Reklama

Reklama

Animatrix: Přijímací zkouška

  • USA The Animatrix: Matriculated (více)

Obsahy(1)

Skupinka lidí, žijící na povrchu Země, je napadena dvěma roboty. Jednoho zneškodní a druhého se jim podaří zajmout. Poté se i s ním připojí do virtuálního světa, kde se jej pokusí přesvědčit, aby se přidal na stranu lidí a bojoval tak proti svým vrstevníkům.... (Barak)

Recenze (82)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vizuálně bezesporu úchvatný díl Animatrixu s velice poutavým příběhem, ve kterém se tentokrát vše zásadní odehraje v reálném světě, a k jehož úplnému pochopení mi pořád nějaký ten kousek chybí:) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Další zamyšlení, tentokrát hledající ideální kompromis pro společný život strojů a lidí, nevybočujíc přitom z pochmurného ladění celého Animatrixu, jak dokazuje už už nadějné finále. Místy až surreálné pasáže nás pak přesvědčují o existenci „něčeho jako duše“ v elektrodách kusů hýbajícího se plechu. Opět je rovněž přítomná náboženská rovina příběhu. Má smyslu hrát si na Bohy? A když už, tak ať si na něj hraje raději člověk než stroj? Je toto fatálním následkem vyvíjející se společnosti? Správně se vyvíjející společnosti? 85% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála zakolísání Animatraxu, které ani tak není po technické stránce problém, ale spíše svou prázdnotou v cyklu nemile překvapí. A pointa mi mírně připomíná starou říkanku o hadovi, kterého zachrání člověk a on se mu pak odvděčí kousnutím... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Nejdelsi a nejslabsi dil z Animatrixu. I kdyz jsem pochopil pribeh a je tu zminka o tom, ze lidi preprogramovavaj stroje, stejne mi tak nak uniklo, co tim chtel reziser rict. Ani vizualni stranka mi dvakrat nesedla a vubec sem nepochopil, co to tam bylo za retardovanou opici. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Stroje jsou jen nářadí. Mají se používat." Já bych tedy s tímto tvrzením souhlasil, ale žijeme v Matrixu, takže to možná není pravda. Nicméně oblbnout robota simulacemi evidentně není žádná velká věda, ale žádnou velkou zábavu jsem přitom neprožil a nic objevného jsem nevybádal. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Fantastický sled psychedelických vizuálních hrátek tvořících působivé vyprávění obrazem o konvertování stroje na stranu lidí. Ačkoliv je vizuální forma dělaná hlavně pro nádhernou diváckou podívanou, není zcela samoúčelná, neboť platí, že pro stroj je každá realita virtuální (a naopak), a tudíž je třeba mu při jeho rozhodování předložit ten atraktivnější svět. Stroj v záplavě vjemů vnímá nejvíce ústřední postavu - slečnu a začne pociťovat šanci na souznění, což dělá jeho zklamání ještě více hořké, když zjistí, že i ona "svobodná" volba byla jen sofistikovaná manipulace... 9/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Trochu rozpačitý závěr Animatrixu. Spíš než o příběh je o přehlídku psychedelické virtuální reality (takový AniTrávníkář). Ale hezky se na to kouká“ ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Podle mně asi nejslabší díl Animatrixu, i když určitými faktory velmi zajimavý. Například tím, že stroje se stávají obětí toho samého, co už tak dlouho dělají lidem.. Ale na můj vkus, samotná dlouhatánská sekvence v tom "matrixu" byla opravdu příliš hardcore.. Sice zajimavé nápady, plno barviček jak na tripu, ale pro epileptiky rozhodně nebezpečné jak Speed Racer, a po chvíli nudící. Vše ale naštěstí zachranuje skvělý závěr, který se nese v duchu beznaděje celého Animatrixu a je důstojnou tečkou za tou hodinou a půl strávenou v tak děsivé budoucnosti.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o hodně podceňovaný příběh. Samotná myšlenka přetvoření stroje a jeho následných reakcí na okolí je geniální a já se přiznám, že na úplném konci mě opravdu mrazilo v zádech. Po vizuální stránce jde rovněž o nejvyšší kvalitu. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Pribeh, ktory nam predklada uplne novy pohlad na svet matrixu. Zlozity, hlboky, nie jednoduchy na porozumenie, no o to viac priestoru ponuka na rozmyslanie. Bohuzial nemam rad animaciu, ktora takto okato kombinuje kreslenu a 3D grafiku ( velmi podobny problem ma film Karas) a nech to pasuje k obsahu sebeviac, cisto rucna animacia by mi tu sedela omnoho viac. To ma odradzuje, aby som si snimok pustil znova. (8/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Velmi, ale opravdu velmi zajímavá výtvarná stránka, která rozhodně nebude sedět každému. Přiznávám, že s celou tou škálou barev mám menší problémy i já. Ale co je důležitejší - mnohdy psychedelická animace v žádném případě nepřebíjí poselství "Příjimací zkoušky"...A to se dá shrnout do jediného slova - manipulace. Manipulace, která je lidskou výsadou, se totiž může projevovat i skrze dobré úmysly, ale nakonec se vždy obrátí proti svému strůjci. A tak to má být. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Farebnosť obrazov tohoto príbehu mi skôr pripomínala animátora a programátor s megaobrovskou dávkou LSD v tele ..)) ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Matrix tentokrát naopak. Stroj lapen do virtuálního světa vytvořeného lidmi. Stroje asi vidí svět trochu jinak a tak je i ten virtuální svět pro stroje tak trochu divný. Skvělá zápletka, místy pravda nepochopitelná. Ale to zklamání rozhodně nechápu. U mě patří Přijímací zkouška mezi Animatrixovými díly hned do druhé ligy. (První liga: Druhá renesance, Neznámé území a Detektivní příběh). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Právě tento příběh se mi z DVDčka Animatrix líbil nejvíce. Vizuální výtvarná stránka sice nepatří k nejlepším na disku, ale příběh je hodně povedený, inteligentní, a pořádně mě dojal. Paráda. ()

Reklama

Reklama