Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (450)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Od zasněžené poetiky, vědeckého zápalu a chorobné touhy překabátit tok času až po střemhlavý pád do bezobsažného sci-fi jak z produkce Syfy Channelu, nicméně vzletná myšlenka o stroji času v hlavě každého z nás (minulost vzpomínky, budoucnost sny) může posunout celkový dojem mimo mantinely ryzí filmové katastrofy.. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale nejvíc mi to připomínalo Cestu do pravěku, jen se zaměřením na lidstvo namísto dinosaurů. Snad víc než dobrodružný film, to je hledání odpovědi na otázku, jestli je možné změnit minulost. A to vše s podkresem krásné hudba Klause Badelta, jehož smyčce mi na začátku připomínaly Johna Williamse a někde v půlce zazněla melodie jak vystřižená z Avataru. # příběh 7 | hudba 8 | humor 2 | akce 5 | napětí 1 | pustil bych si znovu 7 ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Od Stroje času jsem nic neočekával. Ale výsledek, který jsem shlédnul mě nemile překvapil. Filmu totiž chybí jedna velmi důležitá věc. A tou je srdce. Srdce režisréra Simona Wellse, který tvrdí, že je pravnukem autora předlohy G. H. Wellse. Film je dělán bez jakéhokoliv zaujetí pro látku, bez citu pro naaranžování scén a tím pádem z něj mám pocit jako bych právě shlédnul nějaký chladný kalkul, který si rychle vypočítali producenti a nechali tento projekt spíchnout. Přitom začátek se rozjede velmi slibně, když Alexandr absolvuje svou první cestu časem. Místo toho aby tvůrci rozehráli partii člověka, který se snaží svůj vynález prozkoumávat a zkoušet jeho možnosti, tak mu scénář nějakým prapodivným způsobem nařídil, že se se strojem okažitě sžije dohromady a bere jeho možnosti jako něco absolutně samozřejmého. Samotná vize budoucnosti zaujme možná tak rokem 2037, kdy se na zem řítí Měsíc. Ale i tato scéna, kdy se dala rozehrát dokonalá apokalypsa byla utnuta nechutným střihem a film se posunul někdy do roku 800 000. Jak vypadá? Stačí se vátit do doby kamenné a dopadneme stejně. Z hereckého "pitvoření" Guye Pearce, které předvádí na začátku, kdy se snaží zahrát trochu roztržitého vědce, se mi poroztáhly rty do úsměvu, ale tím nechci říct, že by drsňácký ksichtík, když si hraje na zachránce světa byl o něco lepší. Stroj času se sice tváří jako velkolepá podívaná, ale při menším zamyšlení musí každému dojít, že se jedná pouze o film, který je vyroben "na zakázku" popcornového průmyslu. Chudák G. H. Wells, ten se asi obrací v hrobě. Nemůžu s ním však soucítit, protože jsem jeho knihu nečetl. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrý sci-fi, který je ale celkově dost uspěchaný a nerozvedený, všechno se vyřeší strašně rychle a šup šup honem do další části, působí to až moc zkráceně a nedotáhnutě, nicméně triky na takovej film víc než dobrý a dobrodružných příběhů s cestováním v čase neni zas tak moc a tohle je i přes svoje chyby zábavná podívaná ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)
  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • Pro věrohodnost byl na popsání tabulí v Alexanderově pracovně najat fyzik. Vzorce jsou sice v pořádku, ale mnoho jich pochází až z 20. století. (Ravi)

Reklama

Reklama