Basil

Basil

Drama / Romantický

Velká Británie, 1998, 113 min

Radha Bharadwaj

Tradiční obraz vzpoury proti konzervativním hodnotám, zde ale s opravdu netradiční zápletkou a vyústěním. Wilkie Collins, považovaný za jednoho ze zakladatelů detektivního žánru, by na rozdíl od jiných autorů mohl být s převedením své předlohy na filmové plátno spokojený.(1.7.2007)

Další adaptace Wilkie Collinse vypráví o tom, jak se z chlapce stane muž. Sice to nebylo tak tajemné a napínavé jako Žena v bílém, ale filmu nechyběla správná atmosféra ani dobře napsaný příběh.(19.11.2007)

vášeň a zrada = pomsta. Scénář : Radha Bharadwaj. Kamera : David Johnson. Hudba : Richard G. Mitchell.(13.5.2011)

I přes vydařenou výpravu i námět, jsou herecké výkony spíše průměrné, alespoň se mi pozdávalo, že kdyby do toho bylo dáno více charisma, mělo by to své určité kouzlo.(26.5.2010)

Příběh klasický, bohatý chlapec, chudá dívka co ke štěstí přijíti mohla, moc jsem se na tento film těšila a celkem mě zklamal, nezáživné, neprocítěné i přes snahu herců mě to nevtáhlo do děje.(20.3.2009)