Reklama

Reklama

Stíny mrtvých

  • USA The Body (více)

Obsahy(1)

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž stáří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem. Podle zbarvení na kostech nohou a zápěstí se dá předpokládat, že příčinou smrti byla stará románská metoda - ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista. Nález přijíždí zkoumat katolický kněz Matt, který se zabývá Novým zákonem. Spolu s jeho objevitelkou - izraelskou archeoložkou Sharon budou muset riskovat své životy, aby odhalili pravdu, kterou skrývá tento epochální objev. Jakmile je totiž nález odhalen světu, začnou se dít podivné věci... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé,možná i ožéhavé a kontroverzní téma,ale přišlo mi,jako by se tvůrci báli rýpnout ještě hloubš a neudělat si někde někajé problémy a zůstali tak na půli cesty.Ale možná i,že jako ateista jsem film celkově nepochopil.Bohužel ale musím souhlasit s tím,že celé to má až příliš televizní zpracování. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve staré jeskyni v Jeruzalémě je objevena kostra člověka, jejíž staří se odhaduje na jedno století před naším letopočtem a příčinou smrti bylo ukřižování. Nalezené indicie nasvědčují tomu, že by se mohlo jednat o samotného Ježíše Krista a my spolu s katolickým knězem Antonio Banderasem budeme pátrat po skutečné pravdě. Zda se nám dostane uspokojivé odpovědi, už není tak jisté a možná ani tak důležité, protože tady v tomto tématu chyběla odvaha. Lehce to balancuje na hranici nesmyslu. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No, náboženstvo, jeho témy a možnosť celého jeho kolapsu by som dal do rúk niekomu inému, než fušerovi so seriálovými skúsenosťami. O to viac som prekvapený obsadeniu, ktorí si svoje tvrdo oddreli. Banderasovi som jeho kňažskú rolu veril len do chvíle, keď sa odhalila jeho minulosť, ale inak všetko fungovalo. Film však mohol byť rovnako škandalózny ako iné konšpiračné filmy proti náboženstvám, čomu by táto reklama len pomohla a možno by všetko vyzeralo úplne inak. 65%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tiene mŕtvych majú zaujímavú finálnu myšlienku, vďaka ktorej sa prikláňam k trom hviezdam. Pretože inak je to takmer až televízne spracovaný film (čo je dosť prekvapivé, keďže sa odohráva v Jeruzaleme), bez napätia a výraznejších scén. Dvaja áčkoví herci sa postarali aspoň o akú takú reklamu tohto filmu a vďaka nim som si ho aj pozrel. Pokiaľ máte radi podobné náboženské dilemy, kľudne vám ho odporúčam. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Když během stavby sklepa jednoho obchůdku v Jeruzalému objevena krypta s ostatky ukřižovaného člověka, je povolána archeoložka Sharon Golban (Olivia Williams), aby celou kryptu prověřila. Ale čím víc kostru a vnitřek krypty zkoumá, dochází k názoru, že by mohlo jít o samotného Ježíše Krista. Vatikán okamžitě zbystří, a na místo vysílá otce Matta Gutierreze (Antonio Banderas), aby vše prověřil, a případně zabránil úniku informací na veřejnost ... Z filmu jsem trochu rozpačitý - ani nejsem schopen posoudit, jestli se mi vlastně líbil nebo ne. Samotná zápletka je vynikající, věřím tomu, že celá skutečnost by se takto mohla odehrávat. Ani po herecké stránce nemám co vytknout - jak Antonio Banderas, tak i Olivia Williams jsou ve svých rolích perfektní (i když při akčních scénách jsem musel přivřít oči - katolický kněz coby akční hrdina mi moc nesedl). Celkově mi ale akčnější scény k tomuto typu snímku neseděly - hlavně ke konci, když se z filmu stane typický akčňák plný střelby, výbuchů a podobně, to sem vůbec nepatřilo (i když je mi jasné, že museli autoři z celého problému nějak vybruslit).. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Ríme (Taliansko), ako aj v Jeruzaleme a Tel Avive (Izrael). (Arsenal83)

Reklama

Reklama