Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1947 a čtyřicetiletý anglický profesor Humbert Humbert přijíždí do USA učit na univerzitě. Když si pronajímá pokoj v domě Charlotte Hazeové, spatří v zahradě majitelčinu dvanáctiletou dceru Lolitu. Zjišťuje, že potkal svou osudovou lásku a je ochoten udělat vše proto, aby byl Lolitě stále nablízku.Využije lásky Lolitiny matky, a přestože ji nesnáší, ožení se s ní. Vztah Lolity a Humberta se naplno rozvine - Humbert Lolitě zatají smrt matky a odstartuje s ní divokou cestu Spojenými státy. Po celý čas jsou sledováni. Po dvou letech Lolita Humberta nečekaně opouští... Příběh graduje. Hluboká žárlivost a pocit viny z nevhodné lásky začnou Humberta měnit v psychicky labilní trosku... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (395)

novoten 

všechny recenze uživatele

Vím přesně, co budu cítit, až příště znovu Lolitu uvidím. Budu posté žasnout nad čarovně svůdnou Dominique Swain, budu mít oči plné slz nad steskem po Lolitě, a budu na dvě hodiny Humbertem, který by pro další chvíli, kdy bude Dolores v jeho náruči, obětoval a zahodil vše. To, co Irons v hlavní roli předvádí, není totiž dobrý herecký výkon, je to naprosté položení do postavy, dokonalé souznění s charakterem a zhmotnění všech mužských vášní a tužeb, byť v jakkoli nezdravé formě. Takže až se na Lolitu zase podívám jeho pohledem, ucítím lásku, která mění životy. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Ennio Morricone: 1. Lolita [2:22] ,2. Love in the morning [3:38] ,3. I'm in the mood for love - Vera Lynn [2:57] ,4. Amor - Andy Russell [2:58] ,5. Take me to bed [2:53] ,6. Lolita on Humbert's lap [3:36] ,7. Tain't what you do (It's the way that cha do it) - Ella Fitzgerald [2:58] ,8. Lolita in my arms [1:38] ,9. Requiescant [2:13] ,10. Civilization (Bongo, Bongo, Bongo) - Louis Prima [3:20] ,11. I wonder, I wonder, I wonder - Eddy Howard [3:02] ,12. Open the door, Richard! - Jack McVea [3:01] ,13. Quilty [4:17] ,14. What about me? [1:43] ,15. Togetherness [2:35] ,16. She had nowhere else to go [3:21] ,17. Humbert's diary [2:58] ,18. Humbert on the hillside [1:45] ,19. Stardust - Artie Shaw [3:33] ,20. Ladies and gentlemen of the jury [2:23] ,21. Lolita (finale) [4:08], ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $62miliónovTržby USA $1,071,255Tržby Celosvetovo $1,400,000║ Prvá štvrtina filmu fajn, potom až na posledných 10minút prichádza len planý dojazd. Prekvapenie je ten veľký rozpočet, ktorý fakt neviem na čom mohli minúť? Adrian Lyne opäť ničím neprekvapí a len potvrdzuje svoju režisérsku neschopnosť lepšie vyfarbiť príbeh a ostatné veci naokolo toho. /40%/ ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek musím zmínit onu nápaditou scénu, kdy Jeremy, aby se vyhnul sexu s manželkou, uspává práškama na spaní Melanie Griffith. Tohle by vyřešilo i mé problémy. Denně mám před dveřmi mého bytu doslova davy holek, který se se mnou touží vyspat. Někdy ty zástupy holek musím od sebe odhánět dokonce za pomoci těžkooděnců. Takhle stačí všem dát pilulku a bude svatej pokoj. No ale zpátky k filmu, ke kouzelnému filmu. Teda Dominique Swain je tak smyslná, že by hejbla i z vykastrovaným. Prej dvanáct let, cha, kdyby byly všechny dvanáctky jako je ona, tak nám po světě běhá miliardy pedofilů. Jo a taky by mě zajímalo, kdo vymyslel tu kravinu o muži jako silnějším pohlaví, tady ten ťunťa čtyřicetiletej byl proti Lolitě silnejší asi jako moucha v pavučině. Silný příběh, nádherné záběry, působivá hudba a dobré herecké výkony vyrobily filmovou pavučinu, do které jsem se chytil velmi snadno, ale dostával jsem se z ní velmi těžce a hodně nerad. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Bestseller páně Nabokova jsem nečetl a mladé holky, a to i ty starší než Lolita, mne až na pár výjimek vždy vlastně nechávaly chladným, čili v roli Humberta bych se stal asi spokojeně ženatým mužem s Melanií Griffith a malé přisprostlé holky bych si sotva všiml.  Tím pochopitelně nechci říct, že jen kvůli sexuálnímu nezájmu o mladé maso bych na  obecné rovině nerozuměl řekněme principům zakázané lásky a nedokázal si tenhle příběh užít.  Navíc, jak říká pan Nabokov, pedofilem se stanete už v rané pubertě, když vám z různých důvodů vaše první láska nedá , třeba umře na tyfus, to vám pak zůstane brouk v hlavě a už v tom lítáte celý život, a to se dá prostě pochopit. Mně teda dala, tak jsem řešit nemusel, ale to sem tak úplně nepatří. Jeremy Irons se pak role svého ouchyly zhostil na výbornou a když pak SPOILER JAKO BRNO na konci zastřelí své temné já, i jsem mu tu následnou prázdnotu uvěřil. Malá kur... holčička Dolores pak byla od začátku až výjimečně hypersexuálním dítětem, až jsem si říkal, jestli si třeba někdy i čte, má ráda zvířátka, čokoládu nebo tak něco.  No, ale chápu, předloha je předloha a Nabokov (když už ho to žena prý donutila dopsat) určo nechtěl psát o prznění opravdové dětské duše, že ano.  I když DALŠÍ SPOILER, kdyby Nabokov Lolitu nenechal umřít, mohl napsat druhý díl, Milfka a ten bych si možná s chutí i přečetl.  A teď jak si tak po sobě čtu, co jsem napsal, vypadám  až skoro jako moralista, že?  Hm, tak si milý čtenáři uvědom, že ti jsou vždycky nejhorší. Čtyři. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (18)

  • Protože herečce Dominique Swain bylo v době natáčení pouhých 15 let, měla na sobě ve scénách, kdy mělo dojít k bližšímu tělesnému kontaktu, připevněný polštář. Pro sexuální scény pak měla dublérku. (Kulmon)
  • V Austrálii byl film až do roku 1999 zakázán kvůli obavám z podporováním pedofilie. Poté byl film povolen s ratingem R. (Dr Lizal)

Související novinky

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama