Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Recenze (449)

POMO 

všechny recenze uživatele

The Time Machine je to krásne natočený, má úžasné vizuálne efekty a Guy Pearce sa snaží čo mu sily stačia, ale obsahovo je skoro takou bejkovinou ako Wild Wild West. Chvalabohu je ale podstatne kratší a skončí skôr, než vás stihne naštvať. S prižmúrením oka, v slabej chvíli diváckej naivity a skromnosti, za 3*. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Není to sice nic světoborného a místy děj dost vázne a dialogy nejsou z nejinteligentnějších, ale přesto jde o docela slušnou hollywoodskou zábavu. Akční scény jsou velmi povedené, stejně jako scény samotného cestování v čase, které jsou natočeny příjmně nápaditě. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Nějak se ve všech těch efekt pozapomnělo na film! Scénář se navíc při cestování v čase kdesi vytratil a nikho ani moc netrkne, že má profesor univerzity, denně zavřený ve svém příbytku, zhruba takovou tělesnou schránku jako nejyvspělešjí člen přátelského kmene a hravě vymlátí všechno kolem...hm. Celé to nezalepí ani ultra-hyper (ne)zajímavá double-lovestory, ani směšný Jeremy Irons (Lolita rulez), ani slučná hromádečka osvědčených filmových klišé a už vůbec trapné divadelní kulisy. Uá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Tragikomická ukázka toho, jak lze z hezké knihy udělat prvotřídní paskvil. První půlhodina je ještě fajn, má spád, je pomerně nápaditá a přesun v čase je mistrovsky zvládnutý. Ale od momentu, kdy se Pearce dostane do předaleké budoucnosti, ze z filmu stává čiré zoufalství. Hloupým dějem (jdoucím proto knižní předloze) počínaje, maskami morloků a papundeklovými kulisami konče. Neskutečná slátanina. A chudák Jeremy Irons vypadá jako ten bizarní týpek, co Nicolasu Cageovi nabízel v ´8 MM´ videokazety se sado-maso pornem :o) Simone Wellsi, nevím, nevím, pradědeček by asi neměl radost...... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Triky i Guy Pearce jsou v pořádku, horší je to s nějakým hlubším smyslem, který chtěli tvůrci divákovi sdělit, leč nepovedlo se. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Od Stroje času jsem nic neočekával. Ale výsledek, který jsem shlédnul mě nemile překvapil. Filmu totiž chybí jedna velmi důležitá věc. A tou je srdce. Srdce režisréra Simona Wellse, který tvrdí, že je pravnukem autora předlohy G. H. Wellse. Film je dělán bez jakéhokoliv zaujetí pro látku, bez citu pro naaranžování scén a tím pádem z něj mám pocit jako bych právě shlédnul nějaký chladný kalkul, který si rychle vypočítali producenti a nechali tento projekt spíchnout. Přitom začátek se rozjede velmi slibně, když Alexandr absolvuje svou první cestu časem. Místo toho aby tvůrci rozehráli partii člověka, který se snaží svůj vynález prozkoumávat a zkoušet jeho možnosti, tak mu scénář nějakým prapodivným způsobem nařídil, že se se strojem okažitě sžije dohromady a bere jeho možnosti jako něco absolutně samozřejmého. Samotná vize budoucnosti zaujme možná tak rokem 2037, kdy se na zem řítí Měsíc. Ale i tato scéna, kdy se dala rozehrát dokonalá apokalypsa byla utnuta nechutným střihem a film se posunul někdy do roku 800 000. Jak vypadá? Stačí se vátit do doby kamenné a dopadneme stejně. Z hereckého "pitvoření" Guye Pearce, které předvádí na začátku, kdy se snaží zahrát trochu roztržitého vědce, se mi poroztáhly rty do úsměvu, ale tím nechci říct, že by drsňácký ksichtík, když si hraje na zachránce světa byl o něco lepší. Stroj času se sice tváří jako velkolepá podívaná, ale při menším zamyšlení musí každému dojít, že se jedná pouze o film, který je vyroben "na zakázku" popcornového průmyslu. Chudák G. H. Wells, ten se asi obrací v hrobě. Nemůžu s ním však soucítit, protože jsem jeho knihu nečetl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to: za a) naivně pitomé nebo za b) pitomě naivní? Správně je možnost c. :) Je to totiž obojí. :) Nejsympatičtějšími postavami filmu jsou lovící morloci, kteří vypadají jako kříženci E.T.mimozemšťana a ropáka, s tím dodatkem, že nebyli aspoň 7 let u holiče. Že v tom hraje Guy Pearce, to považuji "jen" za omyl "matky přírody", že tam má ale malý štěk i Jeremy Irons, to už zavání přímo sabotáží - ten chlap by měl rychle změnit agenta. Btw. H.G.Wells se z výtvoru svého pravnuka (či v jakém rodinném poměru jsou) musí otáčet v hrobě i dva roky po vzniku filmu, a být na jeho místě (tedy být mrtvý), tak svého praprapotomka budu chodit strašit tak dlouho, až mu z toho hrábne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Vizuálne pekne natočené ale dejovo vôbec tak strhujúce ako by mohlo byť, takže jeden z tých ďalších premrhaných nákladných projektov. ║Rozpočet $80miliónovTržby USA $56,832,494Tržby Celosvetovo $123,729,176║ aspoň že to niečo málo zarobilo ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Simon Wells je obdivuhiodně šikovný, že tohle rozbředlé pásmo časových pohlednic dokázal poslepovat do alespoň trochu zábavného sledu... ovšem hledat v téhle čelní srážce Planety opic a disneyovské adaptace Julese Verna něco nadprůměrně trvanlivého, je marná práce. Hvězdičku přičítám za sympatického Guye Pearce... a za to, že mi u toho docela hezky utekl večer. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Podivným možná až zvráceným způsobem zábavné. Přes všechny digitální efekty, které jsou i přes svou zjevnou levnou využity vkusně (scéna s měnící se krajinou při cestování časem) a strohý příběh má Stroj času své kouzlo. něco málo si snímek bere z verze z roku 1960, ale vylepšuje novými technologiemi, poznatky a slušnými herci. Nebudu lhát, Guye Pearce, Samanthu Mambu, Jeremyho Ironse i Orlanda Jonese mám docela rád, takže se na film i díky nim dobře kouká. Přes povrchnost a slabý obsah (na to o jakou jde látku), je to velmi slušná zábava. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: John Logan .. Cesta Žlutou linkou Praha - Brno mi dovolila vidět tento film po delší době znovu. Výsledek byl opět stejný. Příběh nezapůsobil už poprvé a ten hloupý závěr filmu jsem tentokrát prospal. Film je jako celek zkrátka nepovedený pokus o adaptaci předlohy G. H. Wellse. Přesto pod dvě hvězdičky nepůjdu, protože úvodní zápletka a vše do doby, než se děj přesune do budoucnosti (která zde vypadá jak dávná minulost - tak ohraně známá scenerie zničené civilizace, třeba jako v Planetě opic, jen bez těch opic) se mi celkem líbí. Pomáhá tomu hudba a výtečné vizuální zpracování cest časem. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Klaus Badelt: 1. Professor Alexander Hartdegen ,2. Wish Me Luck ,3. Emma ,4. The Time Machine ,5. Bleeker Street ,6. I Don't Belong Here ,7. Time Travel ,8. Eloi ,9. Good Night ,10. Stone Language ,11. Morlocks Attack ,12. Where The Ghosts Are ,13. The Master ,14. "What If?" ,15. Godspeed , ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Moje oblibeny sci-fi, na ktery vzdy rad kouknu, ale ktery ma bohuzel spoustu drobnejch vad, nicmene takle maly hodnoceni si fakt nezaslouzi. Zacnu s tema nejvetsima problemama. Tvurci se soustredi hlavne na 800 000 let vzdalenou budoucnost, kde se odehrava v podstate hodina filmu a je to skoda, protoze ta pulhodinka pred tim je daleko zajimavejsi. To je dalsi problem, moznosti tu byly obrovsky a tvurci si celkove vystacili jen s trema obdobima. No a dalsi chybka je, ze hlavni hrdina zkusi zachranu jednou a najednou vi, ze to neni mozny, i kdyby to zkusil zase a zacne hledat odpoved na pro nej zasadni otazku, jenze na tu je bohuzel odpoved jasna uz hned po jejim polozeni. No a pak tu jsou takovy ty drobnosti, ze si i v vzdaleny budoucnosti lidi rikaj dobrou noc a podobne a celkove lehka naivita, ale to uz neni nic zasadniho. Ale jinak je pribeh docela dostacujici, trikove zvladnuty hodne slusne, obzvlast vyvoj prostredi okolo stroje je uzasnej, k tomu paradni hudba a ani herci neurazi. Sice nepodavaj kdovijakej vykon, navic Guy vypada vetsinu casu jak zhulenej, ale jinak hraje solidne a co se tyce Ironse, ten je tak namaskovanej, ze o nakym hrani skoro nemuze bejt rec, ale charisma ma. Celkove, ackoliv to ted podle komentare vypada jak spatnej film, tak si proste nemuzu pomoct a vzdy se u nej paradne pobavim a tech 90 minut utece jako nic. ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Jsem dojat. Ten film mě donutil se znovu zamyslet nad lidskými hodnotami a nad tím, jestli je vůbec nepřirozeně dlouhý život správná věc a jestli stojí zato se touto cestou ubírat. Kdo ví... Po vizuální stránce také úchvatné, zejména chytrý nápad s cestováním v čase. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to není trochu více držící se předlohy. Naučit lidi v budoucnosti mluvit a ještě k tomu i nezměněnou angličtinou dokazují, že je to opravdu světový jazyk a že režisér svého předka v tom hrobu chtěl podle těch čtyř os opravdu roztočit. A vsadím se, že rotuje ještě dnes, čtyři roky po uvedení. Vizuálně je to moc hezký, ale to je tak všecko. Jinak je to jen hloupost. Navíc, když by se vám nějaká věc dvakrát nepodařila, vzdali byste to? Ještě navíc když byste byli vědcem, který na prohry je a musí být zvyklý? Pochybuju. Holt, hrozně zmršená šance. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu mě nejvíce zaujala hudba, která nemá chybu, ale co se týče filmu - tak ten je vynikající. No uvidíme, necháme se překvapit, ale doufám, že nám bodoucnost nepřipravý stejné překvapení. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

To, že se můj potkan, který si krátce předtím, než jsem zapnula Stroj času, vyšel na vycházku, vrátil sám od sebe do klece poté, co pár minut seděl vedle obrazovky, o něčem vypovídá. ()

Reklama

Reklama