Reklama

Reklama

Boogeyman

  • USA Boogeyman (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V osmi letech mu umřel táta záhadnou smrtí přímo před jeho očima. V té době si myslel, že ho zabila příšera, kterou ho tatínek strašil. Po patnácti letech se vrací nevyřešenou záhadu rozluštit. A čeká ho nejedno překvapení. (BUD-SFIS)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mámo, táto, v komoře je duch! Zajímavý úvod navnadil, ale Boogeyman vzápětí sklouzl do uspávacího tempa, které prakticky až do konce provázelo nijak zajímavý děj. Hlavní hrdina tomu také moc nepomáhal, protože vzhledem k traumatu z dětství bylo jeho povinností vždy a za všech okolností čumět, jako kdyby mu ulítly včely. Konec, kdy se mělo všechno rozlousknout, byl realtivně koukatelný, ale rozhodně se nejednalo o nic, co by vyráželo dech a digitální efekty byly spíše úsměvné. Ale viděl jsem i horší věci. 35% ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Nebol to až taký zlý horror,aj keď má od neho odrádzali,pozrel som ho.Dobrý priemer to určite bol,do značnej miery štandard.Koniec filmu síce nie je až taký uspokojivý,aspoň pre niekoho určite.Film je zameraný prevážne na mladé publikum,to je isté.Štýlovo je asi bližšie k európskemu horroru ako k americkému.Žiadne extra strašenie sa síce nekonalo,ale film stojí za to ho pozrieť. ()

Reklama

Aywes 

všechny recenze uživatele

Podivný horor pohybující se mezi tenkou hranicí moderní hlouposti a atmosférického hororu. Snaha navození atmosféry pomocí základních prvků (mlha,starej dům..) vypadá dosti nezkušeně. Alespoň kdyby byla snaha navodit to příjemnějším způsobem. Co takhle třeba strachem? Na to asi novější horory zapomněli. Celý strach má vykukovat z těch lekacích pasáží a to mi přijde dosti neprofesionální. Jakožto milovník starých hororů tohle prostě musím vytknout. Také by se například hodilo vysvětlení a ne že (SPOILER) hl.hrdina (což je mimochodem příšernej herec) chytí figurku, zničí jí a tím pádem bubáka zažene. Soundtrack není nijak zvláštní. Prostě takové to komorní snažení o atmosféru. Zaměřili se asi na ní velmi, avšak moc se to nepovedlo. Možná nechtěli šťourat do nových věcí a tak vytáhli jednoduše osvědčené metody což se podle mě nevydařilo. Když je tento snímek natočen roku 2005 čekalo by se nějaké alespoň velmi dobré vizuální zpracování bubáka. Vypadá spíše jako nějaká potvora z počítačové hry Doom. Nebylo to nejhorší některé scény byli fajn a celkový nápad je skvělý (neviděl jsem původní film takže to beru jako originalitu). Pokud má někdo však rád lekačky dejte si hvězdu nahoru. I tak se vám dostává nic moc horor. Původní film z 1980 může být nářez. Tohle se však moc nevydařilo. ()

luke774 odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek Boogeymana dává příslib lahodné horrorové podívané. Skvělá souhra světla a stínu, obligátní bouřka a jedno malé dítě uprostřed velkého pokoje. A i když je tu všechno jen na efekt, dostaví se příslušný pytel s ledem a je vám nekompromisně vyprázdněn za krk. Téma strašidla ve skříni nesměle poťukává na malé vystrašené dítě ukryté někde hluboko v každém z nás a navodit patřičnou atmosféru není zprvu žádná potíž. Po pár minutách však přijde první problém. Boogeyman najednou nemá příliš jasno, čím by chtěl vlastně děsit. Zda oživlými mrtvolami, divným chováním zvířat, paranormálními jevy ala Akta X, efektně aranžovanými snovými sekvencemi nebo pootevřenými dvířky, za nimiž čeká bubák. Když se díváte třeba na Ptáky, karty jsou zřetelně na stole – měli byste se bát ptáků. A kdyby vám do filmu někdo přihodil létající talíř se zelenými pidimužíky, asi by výsledek vypadal poměrně divně. A právě takhle nesourodě a divně vypadá Boogeyman. Lepí k sobě všechno, co se mu právě hodí do krámu a spoléhá na to, že se divák přišel do kina pouze bát a ne si odůvodňovat tohle a tamto (zejména otázka Proč? je obzvláště palčivá) a bádat o tom, zda film funguje skutečně jako film a ne jen jako prostá sbírka nejzákladnějších klišé a podrazů. V jisté scéně pak dojde k fatálnímu přelomu a všechno, co se dosud vysvětlovalo v racionální rovině (tedy předchozí hodinu), nabere natolik fantaskní rozměr, že se neubráníte smíchu. A pak už není cesty zpět. Nezajímá vás, co bude dál a jak to vlastně všechno dopadne. Přiklepněte k tomu opravdu neskutečně hloupé finále, ve které je víc digitálních triků a logických kiksů než si vůbec na ploše několika minut dokážete představit a samotného Boogeymana, který vypadá stejně kvalitně jako ta loutková podivnost uvádějící seriál Příběhy ze záhrobí. Ne, ne a ještě jednou ne. Boogeyman se třemi (!!!) scenáristy za zády je jedním ze nejzásadnějších žánrových omylů v historii a zvláště v porovnání s kolegy z poslední doby (White Noise, Amityville Horror) vypadá jako nedomrlé batole s jednou ručičkou. Neotvírejte skříně, nic tam na vás nečeká. ()

kohut 

všechny recenze uživatele

Film, ktory uraza vsetkych fanusikov hororu svojou obycajnostou a trapnou neoriginalitou. Donekonecna sa opakujuce predvidatelne BU! sceny. Donekonecna pobehujuci hlavny hrdina, ktory stale niekam MUSI ist a potom odniekal MUSI odist az je to smiesne. Na dovazok este skvele scenarove diery, ktore sa tvaria ako by divak mal IQ 85 a nebolo mu divne, ze od cintorina k domu je to podla stvarnenia rezisera asi tak 3 hodiny autom alebo ze vsetky dvere a okna na 2poschodovom rodinnom dome zvladne hrdina zabednit za pol hodinku. Ak chce niekto vidiet lepsi film s podobnym nametom, nech siahne po They. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 17. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčelo se na Novém Zélandě v lokalitách Auckland a Waikato. Část příběhu se natáčela také v USA ve státě Georgia. (Terva)

Reklama

Reklama