Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Shaun je obchodník, kterému nikdo neprojevuje respekt. Hádá se neustále s matkou a své dívky Liz si nevšímá. Se svým nejlepším přítelem Edem nejraději vysedává celé dny v hospodě Winchester. Liz už toho má dost a oznámí mu, že od něj odchází. Shaun si uvědomí, že mu na ní opravdu zaleží, a rozhodne se, že bude ke svému životu přistupovat zodpovědněji. Jednoho dne ráno uvidí na své zahradě neznámou ženu, která vypadá jako opilá. Když do ní strčí, žena se napíchne na kůl, a stále žije! Shaun se dozvídá, že nebezpečný virus přes noc změnil většinu obyvatel města na živé mrtvoly. Požádá Eda, aby mu byl po ruce při záchraně Liz i matky. Skupinka přeživších nakonec nachází útočiště v hospůdce Winchester... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (1 020)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky stojí napřímené v řadě jako vojáci při důstojnické inspekci, ale ta čtvrtá mi příjde nějaká pofidérní. Asi je jí nevolno. Nebo se včera zkouřila na nějakém mejdanu. Stojí v mírné předklonu, potácí se, něco divně mumlá a mám o její zdraví obavy už proto, že kolem ní nervózně krouží chlápek s pálkou na kriket, co má v očích napsáno "Měl jsem vážně blbej den - bacha na mě".....Ač diskutabilně označovaný za parodii, je Shaun of the Dead regulérním (a bohužel převelice klišovitým!) zombie hororem komornějšího rázu, ovšem s minimem gore scének a množstvím suchého humoru. Jenže právě pokusy o humor mnohokrát vyzní v lepším případě do prázdna a v horším do trapnosti; navíc je zde vtip docela v nesouladu s dramatičtějšími pasážemi. Scénář se nedovede od parafrázovaných filmů odtrhnout a s nadhledem si vytvořit vlastní svět, pouze parazituje na scénách ze starších zombie klasik a vmíchává do nich vtipné momenty - právě tohle je vedle zbytečně roztáhnuté expozice největší problém jinak chytlavého a typově dobře obsazeného snímku, kterému vévodí velice zábavná akční režie Edgara Wrighta. 71 (značně nahnilých) % ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Hravá bejkovina, vtipně sestříhaná do rytmu rockových vypalovaček. Rozjezd je skvělý a postavy okamžitě přirostou k srdci, survival část toho sice zase tolik zajímavého nepřinese, ale pořád se najde hodně povedených situačních fórů a když už nic, minimálně jsem velmi sympatizoval s hrdiny, kteří se běželi před zombie apokalypsou schovat do jejich oblíbené hospody. Líbí se mi, že film dokáže stát na vlastních nohou a jen neparoduje zaběhlé postupy zombie hororů, byť mu to chvílemi paradoxně škodí... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých takzvaných 'srdcovek' a mimo to je to film, na který se koukám tak často jak to jenom jde a stále mě to baví. Začátek je takový volnější a pomalu nutí diváka sledovat příběh později kdy se objeví na ulici zom...vlastně toto slovo na Z bych zde neměl ani řikat pač hlavní představitel tedy Shaun ho nemá rád..takže prostě a jednoduše: oživlé mrtvoly. Takže tyhle mrtvoly se objeví na ulici v hojném množství a příběh pomalu zvážní a ke konci se z něj stává ta správná zombie-řežba. Dokonalost potvrzuje i hudba, která ve filmu hraje a je naprosto dokonalá, anglická, nevyjímaje Queen. Prvně, když jsem to viděl na pultech v půjčovně jsem si řikal, že to bude něco opravdu ojedinělého a zvláštního a taky jsem měl pravdu. Takový film se jen tak nevidí a musím uznat, že autoři vytvořili opravdu výborný námět a nakonec ho zpracovali v opravdu dokonalou zombie komedii. --- Chceš slyšet vzkazy? Volala tvoje máma kvůli zítřejší návštěvě. Volala Lisa kvůli té Vaší dnešní večeři. A pak ještě jednou volala tvoje máma jestli bych ji nevylízal. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Považujem sa za seriózneho fanúšika horrorovej kinematografie. Preto nemám moc veľkú záľubu vo filmoch parodujúcich tento žáner. Primitívna teenagerská séria "Scary Movie" mi ho doslova zhnusila. Lenže anglický "Súmrak mŕtvych" je úplne iné kafé. S nadhľadom a vtipom reaguje na diela majstra zombie horroru režiséra G.A.Romera. Je to snímok so zaujímavou kamerou, strihom a hlavne dobrými hercami, v čele s ostrieľaným Simonom Peggom. *** ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Dan Mudford: 1. Figment ,2. Blue Wrath ,3. Mister Mental ,4. Meltdown ,5. Don't Stop Me Now ,6. White Lines (Don't Do It) ,7. Hip Hop Be Bop ( Don't Stop) ,8. Zombie Creeping Fresh ,9. Goblin Zombi/Zombie Nation Kernkraft 400 ,10. Fizzy Legs ,11. Soft ,12. Death Bivouac ,13. Gonk ,14. Envy The Dead ,15. Ghost Town ,16. Blood In Three Flavours ,17. Panic ,18. Everybody's Happy Nowdays ,19. You're My Best Friend ,20. You've Got Red On You: Shaun Of The Suite ,21. Normality ,22. Fun Dead ()

Galerie (64)

Zajímavosti (75)

  • Když Liz (Kate Ashfield) na konci filmu rychle přepíná televizní stanice a narazí na program s názvem “Fun Dead“, tak v pozadí můžeme slyšet stejnou hudbu, která zní ve filmu Úsvit mrtvých (1978) v obchodním středisku. (Stocki)
  • Vedle obchodu s potravinami si můžeme všimnout kulatého loga firmy "Bub's Pizzas" rozvážející pizzu. Je to odkaz na snímek Den mrtvých (1985), kde herec Sherman Howard ztvárnil postavu jménem Bub. (Stocki)

Související novinky

Edgar Wright chystá duchařinu

Edgar Wright chystá duchařinu

23.07.2020

Režisér a scenárista Edgar Wright už si pomalu připravuje svůj další projekt. Bude jím adaptace krátké povídky Stage 13, která vypráví o duchovi, jenž straší ve filmovém studiu. Od režiséra filmů… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Edgar Wright v zajetí popu

Edgar Wright v zajetí popu

24.06.2018

Režisér Edgar Wright (Scott Pilgrim proti zbytku světa, Baby Driver) si vybral svůj příští projekt, překvapivě však nebude souviset s komiksy, dospívajícími řidiči, ani zmrzlinovými kornouty. Natočí… (více)

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

Pegg a Frost jedou na vlastní pěst

21.01.2018

Simon Pegg a Nick Frost se proslavili hlavně díky filmům Edgara Wrighta. Soumrak mrtvých následovala Jednotka příliš rychlého nasazení a takzvanou "trilogii Cornetto" zakončila sci-fi U Konce světa,… (více)

Reklama

Reklama