Reklama

Reklama

Vymítač ďábla: Zrození

  • USA Exorcist: The Beginning (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté, co ztratil svou víru v Boha, vydává se otec Merrin (Stellan Skarsgård) na archeologickou expedici do Keni. Zde byl právě objeven neuvěřitelně zachovalý byzantský chrám. Zdá se, že stavba byla pohřbena do země těsně po ukončení prací. A pod ní spí neklidným spánkem cosi prastarého, co čeká na své probuzení. Když mezi domorodci a britskými vojáky propukne spor, Merrin jen bezmocně přihlíží krutostem páchaným na nevinných vesničanech. Takové ukrutnosti již ve svém životě viděl a modlil se, aby už nikdy nebyl svědkem něčeho podobného. Opravdová hrůza však přichází, když se krev nevinných vsákne do vyprahlé africké planiny. Tam, kde se zrodilo zlo, musí otec Merrin pohlédnout do jeho skutečné tváře. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

2Pac 

všechny recenze uživatele

Pre mna je The beginning celkom dobre fungujucim napojom namiesanym z kompletnej palety hororovych prvkov. Myslim tym ľakačky, tmu, brutalitky, tajomno a zlo. Nie je to sice ziadna omracujuca zalezitost, ale ako pohodovka urcite neurazi. Urcite sa vsak od tohto filmu neda cakat ten isty feeling ako od povodneho Exorcistu a to moze byt pre niektorych "skalnych" urcite sklamanie. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Perfektní scénář a naprosto squellý Stellan Skarsgard,jehož výkon,jasně dominuje celému filmu. Což ale neznamená,že ostatní jsou špatní. Parádní atmosféra,a autory námětu,musím pochváliti. Možná,že vymítací finále je poněkud více cool a až moc,comicsově akční a efektní,ale to mi v tomto případě,vůbec nevadí. I tak to má grády. P.s. díky tomuto filmu si pak totálně vychutnáte úvodních 9min. prvního filmu,které díky němu,získavají mnohem komplexnější rozměr. Je to též jeden z mála filmů,potažmo hororů,které mám záměrně v cz a ne v orig. Ten se mi při porovnání,moc nelíbil,což je docela zvláštní...asi. ,,Bůh tu dnes není,pastore´´. ()

Reklama

emo 

všechny recenze uživatele

Je to škoda. Malo to potenciál,ale... Ľutujem hlavne Harlina, ktorý mal šancu vrátiť sa medzi elitu. Nestane sa tak, ale zďaleka to nie len jeho vinou! Neviem ako vyzeral pôvodný scenár, ale tento by si zaslúžil malinu. Aj herci tu pôsobia, že tápajú a miestami akoby ani sami netušili čo tam vlastne robia... ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Zajimavej film, ktery nema s atmosferou puvodniho Exorcisty pranic spolecneho, ale nastesti to moc nevadi. Pribeh je sice jednoduchej, ale prisel mi v poradku a techncke zpracovani (hlavne kamera) je uzasne. Ovsem triky jsou pekelne spatne a to predevsim digitalni zvirata. A bohuzel tady jsou digitalni zvirata prakticky vsechna, od mouchy az po hyenu. Ale hyenam to odpoustim zato, jak krasne roztrhaji maleho cernouska. Ona vubec brutalita je tu hodne prijemna a pred smrti se nezaviraji oci. Krome triku nejvetsi vytka putuje smerem k posledni ctvrtine filmu, kdyby tu to vymitani nebylo, vubec nic by se nestalo a ja bych hodnotil jeste vis. Ale to by se to pak muselo jmenovat jinak. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku prijemnej horor a popravde receno, i kdyz kvalit puvodniho Exorcisty zdaleka nedosahuje, bavil jsme se vic. Pribeh filmu je docela zajimavej, sem tam je naka atmosfericka scena nebo lekacka, najde se i par pekne krvavejch zaberu a Stellan v hlavni roli je fajn. Jedinej problem je, ze me film nejak vyrazne nepostrasil, obcas jsem byl napnutej, ale to je tak vsechno. Podil na tom taky ma, ze nektery sceny vyznej spis smesne, hlavne zaverecny vymitani se dvakrat nepovedlo. Takze ve vysledku to je jen drobet lepsi prumer. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Run, Renny, Run!

Run, Renny, Run!

16.05.2005

Za Vyháňača diabla: Počiatok režisérovi Rennymu Harlinovi (na obr.) síce ruky nikto nebozkával, no čo nie je, môže byť. Jeho ďalším filmom totiž má byť akčný thriller RUN, čo naznačuje, že Harlin sa… (více)

Nové filmové peklo?

Nové filmové peklo?

16.04.2005

Peklo hej, ale určite nie nové. Paul Schrader dostal šancu uviesť do kín svoju pôvodnú, producentami zamietnutú verziu Exorcist: The Beginning,. Tá pre nich nebola dostatočne presiaknutá krvou, čiže… (více)

Reklama

Reklama