Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I díky podpoře svého přítele Johna (Christian Slater) se Basil (Jared Leto) vzepře vůli svého přísného otce a jako příslušník aristokratické rodiny se ožení s venkovskou dívkou Julií (Claire Forlani). Basil brzy zjistí, že John a Julia jsou milenci, ale přesto se po smrti Julie, která umírá při porodu, ujme jejího dítěte... (Pohrobek)

(více)

Recenze (7)

Marci 

všechny recenze uživatele

Další adaptace Wilkie Collinse vypráví o tom, jak se z chlapce stane muž. Sice to nebylo tak tajemné a napínavé jako Žena v bílém, ale filmu nechyběla správná atmosféra ani dobře napsaný příběh. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

vášeň a zrada = pomsta. Scénář : Radha Bharadwaj. Kamera : David Johnson. Hudba : Richard G. Mitchell. ()

Reklama

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Radha Bharadwaj je režisérka, ktorá spravila len dva filmy, tento a o niečo "slávnejší" Closed Land (s Rickmanom a Stowe) a tento. Oproti jej režisérkemu debutu, Basil obsahuje dokonca viac lokalít a postáv. Pripomína to skôr televíznu produkciu z 90tok. (Pohorobek spravil pekný spoilerový obsah). Romantická drama, kde proste všetku biedu sveta schytáva chudák Basil v podaní Jareda Leta. Pravdepodobne to bol veľký prepadák, keďže režisérka od tej doby nesiahla na réžiu. Je to v podstate prekvapivo príjemná dramtická romanca divadelných rozmerov. Zasadenie do asi konca 19steho storočia, dostáva správny náboj viktoriánskeho anglicka, kde sú spoločenské normy veľmi vysoké... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Tradiční obraz vzpoury proti konzervativním hodnotám, zde ale s opravdu netradiční zápletkou a vyústěním. Wilkie Collins, považovaný za jednoho ze zakladatelů detektivního žánru, by na rozdíl od jiných autorů mohl být s převedením své předlohy na filmové plátno spokojený. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Posledny film reziserky Radhy Bharadwaj bol asi pekny prepadak. Konkretne cisla tu  nie su, no reziserka po  tomto filme uz nic nenatocila, co svedci o mnohom    : 45 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Na filmovém festivalu v Torontu měl nesoutěžní film takový úspěch, že byl promítán po dva večery. (Terva)
  • V USA film dostal rating R kvůli scéně, která zobrazuje potrat. (Terva)

Reklama

Reklama