Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (396)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne se nejedna o spatnej film, ale kuli par vecem to proste na vyssi hodnoceni neni. Za prve reziser. Lyne sice neni spatnej reziser, ale Kubrick je proste Kubrick. Za druhe, Kubrickovu Lolitu jsem videl pred timhle filmem. Navic nad Kubrickovo Lolitou se da primhourit oko, ze je z roku 1962 a tudiz je to skandalni tak, jak asi nejvic slo, ale to co stacilo v roce 62 uz v roce 1997 proste nestaci. Film ma pribeh prakticky stejnej, jakoby tvurci vzali puvodni scenar a jen sem dali novy herce. To je dalsi problem, jakkoliv je Irons skvelej herec a tuhle roli perfektne zvlad, proste to neni James Mason, to samy plati o Frankovi Langellovi, ten proste neni Sellers. Ale Dominique Swain musim pochvalit. Navic je Kubrickuv film v ramci moznosti sviznej, obcas vtipnej a obcas napinavej a oproti tomu je tahle verze obcas zbytecne roztahana a obcas protivna. Ale jak rikam, za to, ze film nedostane vetsi hodnoceni, muze jen to srovnani s puvodni verzi, jinak to skutecne neni spatnej film. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nejtragičtější příběh, co znám. Kam se hrabe Shakespeare. Tam snad není postava, která by nebyla tragická. Irons podává skvělý výkon, překvapivě i Melanie Griffith, ale u mě celý film stojí na Dominique Swain, která svou roli zvládla tak dobře, že to přes obrazovku/plátno funguje i na mě. Být v Humbertově situaci, zachoval bych se stejně. Sakra, proč já ten film nemám v nejoblíbenější desítce? ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Adaptace Nabokovovy knihy se ujal Adrian Lyne. A vyšel mu především výběr obsazení. Profesora Humberta, který propadne kouzlu 12 leté dívky, hraje přesvědčivý Jeremy Irons, náročný part nezletilé dívky zvládla Dominique Swain. A právě herecké obsazení je tím nejsílnějším prvkem v jinak docela průměrném filmu, který sice chce být za každou cenu kontroverzní, ale tématu se chopil docela povrchním způsobem. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Lolita je moje nejoblíbenější kniha, Vladimir Nabokov je pro mě literárním bohem. A proto mě velice převelice potěšilo filmové zpracování A. Lynea. Sice se do filmu nedalo převést všechno z knihy, každý její vybroušený detail, ale to je ostatně u přepisů normální. To, co bylo ponecháno však stačí pro kvalitní emociální zážitek i u diváka knihou nezasaženého. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

No možná jsem tu rarita se svejma 5*, ale prostě se mi tenhle film líbil. Skvělé herecké obsazení a naprosto skvělý námět a jeho následné zpracování je prostě úžasné. U žádného filmu jsem nezažil jakýsi nepopsatelný pocit, který ve mě vzbudila mladá Lolita a její chování. Prostě vzrušující. Dávám 90% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • V Austrálii byl film až do roku 1999 zakázán kvůli obavám z podporováním pedofilie. Poté byl film povolen s ratingem R. (Dr Lizal)
  • Frank Langella (Clare Quilty) až dodatočne zistil, že režisér behom natáčania záverečnej scény veľmi zreteľne zachytil jeho genitálie a tieto zábery vo filme použil. Toto herca nesmierne nazlostilo a je to pre neho doteraz citlivá téma, o ktorej nerád hovorí. (SarumanKo)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama