Reklama

Reklama

The Plague Dogs

Trailer

Ve výzkumné laboratoři kdesi uprostřed hor jsou prováděny pokusy na zvířatech. Jednoho večera se dvěma psiskům podaří utéct na svobodu. Zpočátku se to zdá jako výhra, ta se ovšem brzy změní v holý boj o přežití v divočině. Obzvlášť když se mezi lidmi objevují zvěsti, že psi možná mohou být nakaženi morem. (Richie666)

Recenze (28)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Vyzrálý depresivní animák pro dospělé... Je to vůbec možné? Ano je a Disney se z toho musí v hrobě obracet. Plague Dogs vás hned první scénou jasně přesvědčí, že tohle není optimistické vyprávění o dvou roztomilých pejscích, ale naopak o tvrdém životě dvou psisek na útěku z pokusné laboratoře nehostinnou krajinou. Bez jídla či naděje; jen oni a jejich nelítostné chování versus krutý svět kolem nich. Nikde ani záblesk naděje. Prostě jen přežívají zde dne na den a to stylem "z bláta do louže". O to více je to celé působivé a skvěle gradované až do perfektního závěru. Animace je sice již značně za zenitem, ale stejně je ze snímku jasně vidět, že ho tvůrci dělali s láskou a pečlivostí. Ústřední trio jsou sympaťáci k pohledání. Pouze děcka byste tentokrát neměli nechat koukat. ()

kiddo

všechny recenze uživatele

Milý deníčku, již nelze dále unikat před pravdou: Muž mě nenávidí. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč mi pustil snuff natočený lidma, kteří mají stoprocentně plnej sklep mrtvol. Odteď má zakázáno přiblížit se k animákům. Taky by ho mohlo napadnout pustit mi takové klasiky jako Čajový dýchánek ve Stalingradu nebo Úžasná pracovní morálka zaměstnanců Osvětimi. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kreslený to je, ale pro děcka rozhodně ne. Drsný příběh o dvou psích přátelích, co utečou z výzkumáku v horách, aby pak lidi z vesnice na ně uspořádali hon, je totiž celkově nejen tíživý a depresivní, ale místy i překvapivě brutální. Půlka ustřelené hlavy by mohla vyprávět, kdyby jí zbyla alespoň kousek ksichtu. Škoda toho nedovysvětleného závěru, divák si tak může jen domýšlet, jak to s hrdiny vlastně dopadlo. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Úvod ako z hororu. Veľmi dusná atmosféra v prvých minútach v laboratóriu. V neskorších minútach sa atmosféra trošku uvolní, ale depresívne je to stále. Dokonca veľmi depresívne. Rozhodne to nie je animák pre deti a vhodný je len pre dospelých. Je to taký animovaný Butch Cassidy a Sundance Kid a podobne nie úplne deprimujúco (so štipkou nádeje) sa to aj končí. 75% ()

whack 

všechny recenze uživatele

Tento animák rozhodne nie je pre deti. Depresívna atmosféra sa tiahne celým dejom, v ktorom dva psy na úteku z pokusného laboratória bojujú o svoj život. Deprimujúce dielo, v ktorom sa, aspoň na chvíľu, priblížite viac k psom ako k ľuďom. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Velka pecka. Genialne prehodeny uhol pohladu tradicneho monster filmu (predstavte si Celuste z pohladu zraloka) by k nadseniu stacil. Tu je vsak navyse aj ta uzasna temne depresivna atmosfera, ktora obcas siaha az do hororu. Toto nie je rozpravka o psikoch. Ale kruta vypoved na jednu nadcasovu a stale aktualnu temu. Vsetci ochrancovia zvieracich prav (a aj vsetci ostatni) by si to mali pozriet. Aj ked mozno budu na ukludnenie potrebovat par panakov. 10/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Film o útěku dvou psanců, pardon psů, za svobodou, která se zdá býti nadosah, a přeci jde o úkol téměř nad psí síly. Ponuré obrazy, studené barvy, nehostinná krajina, příchod zimy, hlad a štvanice. Velmi slušná animace, ocenil bych ji ale ještě více v kině. Pátou hvězdu si zaslouží logický konec... p.s. - Disney by se jistě v hrobě neobracel, jelikož sám si liboval v horrorech a ponurých příbězích. Ostatně i jeho Sněhurka se v Anglii promítala od 15 let. Disneyovi by se tenhle film líbil! ()

juta 

všechny recenze uživatele

To byl ale depresivní animák, který neoplývá žádnou nadějí na lepší zítřky. Všechno není růžové, jak by se mohlo zdát a občas stojí za to si tohle právě uvědomit. Závěr je krutej a nutí vás tak trochu přemýšlet. Lepší tři. ()

