Reklama

Reklama

O Malence

Trailer 3

Obsahy(1)

Světově proslulý animátor Don Bluth (Americký ocásek, Titan AE) a mnohokrát oceněný skladatel Barry Manilow přinášejí pohádku O Malence od Hanse Christiana Andersena – kouzelný příběh, který vám připomene, že když se vydáte za hlasem svého srdce, nic není nemožné. Když maličká kouzelná víla Malenka potká prince Cornelia, je si jistá, že on je ten pravý. Ale ještě než jejich láska stačí vykvést, vílu unáší komediantská ropuší rodinka, zadržuje jí brouk-intrikář a dokonce je provdána za popleteného krtka! Až Malenka okouzlí i vaší celou rodinu, pochopíte, proč se ve Family Life píše: “Rodiče budou fandit, dívky se ocitnou v sedmém nebi a kluci se dočkají vzrušujících hrdinských činů”! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

gouryella 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrná animovaná pohádka, která po většinu času spíše nudí a opravdu zábavných či zajímavých momentů nabízí poskrovnu. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

I mistr Hans Christian se občas zapomněl a jeho pohádky dopadly dobře. Sice si většinu děje s Malenkou její mužské okolí neomezeně vytíralo ... tu žabí nohy, tu krovky, ale vílí princ nakonec přilétl včas a (spoiler pro negramotné) slavila se slavná svatba. Malenka je půvabná tak, jak malé holčičky touží být, vílí princ je romantický tak, jak většina budoucích partnerů malých holčiček nikdy nebude, krtek je tu ztvárnění temna takového ražení, že by z toho pan Miller zaplakal (nepochybuji, že tuto pohádku znal) a po intrikách zlého žabáka dostane chuť na žabí stehýnka i zatvrzelý vegetarián. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Animovaná nuda. Malenka pořád jen někde chodí a zpívá. Nebo někdo zpívá jí. A většina písniček zní víceméně stejně nenápaditě. Animace samotná vypadá, jako když jednotlivé postavy a lokace vytvářeli různí animátoři, kteří spolu nemluvili. Všechno doráží podivný překlad, který třeba jméno hlavní hrdinky nechává na původní Thumbelině a titulní Malenku jen párkrát použije, spíš jakoby malenka byla živočišný druh, ve spojení „malenka Thumbelina“. Jsou spousty animovaných pohádek a většina jich je lepších. ()

vercza 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka je opravdu pro děti a tak by se to i mělo hodnotit. Já jsem Malenku popvrvé viděla, když mi byli tři roky. Koukala jsem na ní, když jsem byla nemocná a to mi zůstalo do teď. Je mi skoro 20 a pokaždé, když jsem nemocná, tak si Malenku pustím. Prostě vypnu a jen koukám a poslouchám ty písničky. Nevim co v tom hledáte za vědu. Má to celkem nízké hodnocení. Pokud se Vám to opravdu nelíbí - OK, ale jestli v tom hledáte hlubší význam, nějakou filozofii, nebo co... - Haló, je to pohádka pro děti! Zvířátka, písničky, láska, dobrodružství - vše v dětské dávce, tak by se to mělo i brát. Já to hodnotím, tak, jak se mi to líbilo, jako malé. Teď, když se na to koukám, jen se vracím do dětských let. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nudná animovaná pohádka, která nabízí pár dobře zazpívaných písní, ale jinak docela zklamání. Hlavní postava Malenky mi přijde jako hloupá blondýnka, která mi neskutečně moc lezla na nervy, což by se u pohádky stát zrovna nemělo. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Také neznáme animačné štúdio a takáto prekrásna animácia. A práve na nej najviac môže stavať animák. Animácia sa bez jedinej pochybnosti môže rovnať disneyovkám a v niečom malom ich aj prekonáva. Animačné pohyby postavičiek sú úžasné, pripomínalo mi to zlatú éru sovietskej animačnej tvorby, ktorá najviac pripomínala pohyb ľudí i zvierat. Príbeh je oproti predlohe prikrášlovaný, ale nie natoľko, aby sa jednalo o niečo úplné iné, proste také, ako to robí/robila aj konkurencia. Trochu akcie, trochu humoru, trochu odbočiek, tam zvýrazniť jednu postavu, tam osekať na minimum druhú. Jedinú veľkú výtku mám k pesničkám, teda k ich početnosti, ktorá ma po celý čas dosť iritovala. Nieže by boli samé o sebe vyslovene zlé, ale aby každých 5 minút niekto spieval a ukrajoval tak z príbehu, na to som alergický a znižuje to u mňa aj celkový dojem. ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

I kdyby nebylo na začátku napsané jméno Dona Blutha, tak si myslím, že bych ho stejně poznal ;-) Jeho styl se nedá přehlédnout. Ve spojením s jeho jménem jde ruku v ruce nádherná animace. Dále tu máme mnoho písniček a většina z nich je opravdu povedená a hezky zazpívaná (až na jednu zpívanou Dejdarem a druhou od paní Altmannové). A tím se dostáváme k vrcholu, tím je totiž dabing. Tomu množství celebrit se mi ani nechce věřit a zároveň jsou skvěle vybrané. Zatím všechno ok, ale jestli se máme začít bavit o tom, jak neskutečně dementní, přeplácaný a dětinský je děj, tak to bude teprve zajímavé :D Né, je to pro děti a tím myslím, jenom pro děti. Pro vaši malou princeznu to je ale ideální ;-) ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

„Přece si nemůžu vzít za manžela krtka!“ – „A kdo říká, že bys nemohla, Thumbelíno?“ – „Vlastně nikdo...“ Kreslený/animovaný film/muzikál pro děti. V rámci své kategorie zdařilé dílo, které vydrží sledovat i dospělý divák, a pokud se dokáže naladit na vlnu disneyovské estetiky a romantiky, tak si  to i užije. ()

Alf 

všechny recenze uživatele

hezky barevné, když občas dospělý divák zavře oči, tak i vcelku snesitelné... P.S. těžko uvěřit, že stejní tvůrci jsou podepsaní pod pozdějším Tïtan AE ()

lyzbeth 

všechny recenze uživatele

Jsou pohádky z dětství, které ve vás zanechají stopu. Nehodnotím tedy pohádku z hlediska jejích filmových kvalit jako 33 letá divačka, ale jako dítě, které je z této pohádky okouzleno. Stejně tak moje 5ti letá dcera na ni teď kouká už asi po 5té. Líbí se jí a mě se (dokonce i jako staré šťávě) líbí také! A romantická píseň je nejlepší. Nazdar! ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že teď si tento film už takhle neužívám (Je výrazně točen výhradně pro děti), ale jako malý jsem tohle žral. Don Bluth je prostě mistr. A hlavně ta animace! Ach bože! ()

Reklama

Reklama