Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Při sledování filmu jako by člověk seděl ve stroji času. Všechno proběhne tak nějak rychle, u ničeho se ten film moc nezastaví a žene se kupředu tak dravě, že s ním divák nedokáže trochu důvěrněji souznít. Leč vzhledem k tomu, že nemám zkušenost s literární předlohou a tudíž nemohu posoudit, nakolik se představivost filmařů rozchází s představivostí H. G. Wellse, filmovou verzi nakonec neshledávám nějak zvlášť špatnou. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Z predpokladaného hollywoodskeho blockbusteru ostalo len trochu rozporuplné dielo. Problémy okolo vzniku filmu na tom majú veľký podiel. Je to však len otázkou chuti, ako film príjmete. Vizuál je vynikajúci, rovnako výprava a masky a ku tomu zatiaľ najlepšia hudba od Klausa Badelta ( áno, jeho PIRÁTI sú v tieni tohoto soundtracku ). Takže záleží len na vás. ()

Reklama

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Guy Pearce dostal životnú rolu, no nechytil sa. I keď je film natočený podľa knižnej predlohy trocha režisérskeho umenia a vnesenia možno viac akčných scén by určite zniesol. Najviac zaujme samotné cestovanie a sledovanie, čo sa s krajinou deje zmeny období, horotvorné procesy, zvetravanie. Už len kvôli tímto efektom sa oplatí dať filmu aspoň 2*. Film nepôsobí nejak neucelene, ani nespôsobuje v divákoch depresie je skôr tak príjemne natočený, ale nejaký kult sa v žiadnom prípade konať nemôže. Film na nedeľu tesne po obede. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Scéna v parku mě hodně zasáhla. Když se nad tím člověk zamyslí, že si vyjde ven požádat svou přítelkyni o ruku a ona za chvíli zemře...a nejde to jinak... Celkem depresivně laděný film se silnými momenty: Rozstřílený měsíc, "Nápověda" v muzeu... Zpracování pěkné, ale film s tak ponurou atmosférou, že můžu dát jen 2 hvězdy. Btw. herecké obsazení taky nic moc a dialogy příšerné. O Morlocích radši ani nemluvě. Radost přinese jen perfektně zpracované cestování v čase... ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čekal sem v celku uťíplou podívanou s prvky staromodního stylu, ale dostal se mi né příliž podařený opak. Velice slabý scénář proplouval mezi staletími a mezi velice slabými a málo prožitými hereckými výkony. Nejsem z tohoto filmu moc nadšen a myslím že celkové vyznění působý poněkud rozpačitě a směšně. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Guy Pearce (Alexander Hartdegen) si během natáčení zlomil žebro. (NGP)
  • V nose kostýmu Morloka byla kamera a herci uvnitř se orientovali pomocí černobílého obrazu, z ní promítaného v brýlích uvnitř kostýmu. (Ravi)

Reklama

Reklama