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý animovaný film z dob dávno minulých, který je ještě o dva stupně temnější než autorovo předchozí dílko. Zatímco ve Watership Down přecejen svítala skrz příběh naděje, v Plague Dogs je jí pomálu, a to, co tu máme, je prostě jen krásně a bajkově-realisticky zpracovaný krutý příběh o životě a snech dvou ubohých psů. Jelikož jsem měl tu čest vidět, co je a co není v sestříhané a nesestříhané verzi, můžu říct, že v plné délce rozhodně nejde o pohádku pro děti, a přesto má tenhle drsný příběh punc jisté poetiky, atmosféru, která se do mě zažrala a jen tak mě nepustí. Prostě dokonalé, smutné dílo z animační minulosti, které zůstává zřejmě jedinečným a ojedinělým až dodnes. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl jeden z nejlepších animáků jakej jsem kdy viděl. Je to moc pěkně nakreslený, skvělá animace. Dobře tady ukazujou jaký jsou lidi svině a zvířata chudáci, líbilo se mi jak spolu ještě psi mluví, to se do toho moc hodilo. Jeden z hlavních psí hrdinů Snitter - Namlouvá ho vynikající John Hurt - Vypadá jak pejsek Vilda z klubu Modrá Vopice :D Ten mě tam pořád chce šukat :D Je to napínavý ale zároveň moc smutný. Výbornej song v závěrečných titulcích Time and Tide od zpěváka Alana Price - Skvělej text. Ten bych si nechal klidně zahrát jednou na pohřbu. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Trochu ubíjející survival, který trpí klasickými neduhy survivalů = monotónností. A lišce bych dal víc prostoru. Labrador zbytečnej a o ničem. A vůbec mi tu chybělo víc nápadů. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Dost hardcore "Neuvěřitelná cesta" bez jakéhokoliv humoru, nadsázky nebo příjemných obrázků. Nejedná se o prvoplánově drsnou podívanou ale podanou co nejvíce realisticky a bez příkras. Bohužel příběhově nijak objevné a v druhé třetině dost pomalé až nudné. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Myšlienka je silnejšia ako animácia. Depresívna záležitosť nevhodná pre deti rozpráva o úteku dvoch psov, na ktorých sa robili pokusy. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to sice temný a z velké části smutný film, ale zase až taková depka to nebyla-dokonce i ostrov je na dohled... Přiznám, že mě to moc nebavilo, ale to téma je docela silné, otázky o příčinách a následcích jsou podány dost chytře a celé je to relativně neotřelé-takže nakonec za 4 ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Unikátny pohľad do sveta "zvieracej" ríše. Dej pripomína román od Johna Stienbecka: O myšiach a ľuďoch, prerozprávaný ako bájka, kde ľudské postavy stelesňujú zvieratá. Dvoch štvornohých úbožiakov trápených nepriazňou osudu spojí spoločný boj o holý život. Snažia sa nájsť len svoj kúsok zeme pod slnkom, no stretávajú sa len s nepochopením a nevôľou, všade, kde sa zjavia. Sú jednoducho "iní", čudáci, morové psy. Rowf je na tom relatívne dobre, ako starý labrador má už čo-to zažité, v divočine si poradí. Schizofrenický Snittter je skôr mestský typ. Podarí sa im dosiahnuť ich vysnený ostrov? Cesta je nebezpečná a plná nástrah. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

film o slobode zvierat, smutný neuveriteľne zvieraco-ľudský. Ach jo, ludia zabúdajú, že aj zvierata sú živé tvory , že mali mamu, že radi žijú a hlavne CÍTIA !!! Na záver pekná titulková pesnička. ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Brutální. Moje vyjádření jedním slovem a to opravdu brutální. Nesnáším týrání zvířat a pokusy na zvířatech a obzvlášť ze všeho nesnáším týrání psů, o kterém tento film z části je. Na konci filmu jsem nemohl popadnout dech a zmohla se mě akorát naprostá bezmoc a lítost, jak se my, hnusní a sobečtí lidé, dokážeme chovat ke zvířecí říši. Důraz na city a psí oddanost a snahu najít si svého "pánečka" ikdyž vás lidé týrají, odmítají a zatracují. Autor to v celém snímku vystihl dokonale (nebo aspoň na mě to mělo takový vliv a já to z toho takhle chápal). Skvělý, ale velice smutný animák, který rozhodně není dělán pro děti a kde hlavní myšlenkou je zvěrstvo v podobě krutých lidských činů. Chudáci pejsci s lišákem. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Dva psi utíkají z laboratoře, kde na nich provádí nelidské pokusy a snaží se přežít v divočině s pomocí mazané a vychcané lišky. A protože přežívání znamená lov ovcí, slepic a všeho co se hýbe, stávají se terčem farmářů a později i vojáků, protože se šíří zvěsti, že jsou nakažení morem. Stejně jako Daleká cesta za domovem je to depresivní a místy humusácký animák, ale narozdíl od toho mě to moc nebavilo. Rozhýbáno je to slušně, ale kresba je obyčejná, místy ošklivá, psi mě k srdci nepřirostli (jeden je unavený bručoun, druhý blázen) a celý příběh se motá v kruhu na jednom místě - psi prostě prochází divočinou a přežívají. SPOILER: Nakonec to ani nijak nedopadne, psi se vydávají mořem na ostrov, který nejspíše neexistuje a nejspíše se utopí. Bez dětské nostalgie 3*. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nepouštět svým dětem, pokud nechcete, aby měly noční můry.. Opravdu depresivní příběh dvou utečenců z pokusné laboratoře a jejich přežívání na svobodě, ukazující krutost podobných zařízeních a lidskou krutost jako celek. I přes to, že je snímek velmi silný, příběh místy kolísá a animace nepatří mezi nejzdařilejší - leč přidává na celkové atmosféře. ()

Reklama

Reklama