Reklama

Reklama

Team America: Světovej policajt

  • USA Team America: World Police (více)
Trailer

Obsahy(1)

Team America: Světovej policajt je první akční loutkový film proslulých tvůrců seriálu SOUTH PARK Treye Parkera a Matta Stonea. Snímek natočený s loutkami velikosti zahradních trpaslíků je plný výbuchů a pouličních bitek. Team America, mezinárodní policejní formace, jejímž posláním je chránit globální stabilitu, zjišťuje, že mocichtivý diktátor zásobuje teroristy zbraněmi hromadného ničení. Hrdinové se proto vydávají na misi, která má zastrašit nepřátele a zachránit svět. Team America najímá herce z Broadwaye, jehož kariéra je na vzestupu, aby infiltroval do teroristické sítě. Gary Johnstone, jak se hrdina jmenuje, nejprve váhá, má-li obětovat svou hereckou dráhu, ale nakonec si uvědomuje, že je jeho morální povinností dát svůj talent do služeb pro vyšší cíle.

S pomocí vůdce Spottswooda a ostatních členů Teamu America Chrise, Sary, Lindy a Joea se Gary vplíží do skrýše dealerů se zbraněmi, kde zjistí, že teroristické spiknutí se již eskaluje. Na nebezpečné misi za záchranu Zeměkoule křižuje Team America celý svět od egyptských pyramid přes Panamský průplav a až do paláce šíleného, avšak o to nebezpečnějšího diktátora Kim-Jonga II.

V tomto snímku se objeví i "známé tváře" jako např. Alec Baldwin. Tvůrci si utahují i ze Seanna Penna a Tima Robbinse, ale stejně tak i z politiků všech směrů od stoupenců Bushe a irácké kampaně až po horlivé pacifisty. Film šokoval Ameriku i množstvím vulgarismů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (600)

nash. 

všechny recenze uživatele

Dokonalá parodie akčního žánru, zábavná karikatura, jejíž každá minuta je naládovaná vtípky a odkazy na obecná žánrová klišé i konkrétní filmovou klasiku. Občas sice kvalita zakolísá mezi genialitou a trapností, mezi sofistikovaným humorem a samoúčelnou křečovitou vulgaritou, mezi prostořekou nekorektností a roztěkanou povrchností, nicméně klady převažují a kdo nehledá hnidy, užije si zábavný nářez, ve kterém Kim-Jong II zpívá tklivou píseň, loutky souloží a řada hollywoodských celebrit dojde zasloužené úhony. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je ukrutná řežba, podle mě nápad udělat celovečerní film s loutkama je fakt geniální. Trey Parker a Matt Stone tohle prostě umí, už to mnohokrát dokázali v south parku, ale tady to ještě vylepšili. spousty parodujících a krvavých scén a když pak vlítnou do divadla a zmasakrujou Matt Damona, tak si nemůžu pomoct a musim dát 5* ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavý loutkařský počin dvojice, která se proslavila vulgárním South parkem. Toto malé loutkařské divadlo je slušný nářez. Sprostá slova a opravdu zajímavé hlášky tu létají s pravidelností stejnou jako Michael Moore bojuje proti Georgovi Bushovi. Dvojice autorů se naváží do snad opravdu každého. Od herců, kteří se angažovali proti válce v iráku až ke zmiňovanému Michaelovi Moorovi a Kim Čong Ilovi- Vůdce KLR je případ sám o sobě a herci jsou zde velmi zajímavě zobrazeni. Matt Dejmi :) a nejlepší herec světa (krásná ironie :o)) to je opravdu zábava!! První scény v Paříži (kde si mimochodem hrají loutky s malými loutkami... jak perverzní :)) jsou výborné! Zničení všeho zajímavé co děla z Paříže město kultury a ještě naprosté nadšení Teamu Amerika z toho jak jsou skvělý, že opět zachránili nějaké město(i když je skoro zničené kvůli jejich raketám :)). Sexuální scéna dvou loutek to už je fakt trochu moc :) ale smát se tomu člověk prostě musí. Stejně jako parodiím na mnoho filmů od Matrixu až ke Kill Billovi. Chvílemi dokonce zazní ost k filmu Konec světa(nechápu proč, ale vím že ta melodie se mě v tom filmu líbila). Celkově jde o výborný film, pro lidi co mají rádi humor dvojice Parker & Stone. ()

ed_wood 

všechny recenze uživatele

Takúto kopu čierneho humoru a zosmiešňovanie svetoznámych hereckých celebrít dokážu asi iba dvaja ľudia na tejto planéte. Sú to Matt Stone a Trey Parker. Spraviť akčný film a bábkami bol veľmi dobrý nápad. Výborne som sa bavil od začiatku až dokonca. Komu sa páčil seriál South Park, tak by tento filmík určite nemal prehliadnuť. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Jak ukazuje finále filmu, mohla to být výborná zábava... kdyby nebylo loutek. Ano, loutky umějí kopulovat, mohou být masakrovány, taky umějí zvracet, a především dokážou evokovat bombastičnost hollywoodských akčních scén a stupiditu hollywoodských klišé - bohužel ani jedno naplno neparodují. Jinými slovy je to subverze, která není dost parodická na to, aby z klišé (typu traumat z minulosti) setřepala tu usazenou nudu; pořád tam zůstává červík ambice natočit s loutkama něco, co by bylo miniaturní imitací hraných filmů. A to už nemluvím o tom, že loutky jsou mizernými komiky (chybí jim mimika a timing) a nudnými zpěváky, plus ty hollywoodské se svým vzorům pramálo podobají (takže místo takového Tima Robbinse je vlastně mrzačený jenom kus dřeva). Vrcholem filmu je tak až Kimův metamorfózní epilog. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (39)

  • Team America měl nejdříve, hlavně kvůli erotické scéně, rating NC-17. Parker jí nakonec stříhal až 12-krát, aby získal rating R. (imro)
  • V písni „America FUCK YEAH“ zazní slovo fuck celkem 37krát. (HellFire)
  • Původní název snímku byl „American Heroes“. (imro)

Související novinky

Steampunkoví Pythoni

Steampunkoví Pythoni

05.01.2011

Pokud o tom náhodou nevíte, Terrymu Gilliamovi se opět nepovedlo rozběhnout projekt The Man Who Killed Don Quijote – nesehnal na něj dost peněz. Čemu se tedy věnuje? Z pozice producenta a… (více)

Connelly & Bettany vs. plastelína

Connelly & Bettany vs. plastelína

16.06.2007

Staré, ale osvědčené pravidlo pro vytvoření originálního sci-fi anebo fantasy příběhu zní: Vymysli co největší šílenost a pak se ji snaž podat tak, aby ti to čtenář (resp. divák) sežral. O něco… (více)

Reklama

Reklama