Reklama

Reklama

Úsvit mrtvých

  • USA Dawn of the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sarah Polleyová, Ving Rhames, Jake Weber a Mekhi Phifer hrají v novém zpracování apokalyptické hororové klasiky George Romera od Zacka Snydera. Svět zachvátila nevysvětlitelná epidemie, která likviduje světovou populaci - avšak mrtví neumírají! Stávají se z nich zombie, které se potulují po městě a využívají každou příležitost dostat se k masu a krvi zbylé hrstky živých lidí. Zubožená skupina přeživších v jednom wisconsinském městečku našla úkryt ve velkém obchodním středisku. Zde se tito lidé musejí jednak naučit jak se bránit před stále početnější hordou zombií, ale především musí vyřešit problém vlastního soužití v uzavřeném prostoru. Skupina, odříznutá od zbytku světa, využívá všechny dostupné prostředky (uvnitř i vně) v boji proti všem, aby zůstala naživu a našla cestu z obklíčení. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 005)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velmi rychlý rozjezd je určitě vítaný, film je od počátku akčně laděný, nevyplňuje prostor podřadnou stopáží o zbytečném vysvětlování a jde rovnou k věci. Ač se Úsvit mrtvých primárně snaží o kompletní přetvoření béčkového filmu do kvalitního áčkového mainstreamu, své kořeny nezapře. Výsledkem je nesmírně zábavný, krvavý koktejl s řadou skutečně originálních a invenčních nápadů i chytlavé a dobře natočené akce. Určitá hravost trochu ubírá na atmosféře, ale ono to nakonec zas tak nevadí, důležitější je, že film se úspěšně vymezuje oproti zbytku zombie filmů, přináší to, co je na béčkové produkci zábavné, ale přitom nijak neponižuje diváckou inteligenci. 8/10 ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nic takového jsem ještě neviděl, nenechte si to ujít! Film, který má atmosféru, dobré herce, čiší z něj energie a neotřelost a opravdu je vidět, že to natáčeli hororoví fanoušci. Zombie vypadají moc pěkně. Líbily se mi dialogy a celková cynickost snímku, žádná trapná korektnost, ty panoramatické záběry, kamera a střih ( vyskytují se tu neuvěřitelně dynamické scény i dlouhozáběrové emocionální ), dokonalé fórečky a úvodní i závěrečné titulky, pak konec, no prostě všechno. A Sarah Polley je boží! A to je debut! Zack Snyder je talent a doufám, že už se chystá na něco podobného ( pokud i jeho následující film budě nějaká bomba, má u mě jistý bod pro nejoblíbenější režiséry ) Tenhle film je žrádlo ------- Všem velkejm fandům doporučuju pořídit si DVD... ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Když mrtví začnou kráčet, přestává legrace. Nebo možná naopak nastává. Kdo by to byl řekl, že bude seriózní zombie film nejsilnější v odlehčených a skoro až veselých montážích. Díky nim výrazně vybočuje z žánru a jako svěží vítr může diváka jenom překvapit. Kategorii krvavých nářezů ale nemusím a proto je z mé strany těch 70% pozitivním překvapením. V záplavě krve, střihu a atmosféry se snadněji ztratí do očí bijící nelogičnosti v chování postav a lehká násilnost právě oné nadšené přestřelenosti. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Roky 2003-2004 boli pre mňa obdobím veľkonapalovania, keď som si napálil aj to, čo sa nedalo. Vlastne 70% môjho DVD inventáru je z tejto éri. Tak sa mohlo stať, že som archivoval aj to, čo ma pôvodne ani nezaujímalo... Horory. Ajáj, a tak sa to začalo. Keď sa mi pod ruky dostal Dawn of the Dead, zdalo sa mi, že to bude najväčší blábol mojej doterajšej zbierky. (Samozrejme som si ho najpr napálil, a až neskôr pozrel, ako to bolo vtedy v móde...) Teraz už môžem povedať, že to bol najkvalitnejší hororový blábol, ktorý som kedy videl. Bol ,,strašne zábavný,, - to bude asi to najušlachtilejšie prídavné slovné spojenie, ktoré si tento film naozaj zaslúži. (Netajím však, že moja nadšenosť je z časti kôli podmienkam, v akých som tento kus prvýkrát videl – Friends, drinks, party, Rock’n’Roll :) ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší zoombie film, který můžete vidět. Už výborný nápad z filmu 28 dní poté, který dělá film více atmosférické je to, že zoombie z pomalé chůze přešli na agresivní běh. Tím pádem více napínavé a tento film jsem prožíval každým douškem i po několika zhlédnutí. Určitě doporučuji bonusové materiály, které jsou taktéž výborné, nejvíce mě zaujal dokument Andyho a večerní zprávy... Už od cool úvodních titulek podbarvené písní od Johnnyho Cashe film neztrácí dech a můžete si naplno užívat osudy příjemných herců. Tuhle zběsilou akční jízdu hodnotím 5 hvězdičky… ()

Galerie (137)

Zajímavosti (58)

  • Odulou ženu hrál ve skutečnosti kaskadér Ermes Blarasin, který také ztváril zombie klauna ve filmu Země mrtvých (2005). (FincherD.)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

Zack Snyder se vrátí k nemrtvým

30.01.2019

Režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) se po delší pauze vrací k režii. Natočí heistový zombie thriller Army of the Dead pro Netflix. Scénář napsal Joby Harold (Král Artuš: Legenda o meči) a… (více)

Batman vs. Superman v eRkové verzi

Batman vs. Superman v eRkové verzi

24.02.2016

Deadpool už vydělal skoro půl miliardy dolarů. A to při rozpočtu 58 milionů a eRkovém ratingu (do 17 let lze film vidět pouze se starším doprovodem), takže uspěl i bez pomoci náctileté superhrdinské… (více)

Zack Snyder a... sovy?!

Zack Snyder a... sovy?!

17.04.2008

Někoho by mohlo napadnout, že dnešní titulek je narážkou na Atény a že se tvůrce 300: Bitvy u Thermopyl vydá ze Sparty do druhého největšího starořeckého města v jakémsi podivném pokračování svého… (více)

Reklama

Reklama