Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ide o komediálnu drámu so snahou vyvolať u diváka príjemné emócie a tým aj dobrý pocit. U mňa to však veľmi nefungovalo. Príbeh je síce celkom zaujímavý a dokáže udržať pozornosť celý ten dlhý čas, ale dráma a komédia sa tu zastavili tak na pol cesty a zapadli do priemeru. Všetko je ploché, samozrejmé, nevýrazné a preto jediný pocit, ktorý sa na konci dostavil je pocit neutrálnosti a s tým je aj spojené konečné konštatovanie, že nebolo to zlé ale ani nič svetoborné. Proste jednohubka s myšlienkami, ktoré ničím neoslnia. Iba ak svojou priemernosťou. Jediný poznatok, ktorý mi film dal je, že Sandler sa hodí skôr do čistej komédie ako do drámy, pre mňa je už príliš komediálne zaškatuľkovaný a neverím, že ma v budúcnosti dokáže prekvapiť niečím novým. 50/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď James L. Brooks natočí raz za pár rokov nejaký film, oplatí sa pozrieť ho. A spojenie komédia-dráma s romantickým nádychom je jeho špecialita. Je to cítiť od začiatku do konca. Tentokrát stavil na podmanivých hercov a vyplatilo sa, len ten dabing Téi Leone mohol byť umiernenejší. Najväčší problém mi robilo postavenie záujmov a rozpačité vytýčenie priorít filmu. Je jasné, že bude hrať na city, ale zahral to veľmi pianissimo, takže som sa viac sústredil na romantickú stránku, ktorá zaujme svojim vyzretým rodinným zázemím na strane 'španielskej', no absolútne absurdným na strane 'americkej' rodiny. Ale ubehlo to rýchlejšie než som čakal, ľahko určite nie. No a bez Sandlera neviem, pretože zabodoval nielen vo vtipných momentoch. Je to proste všetko až príliš umiernené. 70%. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Příjemná a inteligentí romantická komedie od mistra Jamese L. Brookse. Film jde úplně jinou cestou než jiné žánrově podobné filmy a nebojí se dvouhodinové stopáže ani -na žánr- neobvyklého konce a nepůsobí samoúčelně, kýčovitě nebo dokonce hloupě. Inteligentní scénář, vynikající herci a brilantní režie zaručují zábavu pro všechny, kdo hledají kvalitní romantiku a zábavu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Na jednu stranu šlo o milou komedii a romantiku, ale na druhou stranu jsem čekal poněkud více. Co mě nejvíce mrzí je otevřený konec, nebo spíše takový závěr, z kterého je patrné, že větu "žili spolu šťastně až do smrti" zde nelze použít a to je při čekání u dvouhodinového filmu kapánek zklamáním. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film je pohlazení, hřeje u srdce, a ač se v něm najde pár komediální scének ústících obvykle z kulturního, sociálního a hlavně jazykového nedorozumnění, není to tak zcela komedie. Ostatně na to je James Brooks specialistou. Na komedie s "duchem" - třeba tak to můžu nazvat. Herci jsou veskrze příjemní, osobně mě příjemně překvapil Adam Sandler (už podruhé po Opilí láskou), Téa Leoni předvedla docela slušně neukojenou neurotičku a Paz Vega coby hispánská hospodyně je dostatečně uvěřitelná a to nejen díky tomu, že mluví španělsky, ale že skutečně hraje. Mám prostě pocit, že takový film má smysl, opravdu, žádné rádoby přehluboké filosofování, je jen civilně lidský - a to mám ráda. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Adam Sandler odmítl roli Maxe ve filmu Collateral, kvůli práci na tomto filmu. (Pumiiix)
  • V traileru zazněla písnička "Show You Love" od Jars of Clay. Na soundtracku k filmu ale není. (Pumiiix)
  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama