Reklama

Reklama

Probuzená smrt

  • Velká Británie Wake of Death (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sun Quan, hlava čínské mafie, neměl nikdy při pátrání po ztracené dceři narazit na gangstera na odpočinku Bena Archera (Jean-Claude Van Damme). A když už na něj narazil, neměl mu zabíjet manželku. Rozpoutal tím vražednou smršť, která neutichne, dokud se jeho hlava (nejlépe oddělená od těla) neocitne v Benových rukou. Co ale zmůže jeden k smrti naštvaný chlap proti armádě všehoschopných čínských zabijáků? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

otík 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude si v tomto temném opusu zahrál drsňáka mstícího se za smrt své milované ženy, kterou má na svědomí čínská mafie. Ta se s nikým nepárá, tentokrát ale narazila na tvrdý oříšek a je docela možné, že si na něm vyláme všechny zuby. Námětově velmi podobné výbornému Peklu, tentokrát bohužel zpracované velmi bídně. Režisér sice umí vyprávět příběh zkratkovitě a srozumitelně, dokáže dát příběhu napětí i gradaci, nechá Van Damma projevit veškeré své emoce, ale koho tohle zajímá? Na Van Damma se díváme kvůli akci a ta je tentokrát velmi slabá. Jednak jí není mnoho a pokud je, tak je to spíš střílení než kontaktní boj. Zásadní problém ale čpí v tom, že akce je tak špatně nasnímána a sestříhána, že z ní divák nemá pražádný zážitek. Mnohé akce jsou zbytečně brutální, jinde zase naopak není ukázáno nic než jen stěna ošplýchnutá červenou barvou. Další nevýhodou je to, že v první polovině filmu není Jean-Claude téměř vůbec v obraze, zatímco číňanama se to tam přímo honí. A tak se tento filmeček stává nezajímavým jak pro fanoušky Van Damma, tak i akčního filmu. Je to spíš krvavě špinavý temný thriller se slušně hrajícím a málo bojujícím Van Dammem. Přes všechny tyto výhrady je ale film koukatelný a jsem zvědavý, zda v ukázkách na DVD prezentovaný nový snímeček další vyhaslé hvězdy Dolpha Lundgrena bude alespoň o chloupek akčnější (asi ztěží). ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Van Damme ukázal, že je schopný hrát a ne jen bojovat. Ale jeho herecký výkon úplně zkazil podělaný scénář, takže místo dobrého Van Dammova filmu vidíme hodně průměrné béčko se stupidními přestřelkami. Takže, i když je van Damme můj oblíbený herec, dávám 2 hvězdy a myslím si, že celkově se jedná o jeho nejhorší film. Ale je to minulost a teď už zase točí dobré filmy. ()

Reklama

Jordan 

všechny recenze uživatele

odpad to nie je, videl som to (na veľké šťastie toho filmu) po príšernej segalovke, po ktorej sa mi toto akčné béčko zdalo ako vydarený film; s odstupom času mi hrebienok klesol, hmla sa rozostúpila a ja som si uvedomil, že to bola riadna blbosť (aj keď aj tak nie až taká, ako tá so segalom - "Tajný agent Jack T."), každopádne z produkcie pána Vana Damma posledných rokov asi to lepšie, povedal by som, napriek slabému a nebojím sa povedať, že hroznému scenáru spod pera nejakého dyslektika (pravdepodobne, aj keď nechcem nikoho urážať!) tomuto filmu nechýba akcia, i keď miestami mizerne zrežírovaná, ale predsa akcia! a Jean v prekvapivo nie kladnej úlohe ako riadne (sprepáčením) nasratý chlapík, ktorý sa mstí šikmáčom, to je pre nenáročného televízneho diváka aká taká záruka víkendového béčkového oddychu plného hnevu; ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mladistvá dcéra jedného z popredných šéfov čínskej mafie utečie do Spojených Štátov potom čo bola svedkom toho ako jej otec bezcitne zavraždil jej matku. Ten sa s tým samozrejme nehodlá zmieriť a vyberie sa ju nájsť. Pri tejto jeho akcii zahynie mnoho ľudí. Medzi nimi aj maželka Bena Archera. A to je najväčšia chyba, ktorej sa tento zložinec v živote dopustil. Pretože Ben, ktorý je bývalým členom Los Angelskeho podsvetia, mu vyhlási nekompronisnú vojnu. Hlavú úlohu v tomto, nie zrovna podarenom akčnom filme, si zahral Jean-Claude Van Damme. ** ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Snad poprvé od začátku své bohaté kariéry Van Damme předvádí něco, čemu se dá s trochou nadsázky říkat herecký výkon. Avšak v tomto případě zde chybí všechny ostatní potřebné filmové ingredience. Lepší scénář, zručněji natočená akce a lepší herci obecně. Technicky je film překvapivě povedený a nočním L.A. se rozhodně nic zkazit nedá. Van Damme předvádí minimum ze svého bojového repertoáru, což je relativně škoda a to hned dvojitá, protože korunu tomu nasazuje naprosto ubohoučký střih, který je především v akčních momentech snímku neskutečně těkavý a přehlednost akce je tudíž minimální. Hudební složka solidní, několik hlášek a pár zajímavých scén, avšak ve výsledku nic moc. Jedno se však musí nechat. Od Jeana je to trochu něco jiného, než na co jsme byli doposud zvyklí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Původně režíroval film Ringo Lam, ale po pár týdnech natáčení v Kanadě od projektu ustoupil. (Cheeker)
  • Ben (Jean-Claude Van Damme) hraje se svim synem Nicholasem hru „Tekken Tag Tournament“. (SeBig)
  • Poté, co Ringo Lam odstoupil, se režie ujal Cess Silvera, ale po dvou týdnech natáčení v Kapském Městě byl vyhozen. (Cheeker)

Reklama

Reklama