Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Takúto kopu čierneho humoru a zosmiešňovanie svetoznámych hereckých celebrít dokážu asi iba dvaja ľudia na tejto planéte. Sú to Matt Stone a Trey Parker. Spraviť akčný film a bábkami bol veľmi dobrý nápad. Výborne som sa bavil od začiatku až dokonca. Komu sa páčil seriál South Park, tak by tento filmík určite nemal prehliadnuť. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Trey Parker, Matt Stone, Pam Brady .. SVOBODA slova, názoru a vůbec čehokoliv v nejryzejší formě! Film přesně charakterizuje Ameriku takovou jaká v současnosti je - svobodná ale ustrašená z teroristů. Některé věci nedokážu jako pravý Evropan posoudit objektivně, ale i tak je to nadprůměrná satira a parodie. Sice není nabízený potenciál využit úplně, ale Stone a Parker tam určitě dali vše co chtěli.. Přesto mi tam někdo citelně chybí a to tvůrcům neodpustím. Kde je kurwa cowboy George W. Bush!? V paměti mi přesto určitě utkví hudba, píseň Jsem tak sám, nástup Teamu ve stylu Kill Bill a loutková šukačka Gary&Lisa. Přesto to není film, který vám strhá bránice, prostě to není Peklo na Zemi. „A teď mi ho vykuř..“ 70%. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý loutkařský počin dvojice, která se proslavila vulgárním South parkem. Toto malé loutkařské divadlo je slušný nářez. Sprostá slova a opravdu zajímavé hlášky tu létají s pravidelností stejnou jako Michael Moore bojuje proti Georgovi Bushovi. Dvojice autorů se naváží do snad opravdu každého. Od herců, kteří se angažovali proti válce v iráku až ke zmiňovanému Michaelovi Moorovi a Kim Čong Ilovi- Vůdce KLR je případ sám o sobě a herci jsou zde velmi zajímavě zobrazeni. Matt Dejmi :) a nejlepší herec světa (krásná ironie :o)) to je opravdu zábava!! První scény v Paříži (kde si mimochodem hrají loutky s malými loutkami... jak perverzní :)) jsou výborné! Zničení všeho zajímavé co děla z Paříže město kultury a ještě naprosté nadšení Teamu Amerika z toho jak jsou skvělý, že opět zachránili nějaké město(i když je skoro zničené kvůli jejich raketám :)). Sexuální scéna dvou loutek to už je fakt trochu moc :) ale smát se tomu člověk prostě musí. Stejně jako parodiím na mnoho filmů od Matrixu až ke Kill Billovi. Chvílemi dokonce zazní ost k filmu Konec světa(nechápu proč, ale vím že ta melodie se mě v tom filmu líbila). Celkově jde o výborný film, pro lidi co mají rádi humor dvojice Parker & Stone. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie. Čakal som zmysluplný vtip, absolútnu katarziu, dostalo sa mi prízemného šaškovania. Kategóriu politicky nekorektnej, šťavnatej a inteligentnej zábavy spĺňa asi tak štvrtina filmu, zvyšok je síce politicky nekorektná, ale iba paródia, polepená, posplácaná, tu nápad, tam vtip, a-ha! - miesto pre narážku, čo tam pichneme?! Hihihi... Len divák sa smeje stále menej. Stone a Parker týmto z výšok South Parku klesli do hlbokých pekiel, a keby som mal talent a možnosti, tak natočím animovaný brutál o ich pobyte v ňom. Dal by som im zabrať viac, než oni svojho času Saddámovi. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

"Team America: World Police" možno považovať za rafinovanú kombináciu southparkovského dôvtipu s elementami bábkového divadla ktorá nápadito využíva prvky karikatúry a paródie na vytvorenie nekompromisnej satiry. "Jsme otrlí, arogantní a hloupí čůráci. Geniální a jedinečné jsou píče. K.J.I. je zas prdel. Píče nemají rády čůráky, protože ti je mrdaj. Čůráci, ale mrdaj i prdele. Prdele, ty chtějí všechno jenom posrat. Píče si myslej, že si poraděj s prdelema po svým, ale jedinej kdo může mrdat prdele, je čůrák... Co má koule. Problém s čůrákama je, že někdy mrdaj až moc. Nebo když se to právě nehodí. A potom jim to musejí píče říct. Někdy jsou píče plný sraček, takže se sami stávají prdelema, protože píče jsou od prdelí strašně blízko. Já se moc v tomhle šíleném světě nevyznám, ale jedno vím... Když nás teď nenecháte vymrdat s tímhle sráčem všichni budeme mít svoje čůráky a píče úplně celý od hoven." Čo viac dodať... ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Velká socha v paláci Kim Jong Ila je ve skutečnosti člověk. (HellFire)
  • Garyho poprvé potkáme při vystoupení v muzikálu Lease, který je parodií na broadwayský muzikál Rent, ve kterém několik postav zápasí s nemocí AIDS. (HellFire)
  • Gary řídí Halley Davidson na dálkové ovládání, běžně dostupný v amerických obchodech. (HellFire)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama