Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (600)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca výprava a dizajn bábok, a zopár skvelých fórov (a paródií a narážok). Ale tiež množstvo zbytočne amorálnych a dekadentných scén, ktoré nie sú smiešne, ale kŕčovité, a zabíjajú potenciál filmu, ktorý mal na viac (som fanúšik South Parku). ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Sračky, sračky, sračky. Opravdu průserová záležitost za velmi slabé dvě hvězdičky. Vesměs čtyři lehká zasmání nemohou zakrýt slabomyslnost "zábavné" šablony, která stojí jen na prchavém fóru loutek v Bruckheimerově filmu. Bohužel invence je na nule, ostrý smysl pro humor se za ta léta rozplynul (a k americké problematice nepadla žádná natolik zajímavá poznámka, která by existenci téhle břečky obhájila), takže Team America si vydobývá slávu scénářem, který by zvádl sepsat i průměrný divák dvou bruckheimerovek a pár nejprovařenějších kousků (takovejhle odkaz na Matrix či Kill Bill by vymyslel každej během deseti sekund a tím po hříchu autorská invence vrcholí). Jedna velká, zatraceně trapná a fatálně promarněná přílěžitost. A dokonce bych se - jako divák, který Bruckheimera zrovna nevyhledává - opovážil tvrdit, že jakýkoliv scénář z jeho produkce má kvalitnější kompozici a propracovanější tvar než-li paskvil, který Stone s parkerem prodávají světu jako kultovní artikl. Tetsuo tvrdí, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, já tvrdím, že s dobrými titulky, průměrnou angličtinou, dobrou znalostí americké popkultury a s většími nároky než jen na slaboduchý humor ne víc než za 2* - ironický podtext v trapném filmu není nic co by mě zvedalo ze sedadla :-) Fuck Stone, Fuck Parker, Fuck Ya, Team America! ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Opět výtečná satira... jen ta politická nevyhraněnost tvůrců je mnohdy do očí bijící a film má navíc pár zbytečných hluchých míst. Jinak samozřejmě nářez, ale South Park to není. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Pokud snesete salvu sprosťáren, občas trochu nechutný pohled na loutky kterým někdo ustřelí ruku, přeřízne je vejpůl, vykopne mozek z hlavy a podobně (věřte mi, je to natočené velmi sugestivně) a máte rádi humor typu South Park (jak nečekané ;-)), v pohodě si tohle jděte pustit a bavte se, protože "Team America... Fuck yeah!!!" ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

S dobrými titulky, průměrnou angličtinou a dobrou znalostí americké popkultury za 5*, s jakýmkoli handicapem klesá hodnocení na libovolný počet. Jo, a ještě to chce velmi uvolněný smysl pro humor. Ten film je až neskutečně vymazlený. Trey Parker a Matt Stone jsou čím dál tím lepší. A pak že nihilizmus nemůže být kreativní... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo natočil s tímhle dementním typem loutek něco, co si ze sebe dokáže udělat legraci, ne jako například esence tuposti zvaná Thunderbirds (myšlen původní loutkovo-hraný seriál). Bohužel, autoři to zřejmě přehnali s fekáliemi nebo možná s tou protivšempolitickou agitací bez nějakého hlubšího smyslu, který tu byl například v South Parku. Team America je rozhodně film, který byste měli vidět, ale spíš jako takovou zajímavost (a proč si to nepřiznat, i kvůli některým těm fórům) - a rozhodně nemá na to, aby pokořil Peklo Na Zemi, proto jen 60%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Drsná doba si žádá drsnou satiru. 90% Zajímavé komentáře: Tetsuo, betelgeuse, DDT, Aiax, Berry, Rocket ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi vedení loutek a pár triků ohledně režie, ale tím to taky končí. Sebekriticky přiznávám, že třeba já nejdu občas pro sprosté slovo daleko (když je to účinné), ale to, co se dělo zde, je samoúčelné. Samožerská a nepřesvědčivá satira, která jenom dokazuje, že pokud jsou pomatení lidé na východě, západu taky nechybí. Ovšem kdyby Parker & Stone netočili s loutkama, nemohli by udělat tu pornočást. Cocksuckers. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Pár velmi dobrých fórů, většinu času ale jen marné čekání na to, kdy se ten film aspoň trochu začne podobat South Parku. Nezačne. I proto v mé mysli převládlo lehké zklamání z nevyužité šance. Přesto si netroufnu dát méně, než 3 hvězdičky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Shrnul bych to všecko do jedné jediné věty vystihující vlastně celkovou pointu a vlastně fakt, který se dá čekat od samotného začátku. Pokud máte rádi South Park, tak si Team America zamilujete, protože je nechutnější, urážlivější a hlavně sebevědomější, oproti němu, a to je to nejdůležitější o co tvůrcům jde a s čím chtějí zaujmout. Možná je to pro někoho dost, ale pro mě je to dost málo. Ale jestli chcete vidět pravou nefalšovanou soulož loutek, tak směle do toho :) protože to jsem nedokázal zapomenout ani po tolika letech. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V Teamu najdeme vše, co dělalo South Park kultem, ale bohužel až příliš naředěné. Najdeme vtipné pěvecké výstupy, opravdu úchvatné karikatury (Mét Déjmón), parodické odkazy na populární filmy (parafráze Star Wars a Matrixu, nádherný love song o tom, že Bayův Pearl Harbor stojí za hovno), najdeme v něm ono paradoxní spojení umělosti výtvarné stránky a přirozenosti ostatních složek... Jenže zředěně. Poměrně dlouho se Team America veze pouze na vlně parodování žánru akčního filmu, což se bohužel rychle okouká. Trochu tomu schází lehkost a nevázanost South Parku, jakoby jasně zvolený žánr přeci jen spoutal tvůrcům ruce. Scházejí i lépe charakterizované hlavní postavy, nedočkáme se žel kultovních typů jakými jsou Kenny, Cartman a pod. Přesto ale finále a výsledná myšlenka filmu vše v dobré obrátí a Team America si tak znamenám coby velice inteligentní a trefnou satiru na dnešní svět, které možná chybí zralejší poetika, ale nechybí jí nadhled. A toho si cením. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý loutkařský počin dvojice, která se proslavila vulgárním South parkem. Toto malé loutkařské divadlo je slušný nářez. Sprostá slova a opravdu zajímavé hlášky tu létají s pravidelností stejnou jako Michael Moore bojuje proti Georgovi Bushovi. Dvojice autorů se naváží do snad opravdu každého. Od herců, kteří se angažovali proti válce v iráku až ke zmiňovanému Michaelovi Moorovi a Kim Čong Ilovi- Vůdce KLR je případ sám o sobě a herci jsou zde velmi zajímavě zobrazeni. Matt Dejmi :) a nejlepší herec světa (krásná ironie :o)) to je opravdu zábava!! První scény v Paříži (kde si mimochodem hrají loutky s malými loutkami... jak perverzní :)) jsou výborné! Zničení všeho zajímavé co děla z Paříže město kultury a ještě naprosté nadšení Teamu Amerika z toho jak jsou skvělý, že opět zachránili nějaké město(i když je skoro zničené kvůli jejich raketám :)). Sexuální scéna dvou loutek to už je fakt trochu moc :) ale smát se tomu člověk prostě musí. Stejně jako parodiím na mnoho filmů od Matrixu až ke Kill Billovi. Chvílemi dokonce zazní ost k filmu Konec světa(nechápu proč, ale vím že ta melodie se mě v tom filmu líbila). Celkově jde o výborný film, pro lidi co mají rádi humor dvojice Parker & Stone. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Trey Parker, Matt Stone, Pam Brady .. SVOBODA slova, názoru a vůbec čehokoliv v nejryzejší formě! Film přesně charakterizuje Ameriku takovou jaká v současnosti je - svobodná ale ustrašená z teroristů. Některé věci nedokážu jako pravý Evropan posoudit objektivně, ale i tak je to nadprůměrná satira a parodie. Sice není nabízený potenciál využit úplně, ale Stone a Parker tam určitě dali vše co chtěli.. Přesto mi tam někdo citelně chybí a to tvůrcům neodpustím. Kde je kurwa cowboy George W. Bush!? V paměti mi přesto určitě utkví hudba, píseň Jsem tak sám, nástup Teamu ve stylu Kill Bill a loutková šukačka Gary&Lisa. Přesto to není film, který vám strhá bránice, prostě to není Peklo na Zemi. „A teď mi ho vykuř..“ 70%. ()

RedAK 

všechny recenze uživatele

Milí přátelé, formou tohoto komentáře bych chtěl dát důrazně najevo svoji hlubokou nespokojenost s neadekvátním výrazivem, které je obsaženo v některých filmech. Uvědomme si, prosím, že vulgární mluva degraduje lingvistickou úroveň našich ratolestí, kteří jsou posléze kategoricky vymezovaní z kultivované společnosti. Disponují minimální slovní zásobou, kterou bohužel doplňují nepřípustnými výrazy, jsou sociálně neinteraktivní, nezáleží jim na vlastních ambicích, úspěchy svých vrstevníků považují za irelevantní. My se je snažíme změnit, snažíme se je od tohoto krutého a nemilosrdného světa držet dál a potom dítku z dobré vůle pustíme loutkovou komedii, aby si taky užilo trošku zábavy, když dnes nazvalo maminku píčou jen třikrát, ale to jsme přeci nemohli tušit, že mu při každém slovíčku "vole" budeme muset zacpávat jak čuráci uši. A ten malej zmrd pak na to, proč ho zase osahávám, že dnes už podruhé nechce a já mu musím kvůli tý rajcovní americký kurvě se sexy plastovou prdelí, dát před rypák svoji smradlavou po sraní nemytou hnátu, aby mu zase jako posledně ze ségry, nehoupl hore ten minikokot. A pak si tam nakráčí ten nagelovanej píčus a začne z rukávu sypat samý kundy a čuráky. To už musím toho incestního zmetka sešlehat páskem a poslat do pokoje za svým análně zneužívaným jezevčíkem. Je až k pláči, k jakým sprostým filmům se mohou naše milované děti dostat. STOP VULGARISMŮM! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem sarkastickou podívanou o paranoie země hvězd. . Ale nějak jsem se ztratila, není mi jasné .na koho mají (měli, nebo budou mít) tvůrci vlastně pifku???. Začátek např. zprávy ze světa ( Paříž, Káhira) „Team America znovu nasral celý svět“ sliboval ostrou politickou satiru a chvíli se zdálo, že hlavním cílem útoku bude Bílý dům a především onen nejvyšší policajt světa, ale satira se nějak rozplizla do zmatena a do ztracena. Takže nakonec zůstala jenom loutková Kámasútra. Hodnotím stejně jako Pearl Harbor ***. PS Team America mně zabil 2 mé oblíbence z Top 5. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Recesia ako východiskový bod, apolitickosť ako jeden z cieľov a vypiplanosť do detailov ako prostriedok komunikácie. Škoda len toho záveru, pretože práve od dua P&S - ako od jedných z mála by som čakal odvahu natočiť ho výrazne inak ako sme u filmov, ktoré si berie na mušku, zvyknutí. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Aneb když marionety souloží... Nevyrovnané, vtipné, akční, parodické, netradiční, nekorektní, přeplácané a naprosto ojedinělé. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bravurní crazy parodie u který sem se opravdu zasmál. Např. se dozvíte že lidi se dělí na kundy,čuráky a řitě. Samuel L. Jackson umí kung-fu, Kim Chong Il je osamělý, Největší důkaz důvěry a oddanosti je strčit si cizí penis do úst, atd. atd. Prostě: AMERICA FUCK YEAH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TERORISTI NEUSTÁLE PLÁNUJÍ, JAK ZABÍT TEBE A VŠECHNY V TÝHLE SVOBODNÝ ZEMI. MY JSME JEDINÍ, KDO JIM STOJÍ V CESTĚ..…“ /// Loutková podívaná, kterou opravdu (ale opravdu) neberte vážně. Vysmívaj se tunám filmovýho národního patosu a s ironickým nadhledem přístupujou k řešení problémů ,,s čurákama“. Možná, že ty skeče ani nejsou legrační. Co já vím … (cha cha cha – tohle nech na nás!). Možná ona vrozená destrukčnost, se kterou při záchranných akcích zničí všechno vokolo, ani všechny ty zesměšněný hollywoodský loutkový hvězdy, někoho nepobaví. Ale to je stejný, jako že zmrdi nesnášej čuráky, protože s nima čuráci vyjebávají. Jenže čuráci vyjebávají i se sráčema, kteří na všechno serou… Prostě náhled na politiku a tenhle snímek není jednoduchej. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky mi ti 4 chlápci byli podezřelí. 2.) Ujíždím na loutkovým ,,péčku“. 3.) Chci vidět nejděsivější blijící scénu na světě. 4.) Thx za titule ,,g33w1z“ a ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama