovatele Lawsona Pinese. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (229)

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Prva polhodinka bola bolava...mozno aj prva hodka...pribeh sa vliekol, a miestami u mna velmi velmi stracal. Ale to stracanie bolo postupne viac a viac prepletane pointou...a myslienkou, ktoru nam Gabel nechcel polozit na tanier...ale chcel aby sme si ju na tanier prisli polozit sami. Preto spominany Love Song si viac menej kazdy vypocuje inak. A preto aj ked spociatku vela ludi bude skeptickych, pribudajucou stopazou ich film pomalicky bude dostavat. Neda mi nespomenut Johna Travoltu...osobu ktoru nie je tazke prirovnat k "Pandora´s box", skrinke...ktora ak sa raz otvori, dokaze z nej vijst nieco, comu my hovorime "nadpozemske"!!! Ak vsak ostane zavreta a nepovsimnuta...tak o tom "nadpozemskom" nikto nikdy nemusi vediet...a moze vyprchat ako lacny parfume. Podla mna je John Travolat doslovne pan herec, ktory len nedostal tu sancu...s akou malo stastie par vyvolenych hollywoodu. Filmiky 4, Soundtrack 5 a John Travolta 5***. Nazdar ()

Khalesi 

všechny recenze uživatele

..šťastie nahradzuje v živote to, čo mu chýba v dĺžke...aká pravda. Príbeh o ľuďoch, ktorí si vzájomne poskytli šancu. Ona im zmenila životy pretože ich potrebovala a milovala, ako svoju rodinu, ktorú nemala. Oni jej na oplátku dali možnosť študovať, rásť a vstúpiť do života o ktorom sa jej ani nesnívalo. Dvaja alkoholici bez cieľa a samotárske, protivné dievčisko, vytvorili láskyplnú rodinu a navzájom urobili šťastným jeden druhého. A srdce je osamelý lovec:) ()

Reklama

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

John Travolta je správně charizmatický, Scarlett je správně krásná a Gabriel Macht sem správně zapadá... Jen příběh je poněkud slabší. Herecky, režijně i kameramansky je film zvládnutý na jedničku, jenomže co nadělat, když zvolená knižní předloha nedosahuje kvalit, které by diváka více zasáhly - jedná se jednoduše o příběh mladé dívky, která hledá sebe sama a svoji minulost v podobě matky, kterou příliš nepoznala, vše obohacené zajímavými citáty z děl slavných autorů. Ale opakuji: Travolta a Johanssonová jsou zde skvostní. | Režie: *****, Scénář: ***, Herci: *****, Hudba: ***, Kamera/Výprava: ***** ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dlouhonohá Scarlett do sebe láduje burákové máslo, jež umě kombinuje s lentilkami. Tento gaučing si ještě zpestřuje sledováním TV show, kde právě floridská obdoba toho Němce z teleshoppingu ukazuje, že akční sada 1+1 je opravdu akční. Po přesunu do Miami Scarlett zajde do místní nalejvárny, kde si objedná vyloženě veganskou stravu - fazole s rýží. Během "trávicí" procházky narazí TA osamělá z Tokia na alkoholickou besídku, kde koumák Travolta v opilosti cituje americké klasiky narozené v Tennessee. John se zvědavě vyptává: "Vy jste drahoušci, už jste měli pohlavní styk?" Třetí člen do party (věčný spisovatel) absolvuje šeredně obtížné koitusové dilema - osmnáctiletou Scarlett nebo čtyřicetiletou barmanku? Navýsost kvalitní, ale nudné. 70% Celosvětový výdělek k 23. 6. 2013: $1,841,260 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komorná, ťažká dráma určená pre náročného diváka. Určite ju neocení každý, ale milovník drámy si príde na svoje. Dej je príjemný, nenútene nám odvíja príbeh troch ľudí, ktorí sa snažia nájsť svoj zmysel života a niekam sa pohnúť. Atmosféra dýcha slnkom zaliatym New Orleáns, typickým južanským prostredím. Vo filme zaznie ohromné množstvo myšlienok a citátov, dialógov nad ktorými sa oplatí popremýšľať. To ale nie je to najlepšie. Najlepšie je, že sú účelové, vždy naväzujúce na konkrétnu situáciu a ponúkajúce návod na možné riešenia, ktoré si už musí rozlúsknuť každý sám. Vždy som si myslel, že životná Travoltova úloha bola postava Vincenta Vegy. No, zmýlil som sa. Síce nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale čo tu predviedol tak klobúk dole. Mám taký pocit, že rola Boby Longa bola napísaná presne na neho, bolo vidno ako si ju užíva. V každom prípade, jeho najlepší herecký výkon. Film odporúčam každému fanúšikovi poctivej drámy. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní citát spisovatelky George Sandové: "Nelze vytrhnout jedinou stránku ze svého života, ale můžeme hodit do ohně celou knihu."  Další citát je od amerického básníka a spisovatele Roberta Frosta: „Štěstí nám nahrazuje výškou to, co nám chybí v délce." Na konci filmu Bobby Long (John Travolta) recituje anglického básníka Thomase Stearnse Eliota: „Nikdy se nevzdáme zkoumání a na konci našich výzkumných cest se vrátíme tam, odkud jsme vyšli a konečně to místo poznáme."
    (Tonach)

Reklama

Reklama