Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ehm, ako to len slušne povedať, že tento film je na nerozoznanie k desiatke ďalších, jemu podobných a že aj napriek krátkej stopáži máte pocit, že ste pri ňom strávili viac ako dve hodiny ošívania a nudy? Scenár je oťažkaný žánrovými klišé viac ako vianočný stromček sladkosťami, herci plochí ako vyčistené klzisko, pričom do jedného predstavujú iba šachové figúrky, ktoré sa v nelogickom, nezáživnom a vopred odhadnuteľnom príbehu pohybujú neisto a chaoticky. Režisér so svojím tímom sa to potom snaží zachrániť audiovizuálom v štýle "MTV videoklip" s kopou farebných filtrov, dynamickou kamerou (tá jej ulietanosť v priestoroch domu až príliš okato odkazuje k Raimimo divokým kamerovým hrátkam v Evil Dead - ostatne film vznikol pod hlavičkou spoločnosti Ghost House - ktorej zakladateľmi sú práve "Raimi brothers"), divokým strihom a hlasnou ruchovou stopou, čo sa mu zadarí iba na pár miestach. Zbytok je potom nudná vata, ktorú musíte doslova pretrpieť. ()

-Bomba- 

všechny recenze uživatele

Všechno to začíná výborně, malý kluk leží ve své posteli a straší ho nějaký duch. Když zavolá otce, že se bojí, táta se podívá do skříně a něco ho vcucne a zabije. To vše s dobrou kamerou a hutnou atmosférou. Potom se ale film začne lámat, nesympatický herec v hlavní roli je asi tak stejně nudný jako samotný film. Opravdu mě to zklamalo a o tom konci s jasně počítačovým duchem ani nemluvě... ()

Reklama

kohut 

všechny recenze uživatele

Film, ktory uraza vsetkych fanusikov hororu svojou obycajnostou a trapnou neoriginalitou. Donekonecna sa opakujuce predvidatelne BU! sceny. Donekonecna pobehujuci hlavny hrdina, ktory stale niekam MUSI ist a potom odniekal MUSI odist az je to smiesne. Na dovazok este skvele scenarove diery, ktore sa tvaria ako by divak mal IQ 85 a nebolo mu divne, ze od cintorina k domu je to podla stvarnenia rezisera asi tak 3 hodiny autom alebo ze vsetky dvere a okna na 2poschodovom rodinnom dome zvladne hrdina zabednit za pol hodinku. Ak chce niekto vidiet lepsi film s podobnym nametom, nech siahne po They. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne spatnej film. Zakladni premisa o bubakovi ve skrini nebo pod posteli sice neni nijak objevna, ale dostatecne strasidelna, aby dokazala pobavit v nenarocnem horroru. Bohuzel v Boogeyman je vse hrano na efekt, kamera lita, toci se, ruzne obraci a podobne. To by zas az tak extremne nevadilo, ale to co dela kamera dela i pribeh a to uz dost hapruje. Sceny jsou nelogicke, vysvetleni nulova. Postavy se objevuji a mizi a do toho vseho se pripletl spise nahodou neuveritelne spatne pocitacem vytvoreny bubak, ktery dela vse mozne, jen nestrasi. Po podprumernem The Grudge uz druha spatna vec od Ghost House, ketri se tak s klidem radi po bok Dark Castle. Ruce pryc! ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivný horor pohybující se mezi tenkou hranicí moderní hlouposti a atmosférického hororu. Snaha navození atmosféry pomocí základních prvků (mlha,starej dům..) vypadá dosti nezkušeně. Alespoň kdyby byla snaha navodit to příjemnějším způsobem. Co takhle třeba strachem? Na to asi novější horory zapomněli. Celý strach má vykukovat z těch lekacích pasáží a to mi přijde dosti neprofesionální. Jakožto milovník starých hororů tohle prostě musím vytknout. Také by se například hodilo vysvětlení a ne že (SPOILER) hl.hrdina (což je mimochodem příšernej herec) chytí figurku, zničí jí a tím pádem bubáka zažene. Soundtrack není nijak zvláštní. Prostě takové to komorní snažení o atmosféru. Zaměřili se asi na ní velmi, avšak moc se to nepovedlo. Možná nechtěli šťourat do nových věcí a tak vytáhli jednoduše osvědčené metody což se podle mě nevydařilo. Když je tento snímek natočen roku 2005 čekalo by se nějaké alespoň velmi dobré vizuální zpracování bubáka. Vypadá spíše jako nějaká potvora z počítačové hry Doom. Nebylo to nejhorší některé scény byli fajn a celkový nápad je skvělý (neviděl jsem původní film takže to beru jako originalitu). Pokud má někdo však rád lekačky dejte si hvězdu nahoru. I tak se vám dostává nic moc horor. Původní film z 1980 může být nářez. Tohle se však moc nevydařilo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama