Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo natočil s tímhle dementním typem loutek něco, co si ze sebe dokáže udělat legraci, ne jako například esence tuposti zvaná Thunderbirds (myšlen původní loutkovo-hraný seriál). Bohužel, autoři to zřejmě přehnali s fekáliemi nebo možná s tou protivšempolitickou agitací bez nějakého hlubšího smyslu, který tu byl například v South Parku. Team America je rozhodně film, který byste měli vidět, ale spíš jako takovou zajímavost (a proč si to nepřiznat, i kvůli některým těm fórům) - a rozhodně nemá na to, aby pokořil Peklo Na Zemi, proto jen 60%. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Jediné co lze na Team America ocenit je technicky náročná výroba, kterou Stone a Parker zvládl zvládli na výbornou. Svět, který vytvořili je perfektně propracovaný a vypadá skvěle. Je tu několik hezkých vizuálních nápadů, z nichž nejlepší je hned ten úvodní, s loutkářem... Team America je svým loutkovým perfekcionizmem na mnohem vyšší výtvarné úrovni než South park, jenže humor se pohybuje na hladině toho nejníže položeného bahna... Všechna ta sprostá slova působí samoúčelně (viz třeba šílený proslov hlavního hrdiny na konci) a nikam příběh neposunují. Vtipných míst tu pár je, ale spíš se jedná o osamělé ostrůvky v oceánu nudy. Jako by se oba tvůrci tentokrát rozhodli nevymýšlet vlastní vtipy, ale spolehnout se na citace z Hvězdných válek, a dalších filmů. Hádání odkazů skrývajících se za jednotlivými záběry se tak často stává jedinou činností, která zabraňuje unudění se. Na druhou stranu mě potěšila jedna z písniček, která paroduje písničkové sekvence akčních filmů 80. let, např Rockyho. Těžko jednoznačně říci, kde je chyba Teamu America (South park sem měl rád). Možná je to tím, že Kim Chong Ill prostě není tak charismatická postavička jako Sadám, možná tím, že Trey a Parker tentokrát nenašli odpovídající cíl svého odzbrojujícího humoru, nevím. Mrzí mě ale, že jsem strávil dvě hodiny sledováním nesmyslu, z něhož mi zajímavá přišla snad jen scéna souložících loutek, což samo o sobě na doporučení tohoto filmu nestojí. ()

Reklama

Cival 

všechny recenze uživatele

Sračky, sračky, sračky. Opravdu průserová záležitost za velmi slabé dvě hvězdičky. Vesměs čtyři lehká zasmání nemohou zakrýt slabomyslnost "zábavné" šablony, která stojí jen na prchavém fóru loutek v Bruckheimerově filmu. Bohužel invence je na nule, ostrý smysl pro humor se za ta léta rozplynul (a k americké problematice nepadla žádná natolik zajímavá poznámka, která by existenci téhle břečky obhájila), takže Team America si vydobývá slávu scénářem, který by zvádl sepsat i průměrný divák dvou bruckheimerovek a pár nejprovařenějších kousků (takovejhle odkaz na Matrix či Kill Bill by vymyslel každej během deseti sekund a tím po hříchu autorská invence vrcholí). Jedna velká, zatraceně trapná a fatálně promarněná přílěžitost. A dokonce bych se - jako divák, který Bruckheimera zrovna nevyhledává - opovážil tvrdit, že jakýkoliv scénář z jeho produkce má kvalitnější kompozici a propracovanější tvar než-li paskvil, který Stone s parkerem prodávají světu jako kultovní artikl. Tetsuo tvrdí, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, já tvrdím, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou, dobrou znalostí americké popkultury a s většími nároky než jen na slaboduchý humor ne víc než za 2* - ironický podtext v trapném filmu není nic co by mě zvedalo ze sedadla :-) Fuck Stone, Fuck Parker, Fuck Ya, Team America! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Team America je bábkový film. Všetci tamojší filmoví hrdinovia sú v skutočnosti vysokí asi 45 centimetrov a sú to bábky zavesené na špagátoch svojich vodičov. Bábiky sú v skutku detailne vytvorené, oplývajú širokým pohybovým a mimickým repertoárom, majú výborné kostýmy aj fyziognómiu. Ale viac než bábkami som bol unesený skvelou výpravou. Veľké množstvo prostredí, prepracovaných od architektúry celých miest až po najmenšie detaily. Stone a Parker a Pam Brady vzali príbehy tých najslávnejších akčných hrdinských filmov zo sedemdesiatych a osemdesiatych rokov, rozložili ich na najmenšie kúsky a potom ich znova poskladali do úchvatne zábavnej zmesi klišé, akcie a ďalšieho klišé, obohatenej o zdanlivo nekonečné množstvo gagov, paródií a urážlivých útokov na hercov a politikov. Okrem Aleca Baldwina si svoje užijú aj Michael Moore, Samuel L. Jackson, Tim Robbins, Susan Sarandon. Pre mňa obrovské prekvapenie. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

„Nepřehraješ mě, ani to nezkoušej.“ Alec Baldwin :o) **** Tak, loutky jsem už sice střílet, umírat v krvi, souložit i zvracet viděl, v jedné nezapomenutelné furries show z Nového Zélandu, ale třeba romantickou písničku, ve které se nepřímou součástí vyznávání lásky stává docela vulgární nadávání na jeden slavný film, jsem ještě opravdu neslyšel, až jsem čuměl (a tedy s údivem poslouchal), že někoho něco podobného vůbec napadlo (a ještě to tak zajímavě působí!). Jde o mou druhou zkušenost s tvůrčí dvojicí Trey Parker + Matt Stone a po Kanibal! Muzikálu mě tentokrát hodně dostali nekompromisní, ale zároveň často (ne)skutečně vtipnou loutkovou satirou plnou úžasných nápadů v čele s karikaturní přítomností slavných amerických herců zapojených do důležitého politického boje ve věci záchrany světa. Už první scéna z Paříže dává znát, že tvůrci zcela nic a nikoho, kdo jim přijde jenom na mysl, tu šetřit nebudou a po prvotním šoku se mi s plynoucím svižným tempem podařilo naladit na správnou vlnu, byť několika již přehnaně hrubým a příliš fekálním prvkům se film, žel, nevyhl – a to je asi důvod, proč nedám 5. hvězdu, přestože jsem se mnohdy smál nahlas. Přehlídka sexuálních poloh ze strany dvou loutek na posteli mi připadala pouze trapná, zatímco během nechutného gradujícího zvracení trvajícího snad minutu jsem si už VLC okénko postupně minimalizoval až na nejmenší možnou velikost. Přesto na tuto hravě drzou popkulturně politickou show v loutkovém provedení budu určitě vzpomínat především v dobrém. Matt Damon. [85%] ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Během útoku na Panamský průplav opakují postavy větu „No me gusta“, což ve španělštině znamená „To se mi vůbec nelíbí“. (HellFire)
  • Původní název snímku byl „American Heroes“. (imro)
  • Ve scéně v Egyptě, kdy přijde Gary do místního podniku, hrají muzikanti tutéž melodii, jako ve filmu Star Wars IV (1977) ve scéně v hospodě, kde se seznamuje Luke Skywalker s kapitánem Hanem Solem. (new4nomaly)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama