Reklama

Reklama

Rob Roy

Trailer

Obsahy(1)

Chtěl žít obyčejný, klidný život. Když však zpochybnili jeho čest, začal se bránit... Na skotské Vysočině nebyl ještě nikdy život tak těžký jako teď, v roce 1713. V Angličany porobené zemi vládne hlad a nemoci, odvěká soudržnost rodinných klanů přichází vniveč. Lidé utíkají „za lepším" do Ameriky, z mnoha těch, kteří zůstávají, dělá bída zloděje. Robert Roy MacGregor, pán kousku půdy, dvou set duší a stáda dobytka, to všechno vidí a je odhodlán zachránit alespoň své malé společenství. A ví, jak to udělá. Ne, nechce se stát zbojníkem. I když sní o svobodě své země, ctí panující právo a řád a nehodlá se proti nim bouřit. Jeho plán je prostý a uskutečnitelný. Tedy byl by uskutečnitelný, kdyby se mu do cesty nepostavily hyeny v lidské podobě. Hyeny, které mu berou nejen majetek, ale i čest. A muži, který netoužil po ničem jiném, než žít klidný, obyčejný život se svou rodinou a svým klanem, nezbývá nic jiného, než se bránit... Film, inspirovaný historickým románem sira Waltera Scotta, vypráví o proslulé postavě skotských legend, odbojném šlechtici Robertu Royovi Mac Gregorovi (1671–1734), který se ve své zemi stal vzorem cti a smyslu pro spravedlnost. Režisér Michael Caton-Jones i scenárista Alan Sharp, původem Skoti, nechtěli kopírovat typické hollywoodské historické podívané – jejich snímek vyniká péčí o věrohodnost barvitých detailů, o jemné odstíny atmosféry a o dobře napsané, vícerozměrné charaktery. Důležitou roli v něm hraje i krásná skotská krajina (kamera Karl Walter Lindenlaub). (Česká televize)

(více)

Galerie (20)

Související novinky

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

Zemřel legendární John Hurt z Vetřelce

28.01.2017

Většina herců je ráda, když za život nastřádají hrstku výrazných rolí. John Hurt, jenž nás právě opustil ve věku 77 let (zákeřná rakovina...), ale na tak malé ambice kašlal. Hurt začal hrát ve… (více)

Posily pro Hulka a Mumii

Posily pro Hulka a Mumii

17.05.2007

Letní natáčení největších trháků příštího roku se hopem blíží a castingoví agenti se činí, až se jim kouří od mobilů. Známe už hlavní představitele třetí Mumie (vrátí se Brendan Fraser, jeho syna si… (více)

Reklama

Reklama