Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

35:28 - přesně tolik jsem z filmu vydržel, pak jsem to znechuceně vypnul. Úvodní scéna byla docela dobrá, ale koukat pak nějakých 30 minut na něco, co vás vůbec ničím, ale opravdu vůbec ničím nezaujme nebo nenavnadí na další minuty, ale naopak, od dalšího koukání vás to čím dál více odrazuje, to už se mi dlouho nestalo. Od filmu, který se jmenuje Strašák/Bubák a pojednává právě o strachu z tajemných věcí tam ve skříni nebo pod postelí, bych čekal alespoň náznak strachu a tajemna, nebo atmosféry vůbec, kromě pár vteřin na začátku jsem se jich ale vůbec nedočkal, ten film o ně dokonce ani na chvilku nezavadil. Hvězdičku dávám jen proto, že jsem to nedokoukal a že se to, co filmu vytýkám (včetně jeho nedostatků) mohlo v té části, kterou jsem neviděl změnit, ale pochybuju. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Aj, tak tohle bolelo hodně. Tupě zírající hlavní hrdina má většinu filmu noční můru nebo halucinaci a hlavní přízrak, vypadající celou dobu jako tajemný stín, se dočká svého opodstatnění v prapodivné pointě, jak vystřižené z pohádek Boženy Němcové ve stylu "Abys strašidlo porazil, musíš přežít noc s ním v jedné místnosti". To má pak za následek nepřehlednou tahanici s digitální tmou s očima. Film, kde je všechno špatně. ()

Reklama

Smileface 

všechny recenze uživatele

Boogeyman obsahuje jen několik laciných lekaček s tím, že ta nejlepší byla hned na začátku a poté měl film velmi sestupnou tendenci. Páni producenti, ono nestačí jen krásné kulisy, mladé atraktivní herce a nějaký ten digitální efekt, nejnutnější je příběh který má hlavu a patu protože bez něj je film snětí několika "strašidelných" scének a dodá divákům pocit beznaděje v tom, že zde není žádná dějovoá linie, které se mohou chytit. Stejně tak postavy: Vše se motá jen kolem té hlavní a ostatní se jak "Boogeyman" vždy objeví a pak zmizí(zde ovšem nechtěně). Dialogů je ve filmu minimálně a většinou jsou to jen štěky do prázdna. Když už Barry Watson otevírá desáté dveře a je u toho pořádně vystrašený vy se můžete jen tak pousmívat. Je mi to líto, protože nápad "kdo se skrývá ve skříni" je docela zajímavý ovšem chtělo to větší propracovanost. Tento film budu nadále používat jako exemplární prípad špatného hororu. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Všechno to začíná výborně, malý kluk leží ve své posteli a straší ho nějaký duch. Když zavolá otce, že se bojí, táta se podívá do skříně a něco ho vcucne a zabije. To vše s dobrou kamerou a hutnou atmosférou. Potom se ale film začne lámat, nesympatický herec v hlavní roli je asi tak stejně nudný jako samotný film. Opravdu mě to zklamalo a o tom konci s jasně počítačovým duchem ani nemluvě... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ehm, ako to len slušne povedať, že tento film je na nerozoznanie k desiatke ďalších, jemu podobných a že aj napriek krátkej stopáži máte pocit, že ste pri ňom strávili viac ako dve hodiny ošívania a nudy? Scenár je oťažkaný žánrovými klišé viac ako vianočný stromček sladkosťami, herci plochí ako vyčistené klzisko, pričom do jedného predstavujú iba šachové figúrky, ktoré sa v nelogickom, nezáživnom a vopred odhadnuteľnom príbehu pohybujú neisto a chaoticky. Režisér so svojím tímom sa to potom snaží zachrániť audiovizuálom v štýle "MTV videoklip" s kopou farebných filtrov, dynamickou kamerou (tá jej ulietanosť v priestoroch domu až príliš okato odkazuje k Raimimo divokým kamerovým hrátkam v Evil Dead - ostatne film vznikol pod hlavičkou spoločnosti Ghost House - ktorej zakladateľmi sú práve "Raimi brothers"), divokým strihom a hlasnou ruchovou stopou, čo sa mu zadarí iba na pár miestach. Zbytok je potom nudná vata, ktorú musíte doslova pretrpieť. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama