Reklama

Reklama

Královští tučňáci se rodí s nadáním pro zpěv. Mumble je výjimka. Narodil se, aby tančil…vlastně stepoval. Takové tučňáka nehodné chování se stane důvodem pro jeho vyhnání ze země do velkého studeného světa. S pomocí podivínů Amigos a vševědoucího tvrďáka jménem Lovelace se Mumble vydává na dobrodružnou cestu za poznáním. Být upřímný sám k sobě je způsob, jak změnit svět. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (429)

novoten 

všechny recenze uživatele

Přestože je neustálé prozpěvování místy k zešílení, překvapivý příběh a úžasná animace to více než vyvažují. Když bez jakéhokoli cynizmu vezmu z příběhu o zpívání a stepování zdravé jádro o jedinci, který musí ukázat, že jeho přístup k životu není o nic horší, než přístup ostatních, dostanu překvapivě svižnou podívanou s několika málo viděnými zvraty. Animace je pak naprostá pohádka, kde je každý sjezd kopce nezapomenutelným dobrodružstvím a vánice sugestivním zážitkem. P.S.: Napodruhé průběžné zpívání otravuje ještě mnohem víc. Proměna hlavního hrdiny společně s tancem a hlavně dabingem Wooda a Jackmana zachraňuje prakticky všechno. 70% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Velmi, velmi slaboučké. Tvůrcům nechyběl smysl pro humor (Holly flock; Put your flippers in the air, now), ale zjevně už došly nápady a inspirace. Základní páteř příběhu - tučňákům hrozí vyhynutí, protože jejich přirozená potrava vlivem civilizace mizí - to je myslím dobré.___ Ale ty nesmysly s heart songy a stepováním (což je v podstatě 95% filmu) tomuhle příběhu "daly deku".__Výborná angličtina animovaných filmů je tady dlouhou dobu narušována pár španělskými tučňáky s otřesným přízvukem, kterému se dá smát jenom chvíli, než omrzí a otráví.___Ani po hudební stránce žádná bomba a tak Happy Feet řadím jen do podpalubí mezi šrot. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

PUTOVANIE TUČNIAKOV+HĽADÁ SA NEMO Konečne som sa riadne pobavil!!! Jednak na skvelej technickej stránke, jednak na humore a choreografiách a dokonca ma uchvátilá aj "odbornosť" filmu. Po DOBE ĽADOVEJ 2, KARCOOLKE, ale aj Nemovi som trochu zanevrel na animáky, ale teraz sa vo mne opäť rozprúdila krv! Dokonca som poškuľoval po 5*, ale kvôli tomu, že film v polovici trochu zľaví v tempe musím dať 4. Zaujímavé pritom je, že prvá polovica má málo deja, ale spievanie a tancovanie je super a dokoca aj naháňačky a kĺzanie po ľade bolo super (v tekej IA 2 mi liezlo na nervy). Najviac som sa bál, že zamontovaním ľudí do príbehu, to pokazia, ale Homo sapiens boli nakoniec najzaujímavejšou technickou súčasťou. Akčné, dravé, roztomilé, romantické, no super!!! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zpívej a neposkakuj." Tučňáky mám rád a není to kvůli jejich zpěvu světových hitů, ale pro roztomilé kolíbání a sjíždění kopců. Proti stepujícím jedincům tučňáka královského taky nic nemám, ale na můj vkus je to celé málo optimistické a jelikož jsem nepříliš bystrý, tak pro mne bylo takřka nemožné najít v tom nějaký humor. ()

depony 

všechny recenze uživatele

Happy Feet je pohádka, tudíž se na to nyní dívám jako na pohádku o tom, jak někdo, kdo je jiný než jeho okolí, musí bojovat nejen se sebou samým [poznat sám sebe a smířit se se sebou], ale i nepochopením a odmítáním jak od svých nejbližších [jeho otec], tak cizích. Má to příjemný, citlivý příběh, skvělé hvězdné hlasy v pozadí [a jak nemám rád Wooda, tak tady mi sedí], vynikající pěvecké show a moc hezká animace. Jako dítě bych byl nejspíš nadmíru spokojený. A navíc jsem se v Mumblesovi tak trochu našel ... :) takže proto ****!!! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Zpěvák Prince původně odmítl poskytnout pro film svoji píseň „Kiss“, ale když mu promítli první ukázky, změnil názor. Dokonce do snímku dopsal novou píseň, která zazní během závěrečných titulků. (imro)
  • Happy Feet byly prvním animovaným snímkem studia Animal Logic. Tato australská firma ale ve světě filmu nebyla neznámá. Spolupracovala například na speciálních efektech k filmu Babe 2: Prasátko ve městě (1998) nebo k trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (imro)
  • Australský animák za 100 milionů amerických dolarů vydělal první víkend promítání v Severní Americe (17.-19. 11. 2006) 41,5 mil. dolarů. Dostal tak studio Warner Bros. na první příčku a odsunul na stříbrnou pozici Casino Royale (2006). Happy Feet si udržely pozornost amerických diváků i behěm následujících týdnů a nakonec utržily 198 milionu dolarů, v celosvětovém součtu pak 384,3 mil. (imro)

Související novinky

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

41. MFF Ekofilm 3. - 5. 12. 2015

12.11.2015

41. ročník Mezinárodního festivalu filmů o životním prostředí se poprvé koná v Brně a nabídne i novou ambiciózní dramaturgii. Kromě významných zahraničních a domácích hostů představí i velmi kvalitní… (více)

80. léta vracejí úder

80. léta vracejí úder

08.03.2009

Duchové našeho mládí a videokazet se simultánním překladem opět straší. George Miller nezapomněl na Šíleného Maxe, ačkoli v uplynulých letech se mu dařilo spíš na poli digitální animace – má na… (více)

Alenka v říši brutality

Alenka v říši brutality

24.02.2009

Zack Snyder nezahálí. Ještě ani neměli premiéru Strážci a on už v Sydney s týmem počítačových mágů stojících za Happy Feet pilně pracuje na animovaných Guardians of Ga´Hoole. A s delší dovolenou… (více)

Hugh Jackman nezpívá – houká

Hugh Jackman nezpívá – houká

04.01.2009

Hlavní hvězda (promiň, Nicole) aktuálního velkofilmu Austrálie zřejmě nemá chuť na další epickou romanci. Jméno Hugh Jackman totiž už nefiguruje v zamýšleném obsazení ambiciózního 3-D muzikálu… (více)

Reklama

Reklama