Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Píše se rok 1876 a v New Yorku je slavnostně otevřen Roeblingův most. Je přítomen i mladý a krásný Leopold, vévoda z Albany. Všimne si podivně oblečeného mladého muže, který se pak objeví i na večírku, který pořádá jeho strýc Henry. Ten se totiž snaží Leopolda výhodně oženit, protože po smrti rodičů se rodinné jmění značně ztenčilo. A ta nejbohatší nevěsta je naneštěstí husa. Leopold znovu zahlédne podivného mladíka a začne ho pronásledovat. Až na Roeblingův most, odkud pak oba spadnou... New York dnešních dnů. Podivný mladík – Stuart Besser, jemuž se právě podařilo objevit trhlinu ve struktuře času, která mu pravidelně vždy na chvíli umožní dostat se do minulosti, se probouzí doma a na pohovce leží i Leopold. Stuart se před nedávnem rozešel s půvabnou Kate, která bydlí pod ním a je zaměstnaná v reklamní agentuře. Právě Kate ráno ke Stuartovi vtrhne a on jí nadšeně vypráví o svém objevu. Kate mu pochopitelně nevěří, zlobí se, že ji tahá za nos. Ani podivně oblečený mladík, který se mezitím též s úlekem probudil, ji nepřesvědčí: myslí si, že si Stuart v noci přivedl domů nějakého transvestitu... Když se Stuart vydá ven se psem, který potřebuje vyvenčit, spadne do výtahové šachty. V celé čtvrti totiž náhle zmizely výtahy – jejich dávným vynálezcem je právě Leopold, ač o tom zatím neví. Stuart skončí v nemocnici s mnoha zlomeninami... I Kate odchází do práce – o nehodě zatím neví – a zcela zmatený Leopold zůstává doma sám. Objeví se chlapec od sousedů, Hector, který je zvyklý dívat se se Stuartem na televizi. A pak také Charlie, bratr Kate. Ten se s Leopoldem hned skamarádí: sám je herec, a tak ho považuje za kolegu a jeho podivné oblečení ho nezaráží. Kate má v práci šanci na povýšení, protože její dosavadní šéf J. J. Camden místo brzy opustí. Právě hledají novou reklamní tvář pro propagaci nízkotučného másla a Kate – stále ještě považující Leopolda za výstředního mladíka, který si jen hraje na šlechtice z minulosti – ho přivede na konkurz. Pohledný a uhlazený aristokrat si okamžitě získá srdce všech žen. On sám se cítí stále více přitahován ke Kate... Charlie se snaží získat srdce černovlasé Patrice a Leopold, dokonalý kavalír a gentleman – ne nadarmo pochází ze starého anglického rodu –, ho poučuje jak na to. Při procházce městem vytrhne jakýsi muž Kate kabelku. Dívka ho začne honit, pak se ale do věci vloží Leopold, který ji doprovází. Vypůjčí si koně z kočáru pro turisty a násilníka brzy dohoní. Snad poprvé Kate na vteřinku zaváhá: kdo vlastně Leopold ve skutečnosti je? Kate odchází na večeři s J. J. Domnívá se, že bude pracovní a že ji  J. J. chce informovat o jejím povýšení. Ukáže se ale, že ji prostě jen balí. Pak se tam objeví Charlie s Leopoldem, který neomalenci do očí řekne, co si o něm myslí, a zesměšní jeho údajné znalosti francouzštiny a klasické opery. Kate je zděšená: právě teď, když všechno vypadalo tak nadějně, má pěkný průšvih... (TV Prima)

(více)

Recenze (333)

golfista 

všechny recenze uživatele

Jedna ze slabších romantických komedií s Meg Ryan v hlavní roli. Mám ji v tomhle typu filmů rád, ale tohle jí tak úplně nesedlo ... O posunu v čase byla natočena spousta působivějších filmů. Láska to tady bohužel nezachránila :) ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Romanťárna v tom nejlepším smyslu slova. Je to milé, lehké, vtipné a přestože podobné téma už jsme viděli mockrát, Kate a Leopold nejsou "obnošení", scénář jiskřil stejně jako pnutí mezi Meg a Hughem. Pobavil mě i rozhovor Kateina "ex" stran cestování časem, který vedl v blázinci se zdravotní sestrou: "Jsem pes, který uviděl duhu a ostatní psi mu to nevěří". ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemná a VELMI romantická podívaná, která ovšem vyprchá z hlavy dříve, než z kina dojdete domů. Co ovšem potěší, je spolehlivá Meg Ryan, u které jsou takto laděné filmy poznávacím znamením a její doménou a hlavně ona je zárukou, že se dají přežít. Jednoduše řečeno, Meg je jednou z mála životních jistot v tomto nejistém světě :o)) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak tady Hugh Jackman šlápl vedle. Sice se cení, že si po svém velkém průlomu chtěl střihnout typově jinou roli, bohžial si asi měl vybrat lepší scénář...tenhle člověk prostě aristokrata z devatenáctého století hrát nemůže – je zhruba stejně uvěřitelný jako ta reklama na margarín, která ve filmu hraje celkem zásadní roli, což o úrovni něco vypovídá:) Nijak neboduje ani Meg Ryanová, která v některých záběrech opravdu začíná vypadat na svůj věk a mohla by se taky trochu zamyslet nad tím jak dlouho chce tyhle romantické kousky v pauzách mezi plastickými operacemi ještě provádět. Ale přiznávám, že je to stále velice atraktivní žena, a v těch myších šatičkách (ano, dámy, já vás slyším, byly šedomodré, ne šedé:)) v závěru filmu opravdu dokáže okouzlit, ale stejně jako rádobyvtipné vsuvky s Lievem Schreiberem a vlastně i celý film včetně hudby, vám jedním uchem (popřípadě okem) do hlavy vejde a druhým z ní bez zastávky zase vyjde:) Tedy, skoro bez zastávky...u mě osobně ale šlo o zastaveníčko „aha, takže tímhle jsem zabil dvě hodiny?“ takže jak vidíte, nidz modz dojem:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Výborná zábava. Meg mi přijde pořád stejně sladká a po celou dobu trvání filmu jsem se usmíval. Jenom tak maličko, melancholicky. Rozhodně jsem na ten film nešel kvůli odbornému poučení o časoprostoru! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Zostalo to len pri zaujímavom námete, Meg Ryan je už trošku neatraktívna pre romantické filmy a jej postupne vznikajúci vzťah s "vejvodom" Hughom Jackmanom nemá tu pravú iskru. Je vidieť že aj zo strany režiséra Jamesa Mangolda je v tomto žánry neskúsenosť a po celý čas sa len hľadá a nevie dej usmerniť tak aby bol pútavejší. A taktiež dejovo prepletený príbeh s minulosťou a teda cestovaním v časovej trhline, mohol priniesť viac vtipných vsuviek, ktoré to mohli lepšie odľahčiť a nemuselo to potom vypadať tak vážne tváriace. ║Rozpočet $48miliónovTržby USA $47,121,859Tržby Celosvetovo $76,019,048 ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý a stále dokola opakovaný příběh o osudové lásce. Tentokrát velmi sympatický Hugh Jackam a slušná Meg Ryan vévodí snímku, který dokáže příjemně potěšit a okouzlit. Přes trochu fantasy příběh, při kterém se vévoda, který vynalezne výtahy přenese do budoucnosti tu již určitě v podobné variantě někdy byl, ale na celkové délce 118 minut je toto téma rozvedeno dost zdlouhavě, i když divák po pár minutách ví. Pro naivní a romantiku milující ženy to jistě nebude problém, pro ostatní bude obtížné filmu tuto povrchnost odpustit. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Rolfe Kent: 1. Until, song (for the film Kate & Leopold) - William T. Stromberg ,2. Until... - William T. Stromberg ,3. Clock in New York - William T. Stromberg ,4. I Want Him Resplendent ,5. Leopold Chases Stuart to Brooklyn ,6. That Was Your Best? ,7. Let's Go! ,8. Leopold Sees the Completed Bridge ,9. "You Did So Great" (Kate's Theme) ,10. Galloping ,11. "Dearest Kate..." ,12. Prolixin/Leopold and Charlie Buy Flowers ,13. Charlie Wins Patrice, Leopold Wins Kate ,14. Secret Drawer ,15. Time for Bed ,16. Charlie Realizes Leopold Was for Real - 1876 ,17. Kate Goes to the Awards ,18. Kate Sees the Pictures - "I Have to Go" ,19. "You Have to Cross the Girder" ,20. Back in 1876 - , ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal túto romantickú komédiu skombinovanu s time travel v láske, ale ako sa hovorí, iba Sith vidí veci čierno-bielo. Dozaista Mangoldovej netradičnej romantike treba priznať zopár bodov k dobru, v čele s pôvabným hereckým obsadením (večne nedocenený Liev Schreiber). Avšak ani napriek originálnej „časovej“ zápletke, svižným dialógom a niekoľkým poetickým scénkam, sa tvorcom nepodarilo dokopať to ďalej, než „len“ k solídnej, zručne nakrútenej, napísanej a zahranej stávke na istotu. A k tomu, to hlavne, troška toho starodávneho rytierstva. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Je to pravděpodobně poslední romantická komedie Meg Ryanové, tak k ní buďme vstřícní. Osobně se k tomu ani nemusím nutit, mile mě překvapila. ON je viktoriánský osvícenec a jakožto takový se nechce spokojit s povrchními husičkami, předhazovanými mu za účelem sňatku, ONA je současná samostatná žena s vlastní hlavou a otrávená z negentlemanských móresů svých vrstevníků. No a teď zkuste dát ty dva dohromady bez pomoci cestování v čase. :-) To bych vážně neřešil, protože celá zápletka s červí dírou je jen záminkou k tomu setkání a taky k správně romantické pointě. Určitě to není pokus o sci-fi. Pojďme se na Kate a Leopolda dívat očima starosvětského diváka, který má rád staré romance s Audrey Hepburnovou a v jednom kuse lamentuje, že už se takové filmy netočí. Protože tohle je jeden z nich. Ne nadarmo zní ve scéně na požárním schodišti Moon River ze Snídaně u Tiffanyho. 70% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nic co by tu už nejmíň 20x nebylo, ale stejně je to zábavný, díky Meg Ryan milý a Hugh Jackman jako vévoda naprosto skvělej ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Ženy se od vašich dob změnily Leo, jsou teď nebezpečnější..“ Muchlování v časoprostorovém kontinuu, vznešená mluva snoubená s aristokratickým vzhledem vévody Jackmana a přeceňovaná ikona romantických filmů Meg Ryan nadabována tak, jako kdyby kouřila 60 cigaret denně a zpívala v deathmetalové kapele. Jednoduše řečeno, co se od filmu očekávalo, bylo Mangoldem v poměrně dostatečném množství nabídnuto. Jó, 19. století.. To byly tenkrát časy, kdy měl ještě Wolverine vybrané způsoby.. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Příběh o lásce, překonávající století.. Počkat, to jsem už někde slyšel a ne jednou. Zapomenu na to, protože jak Jackman tak Ryan jsou strašne sympatičtí, sluší jim to spolu a vždy ocením takovou příjemnou romantiku, hlavně když je spojená se scifi motivem ala Návštěvnící - tedy člověk ze staré doby ve víru velkoměsta.. Konec krásně sladký, na nějaký letní večer nejlépe s někým jako stvořené dobré 4 PS: hm, dívám se, že to natočil Mangold, můj oblíbenec přes western.. No, bylo tam cítit to jeho charisma ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Takéto filmy berem ako tabletky. Tento bol multivitamín čo sa týka prevedenia i postáv. Hugh Jackman je šarmom obdarený v každom kostýme, nielen v tom Wolverinovskom... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých oblíbených romantických komedií. Námětem se lehce vymyká ze zavedeného schématu tohoto žánru. Obsahuje, alespoň pro mě, minimum klišé, ale zato disponuje spoustou nenásilného a milého humoru. Nenáročný, oddechový, příjemný snímek. Když mám hlavu plnou všemožných myšlenek a problémů, jsou Kate a Leopold jedním z těch filmů, které je dokáží s úspěchem zahnat. Skvělá Meg Ryan v roli úspěšné, moderní ženy a galantní šlechtic z minulého století, kterého dokonale ztvárnil Hugh Jackman. Skvěle do této role pasoval. Doba, ve které se setkali a doba, která je rozděluje, má za následek spousty úsměvných příhod a momentů. Ve vedlejší roli se mi zalíbil Breckin Meyer. A zde jsem také, snad poprvé, zaznamenala chlapíka jménem Liev Schreiber. ()

Reklama

Reklama