Reklama

Reklama

Animatrix: Program

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rebelka Cis je vystavená skúške. Jej priateľ Duo jej oznámi, že je pevne rozhodnutý vrátiť sa späť do Matrixu a chce aby Cis šla s ním. Keď odmietne, Duo zaútočí a začína súboj... (Avathar)

Recenze (76)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Vítá vás feudální Japonsko...tedy vlastně konstrukt matrixu stylizovaný do této legendární doby. A čeho se dočkáte? Nádherné story o lásce a věrnosti v nesmírně působivém vizuálním provedení... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

V tradici nejlepších asijských bojových filmů natočený duel se zprvu tváří celkem standardně, avšak pointa vás možná přiměje se zamyslet nad tím, kolika podobnými „testy“ nás matou bratři Wachowští ve svých třech celovečerácích. Animace nepatří k těm nejskvostnějším, nicméně mnohé symbolické záběry se vám dozajista vryjí do paměti. Vcelku spíše jen lehce nadprůměrná epizoda nikterak zásadně neobohacující hlavní dějovou/myšlenkovou linii. 70% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Od kyberpunkové budoucnosti do virtuálního světa feudálního Japonska? Vůbec žádný problém, ani neklesá kvalita, což je příjemné. Téma samotné mohlo být možná zpracované krapet lépe, ale stejně jako celý Animatrix i tento díl za plný počet. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ze zacatku mi prislo, ze je pribeh uplne mimo, cemuz taky napomahaly kulisy ze staryho Japonska. Jenze pak se vse vyjasnilo. Cely je to vlasne zalozeny na necem ve stylu Cyphera z prvniho Matrixu. Nebylo to spatne, ale ani se nejedna o zadnej zazrak. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Další kapitola Animatrixu se tentokrát odehrává v bojové simulaci. Nabízí nám odpovědi na otázku, zda je lepší žít spokojeně ve virtuální realitě, nebo zda raději zvolit život plný strastí v pravdivém světě. Příběhem nás provází spíše pohádková animace (podobající se v mých očích tradiční japonské tvorbě ve stylu Sailor Moon apod.), která ovšem zápletce vůbec neubírá na vážnosti, právě naopak. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Je ironií, že můžeme žít spokojeněji ve virtuálním světě." Duo zkrátka lituje, že neuváženě zhltnul červenou pilulku a mně se jeho následující souboj se sexy bojovnicí Cis celkem líbil. Jen mě trošku mrzí, že to byla pouze zkouška ve formě středověké simulace a toho pokušení tam bylo poměrně málo. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Když jde o nedůvěru ve smysly, zvlášť když se člověk jednou dozví, že vše čemu kdysi věřil, je lež, přijde na řadu nespočet dalších pochybnosti a nekonečná úzkost a obavy o ukotvení sebe sama. Je tohle ta skutečná realita? Teď ji věřím stejně, jako jsem dříve věřil fikci, ale co když se ukáže, že jsem opět klamán? Není lepší nevědět, nezpochybňovat a místo nekonečné honby za pravdou se spokojit s praktickou lží? (pozor SPOILER) Takhle se v Programu úlisný Duo snažil zmanipulovat ctnostnou Cis. Ale i když neuspěl, zkuste si představit, jaký je to pocit, když potom, co si konečně vybojujete pravdu, vám někdo řekne: "Nevěř tomu, byl to jen test"... 9/10 ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Aneb test loajality a správného rozhodování i tváří v tvář těm nejtěžším zkouškám. Hlavně potěší zajimavý přesun do středověku, pěkná animace a dobré bojové sekvence.. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Wachowski brothers, Koji Morimoto, Shinichiro Watanabe, Yoshiaki Kawajiri, Peter Chung, Mahiro Maeda | Hudba: Don Davis, Machine Head, Photek | Produkcia: Michael Arias, Spencer Lamm, Wachowski Brothers | Distribúcia: Warner Home Video || ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Nadherna, klasicka animacia, viac ako na detaly zamerana na estetiku, od tvorcu mojich srdcoviek Ninja Scroll a Vampire hunter D. Temne, drsne, skvele. (10/10) ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jeden z nejzdařilejších a zároveň "nejtradičnějších" dílů "Animatrixu". Dechberoucí souboj ve stylu středověkého Japonska pokládá otázky o zodpovědnosti, vlastní vůli a volbě mezi pohodlnou podřízeností a tvrdě vybojovanou svobodou. Těžké rozhodování, které prověří charakter zkoušeného a vyšťaví ho až na dřeň... Závěr nemohl být trefnější. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ač nejslabší, tak stále "dobrý" příběh s velmi akčním dějem, odehrávajícím se v podstatě pouze ve vzduchu s klasicky japonskou manga stylizací. ()

Reklama

Reklama