Reklama

Reklama

The Plague Dogs

Trailer

Ve výzkumné laboratoři kdesi uprostřed hor jsou prováděny pokusy na zvířatech. Jednoho večera se dvěma psiskům podaří utéct na svobodu. Zpočátku se to zdá jako výhra, ta se ovšem brzy změní v holý boj o přežití v divočině. Obzvlášť když se mezi lidmi objevují zvěsti, že psi možná mohou být nakaženi morem. (Richie666)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

kiddo

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, již nelze dále unikat před pravdou: Muž mě nenávidí. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč mi pustil snuff natočený lidma, kteří mají stoprocentně plnej sklep mrtvol. Odteď má zakázáno přiblížit se k animákům. Taky by ho mohlo napadnout pustit mi takové klasiky jako Čajový dýchánek ve Stalingradu nebo Úžasná pracovní morálka zaměstnanců Osvětimi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý depresivní animák pro dospělé... Je to vůbec možné? Ano je a Disney se z toho musí v hrobě obracet. Plague Dogs vás hned první scénou jasně přesvědčí, že tohle není optimistické vyprávění o dvou roztomilých pejscích, ale naopak o tvrdém životě dvou psisek na útěku z pokusné laboratoře nehostinnou krajinou. Bez jídla či naděje; jen oni a jejich nelítostné chování versus krutý svět kolem nich. Nikde ani záblesk naděje. Prostě jen přežívají zde dne na den a to stylem "z bláta do louže". O to více je to celé působivé a skvěle gradované až do perfektního závěru. Animace je sice již značně za zenitem, ale stejně je ze snímku jasně vidět, že ho tvůrci dělali s láskou a pečlivostí. Ústřední trio jsou sympaťáci k pohledání. Pouze děcka byste tentokrát neměli nechat koukat. ()

Reklama

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejlepších animáků jakej jsem kdy viděl. Je to moc pěkně nakreslený, skvělá animace. Dobře tady ukazujou jaký jsou lidi svině a zvířata chudáci, líbilo se mi jak spolu ještě psi mluví, to se do toho moc hodilo. Jeden z hlavních psí hrdinů Snitter - Namlouvá ho vynikající John Hurt - Vypadá jak pejsek Vilda z klubu Modrá Vopice :D Ten mě tam pořád chce šukat :D Je to napínavý ale zároveň moc smutný. Výbornej song v závěrečných titulcích Time and Tide od zpěváka Alana Price - Skvělej text. Ten bych si nechal klidně zahrát jednou na pohřbu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film o útěku dvou psanců, pardon psů, za svobodou, která se zdá býti nadosah, a přeci jde o úkol téměř nad psí síly. Ponuré obrazy, studené barvy, nehostinná krajina, příchod zimy, hlad a štvanice. Velmi slušná animace, ocenil bych ji ale ještě více v kině. Pátou hvězdu si zaslouží logický konec... p.s. - Disney by se jistě v hrobě neobracel, jelikož sám si liboval v horrorech a ponurých příbězích. Ostatně i jeho Sněhurka se v Anglii promítala od 15 let. Disneyovi by se tenhle film líbil! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod ako z hororu. Veľmi dusná atmosféra v prvých minútach v laboratóriu. V neskorších minútach sa atmosféra trošku uvolní, ale depresívne je to stále. Dokonca veľmi depresívne. Rozhodne to nie je animák pre deti a vhodný je len pre dospelých. Je to taký animovaný Butch Cassidy a Sundance Kid a podobne nie úplne deprimujúco (so štipkou nádeje) sa to aj končí. 75% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Existují dvě verze filmu, a to 86minutová a 103minutová. Jedinou zemí, která nabídla celovečerní film ve 103minutové verzi, byla Austrálie. 7. ledna 2008 došlo k vytvoření nesestříhané verze také ve Velké Británii. (Koocik)
  • Původní a originální VHS zprostředkovala Thorn Productions v roce 1982. Bylo vytvořeno pouze kolem 8 000 kopií. (Koocik)

Reklama

Reklama