Reklama

Reklama

Volání mrtvých

(seriál)
USA / Kanada, (2003–2005), 18 h 38 min (Minutáž: 43 min)

Hrají:

Eliza Dushku, Shawn Reaves, Zach Galifianakis, Matt Bomer, A.J. Cook, Jessica Collins, Benjamín Benítez, Jason Priestley, Evangeline Lilly, Alexandra Holden (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Tru v sebe objaví schopnosť, ktorá by mala zostať utajená. Táto bystrá a krásna čerstvá absolventka strednej školy sa chystá na nočnú "šichtu". Tru totiž pracuje v márnici a hneď prvú noc počuje zúfalé ženské volanie o pomoc. Ale ďalšie ráno sa Tru zobudí do toho istého dňa a má dvanásť hodín na to, aby zachránila život ženy, ktorú počula v noci umierať. Najskôr sa však Tru bude musieť naučiť využívať svoju novo nadobudnutú schopnosť. Svoje poslanie už totiž našla: Tru bude zachraňovať životy druhých ľudí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (66)

natalie15 

všechny recenze uživatele

Prečo také vysoké hodnotenie? Pretože mám proste Tru Calling rada. Každá časť sa mi páči, pretože každá časť má istý príbeh a to je super. Všetko sa to točí okolo Tru, čo je hlavná postava, ale to je fajn. Pretože jej život je zaujímavý, takisto aj ľudia v jej žviote - Daves je taký super, toho herca zbožújem... a Harrison:-). Nápad je predsa taký úžasný! To že ma mŕtvy človek požiada o pomoc a mne sa vráti deň a ja mám úžasný dar (prekliatie) zachrániť ho? V pravej podstate, dať mu život? A keď sa tam objaví Jack, má to už pravé grády. Zástanca pravidiel typu: No tak ho môžeš zachrániť, ale nechaj ho nech otrčí kopytá, pretože to tak "má byť" - to bol tiež dobrý nápad. Neodvažujem sa Tru Calling zrovnávať s nijakým iným seriálom. Som si istá že nejde o to najúžasnejšie seriálové dielo, poznám oveľa, oveľa, OVEĽA lepšie seriály typu Heroes, môj milovaný House, ale Tru je super seriál. 75%. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Existuje několik způsobů jak se k tomuhle seriálu dostat. Pravděpodobně to bude kvůli tomu, že někdo viděl Dollhouse a zajímalo ho, kde ještě je k vidění Eliza Dushku. To je i můj případ a připočetl jsem si k tomu poměrně zajímavý námět - přetáčení jednoho dne. Další cestou je, že vás zajímalo kam se po Beverly vydal Brandon. Toho jsem si já oblíbil už jen díky hostování v Havenu. Tady se navíc všechno zlepší díky jeho příchodu a alespoň jeho postava se chová rozumně. No pak je tady ten obejda z Pařby jehož jméno neumí nikdo vyslovit a teoreticky sem vede cesta i přes hezouna z White Collar, Matta Bomera. Tak a k seriálu, námět mi přišel zajímavej, bohužel už od druhýho dílu byl strašně nudnej a ohranej. Navíc hlavně Tru se chová jako prvotřídní trapka a opakuje stále stejné chyby. Ještě, že přijde Jack Harper, protože jinak by to bylo k uzoufání nudné. Tak alespoň souboj o každou duši je zajímavý. Druhá série možná pomohla v tom, že nepřinášela nudné díly, přesto jsem čekal o něco zajímavější finále. Nakonec vlastně to co nejvíc utkví v paměti, je to, že Eliza Dushku pořád běhá. Pořád, ona asi neumí chodit pomalu. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to vlastně klasický koncept "case-of-the-week" seriálu, je Tru Calling docela nápaditý a se základním schématem si velmi dobře pohrává a kombinuje různé nápady, takže i přes stereotypní "náplň" to určitě není nuda. Obzvlášť, když se ve druhé sérii přitvrdí a už to zachraňování Tru tak pěkně nevychází. Škoda, že to utnuli tak brzy, protože příběhová linka se teprve až s druhou sérii začala docela rozjíždět. S postavami je to trochu horší. Eliza Dushku mi vždycky přišla poněkud umělohmotná a zatímco v Dollhouse to k ní sedělo, tady mě to její každodenní vstávání s dokonalými vlasy, líčením a nepomuchlanýma tvářičkama docela lezlo na nervy (ten díl, kde si ji každej pletl se striptérkou byl vlastně dost trefnej). Na bráchu průseráře jsem si ale rychle zvykl, na sestru ani moc ne (naštěstí se na ni postupně tvůrci vykašlali) a Zach je tu takový málo výrazný, což je trochu škoda. Postava Jacka Harpera to ovšem dost nakopla, byť se mi až do konce seriálu nijak zvlášť nepodařilo rozklíčovat jeho osobní motivace a jeho postava na mě působila hodně nevěrohodně. A jestli to byl scenáristický záměr či jen prostě fail se už asi nedozvíme. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život. ()

zodiak217 

všechny recenze uživatele

Seriál plný prekvapení, zvratov a ......mŕtvych, ktorý volajú o pomoc. Aj keď seriály v tomto duchu veľmi nemusím, tento ma skutočne zaujal. Možno je to práve obsadením Elize Dushku do hlavnej úlohy, ktorá pôsobí veľmi príjemne, pohodovo a uvoľnene a všetky prípady rieši štýlom akoby to ani nič nebolo. Škoda že som nedočkal aj viac sérií, ale Slovensko je trochu pozadu. Príjemne tiež prekvapilo neskoršie angažovanie Jasona Priestleya, ktorého majú diváci v pamäti z Beverli HIlls 90210. V každom prípade aj keď efekty, dosť pokuľhávali a akčné scény neboli nejako ohurujúce, malo to niečo do seba. Taký príjemný večerný seriál s dobrým hereckým obsadením. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (10)

  • Posledná natočená epizóda nebola nikdy normálne vysielaná, bola vysielaná iba ako súčasť "Tru Calling" Marathon stanice SCI FI Channel 21. januára 2008. (Mihail123)
  • Hlavním uváděným důvodem zrušení seriálu byl fakt, že společnost FOX chtěla zvednout sledovanost novým seriálem Point Pleasant, který by více pasoval k tehdy hýčkanému O.C. Ironií je, že Point Pleasant byl zrušen dříve, než bylo vůbec odvysíláno jeho třináct epizod. (novoten)
  • Po posledním díle první série se u FOXu rozhodli, že seriál zruší. Nakonec je ale zviklaly údaje o sledovanosti, které se ve druhé polovině sezóny zvýšily. K záchraně Tru pomohl také fakt, že přímý konkurent, seriál Přátelé, na stanici NBC končil svou závěrečnou sezónu. (novoten)

Reklama

Reklama