Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Izmerská říše je již po dlouhý čas na rozhraní dobra a zla. Vládnou zde mágové, elitní skupina kouzelníků, zatímco prostí lidé jsou bezmocní. Izmerská císařovna Savina (Thora Birch) chce rovnost a blahobyt pro všechny, proto má zlý mág Profion (Jeremy Irons) v plánu sesadit ji a nastolit vlastní vládu. Císařovna vlastní žezlo, které ovládá izmerské zlaté draky. Aby Profion mohl převzít vládu, musí nejprve toto žezlo získat a lstí přesvědit radu mágů o tom, že Savina je nezpůsobilá udržet moc. Císařovna ví, že Profion přinese Izmeru ničení a smrt. Musí proto najít legendární tzv. savrillský prut - mýtický prut, který má moc nad rudými draky, mnohem mocnějšími než jsou zlatí. Dva zloději, Ridley (Justin Whalin) a Snails (Marlon Wayans), se neúmyslně stanou nástroji při Savinině hledání. V doprovodu trpaslíka Elwooda (Lee Arenberg) a za pomoci císařovnina nejlepšího stopaře, skřítka Norda, se mladí hrdinové vydávají hledat prut ze Savrillu. Zatímco se v Izmeru Profion připravuje na bitvu s císařovnou, Ridley a jeho přátelé překonávají mnoho překážek - smrtící bludiště zlodějského bratrstva, tajné jeskyně, opuštěné hrady - na každém kroku musí přelstít Profionova hlavního přisluhovače Damodara (Bruce Payne). Vše závisí na toho, kdo prut získá jako první. Čas neúprosně běží, přežití visí na vlásku... (oficiální text distributora)

(více)

Galerie (29)

Související novinky

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

Chris Pine v adaptaci slavné stolní hry

15.12.2020

Herec Chris Pine (Král psanec, Wonder Woman) se čerstvě upsal chystané adaptaci slavné stolní RPG Dungeons and Dragons. Film vzniká kolaborací mezi studii Paramount, eOne a hračkářského konglomerátu… (více)

Underworld of the Dead?

Underworld of the Dead?

12.04.2007

Dopřejte neschopnému, ale zato nadšenému tvůrci ždibec úspěchu a zavalí vás tunami dalších pozlacených výkalů. Určitě je znáte velí jim Paul W.S. Anderson. Dalším do party je Courtney Solomon, který… (více)

Sissy zpět na místě činu

Sissy zpět na místě činu

21.02.2005

Doma ve vitríně se jí leskne jedna pozlacená soška Oscara. Sehrála řadu charakterních rolí, ale v současnosti znovu začíná koketovat s napínavými filmy. Řeč je o Sissy Spacekové, rodačce z Texasu.… (více)

Reklama

Reklama