Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izmerská říše je již po dlouhý čas na rozhraní dobra a zla. Vládnou zde mágové, elitní skupina kouzelníků, zatímco prostí lidé jsou bezmocní. Izmerská císařovna Savina (Thora Birch) chce rovnost a blahobyt pro všechny, proto má zlý mág Profion (Jeremy Irons) v plánu sesadit ji a nastolit vlastní vládu. Císařovna vlastní žezlo, které ovládá izmerské zlaté draky. Aby Profion mohl převzít vládu, musí nejprve toto žezlo získat a lstí přesvědit radu mágů o tom, že Savina je nezpůsobilá udržet moc. Císařovna ví, že Profion přinese Izmeru ničení a smrt. Musí proto najít legendární tzv. savrillský prut - mýtický prut, který má moc nad rudými draky, mnohem mocnějšími než jsou zlatí. Dva zloději, Ridley (Justin Whalin) a Snails (Marlon Wayans), se neúmyslně stanou nástroji při Savinině hledání. V doprovodu trpaslíka Elwooda (Lee Arenberg) a za pomoci císařovnina nejlepšího stopaře, skřítka Norda, se mladí hrdinové vydávají hledat prut ze Savrillu. Zatímco se v Izmeru Profion připravuje na bitvu s císařovnou, Ridley a jeho přátelé překonávají mnoho překážek - smrtící bludiště zlodějského bratrstva, tajné jeskyně, opuštěné hrady - na každém kroku musí přelstít Profionova hlavního přisluhovače Damodara (Bruce Payne). Vše závisí na toho, kdo prut získá jako první. Čas neúprosně běží, přežití visí na vlásku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (277)

tron 

všechny recenze uživatele

Niekedy sa mi zdá, že tí, čo ohovárajú ERAGONA, nevideli skutočný klenot fantasy žánru, DRAČIE DIERY. Iste, ani jeden z menovaných nerobí žánru česť, ale s DRAČÍMI DIERAMI, nakrútenými na motívy stolovej fantasy hry (!), je to EŠTE HORŠIE. Scenár je skutočne len znáškou hlúpych žánrových klišé (krajina sužovaná "temnou silou"), česká výprava nestojí za reč, skupina mladých dobrodruhov nestretla charizmu ani za osemnástym bukom, CGI triky sú trápne (ak sa vôbec raz za čas nejaké objavia) a dokonca ani ten Jeremy Irons v prízemne zápornej úlohe nestíha (detto Thora Birchová z AMERICKEJ KRÁSY a hŕstka drakov, ktoré si zalietajú až v nudnom finále). ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V tomhle filmu nefunguje zhola nic. Přitažlivý je pouze název. Doufám, že držitelé práv na Dungeons & Dragons podají nějakou žalobu za hanobení značky. A druhým a posledním plusem je obsazení Jeremyho Ironse. Ten bohužel nijak nepomohl a nedokázal film vytáhnout ani do průměru. Asi nemá cenu rozepisovat jednotlivá negativa, raději rychle zapomenout a pro příště se raději podobným kouskům snažit vyhnout. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Síce si pamätám skutočne len veľmi matne o čom to bolo a aké postavy dej sledoval, no keď som bol malý, z nejakého dôvodu sa mi to veľmi páčilo. Viem že tam šlo o záchranu kráľovstva (impéria, cisárstva či bohviečoho), bol tam akýsi zlodejíček, jeho priateľ a kúzelníčka, jeden zlý a vplyvný Jeremy Irons so záľubou v drakoch a jeho poskok s larvami ktoré sa vám zavŕtajú do uší... ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Tu je v plnej kráse vidieť úpadok fantasy, jeho krízu, ktorá skončila až v roku 2001 nástupom Pána prsteňov. Som fanúšikom všetkej fantasy a navyše zbožňujem drakov, takže tento film v mojich očakávaniach nemohol dopadnúť až tak zle, ale čo som uvidel na obrazovke ma dorážalo čím ďalej, tým viac. Čo na filme bolo vlastne dobré, alebo aspoň obstojné? No vyzerá to tak, že nič. Dej je slabý, nezaujímavý, spracovanie tak isto, réžia mizerná, herci podpriemerní a to mám Ironsa pomerne rád, efekty chabé, takmer nulové, hudba nič moc, humor často trápny ( ani Marlon Wayans  z biedy ), kamera podpriemerná, no sem tam asi 3 zábery boli pekné. Aspoň keby sa tvorcovia pohrali viac s drakmi, tí mali fakt slabšiu úroveň ako v Dračej búrke. Vo filme nefunguje takmer nič, no uznávam, že nenáročné menej znalé a mladšie publikum film môže potešiť. Je to vlastne len taká rozprávka. Jednu * dávam len za dobrodružnosť a snahu pobaviť na úrovni čo sa fakt moc nepodarilo, ale snáď jedna hviezdička. 25% ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

70%. Dračí doupě vůbec není špatný film, přinejmenším pro fanouška her na hrdiny. (I když podle teaseru, který jsem dostal spolu s Baldur's Gate II jsem nabyl dojmu, že se do fantasy světa dostanou sami hráči). Dvojka je mnohem horší, ale má tu lepší hodnocení jen proto, že se dostala právě jen k fanouškům. Kdyby se k jedničce nedostali řadoví diváci, jsem v pokušení tvrdit, že by se do Shit200 vůbec nepropadl. Triky netrhají oči svou umělostí, výkony herců taky nejsou nejhorší (Damodar je super, Malkovichův vládce zlodejů je příjemně kluzký, a ani dvě ženské představitelky nejsou k zahození, i když se tu v případě mladé čarodějky evidentě vykrádá Mumie - i ten Ridley je trochu podobný na Ricka; a vládkyně se zase hodně podobá Amidale bez nalíčení). Kdo mě hodně dral, byla ta lovkyně odměn, na elfku vypadala opravdu hnusně. Na Ironse si nestěžujte, celkem povedeně paroduje Hitlera (teď si trochu přeju, aby jeho part převzal Ivan Trojan a čarodějku si střihla Klára Issová, to by pak teprve byla sranda). Tak jako tak, Dračí doupě je film totálně nepochopený a nedoceněný. A hlavně je to i svou strukturou film, ne jen zpracovaný modul pro Dungeons and dragons jako dvojka. Anebo je mé hodnocení tak pozitivní proto, že jsem právě viděl Dungeon Siege... Ale hlavně (podruhé) - je tam beholder! Sice jen na pět vteřin, ale je tam! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Jeremy Irons priznal, že rolu prijal len kvôli tomu, aby mal dosť financií na renováciu zámku, ktorý vtedy kúpil. (BUBO26)
  • Natáčení probíhalo převážně v Kutné Hoře a Praze. Natáčelo se i na hradě Rabí. (Terva)
  • Profionovo (Jeremy Irons) doupě je kutnohorská kostnice. Veškerá kosterní výzdoba včetně lustru nebo sloupů z lebek je pravá, pouze erb draka v pozadí se v kostnici nenachází. (LordB)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama