• AngelAngie

Vysílá TV stanice Joj...(1.7.2009)

Nijako fenomenálny, ale i tak pomerne zaujímavý seriál s originálnou mysterióznou zápletkou, od ktorej sa odvíjajú také silné témy, ako je téma zodpovednosti za vlastné činy ako i výčitky svedomia - či má niekto, hoci aj nadpozemsky nadaný, právo ovplyvňovať chod udalostí. Bonusom TRUE CALLING je herecké obsadenie → Eliza Dushkuová (TRUE LIES, seriál „Buffy“) a vo vedľajšej úlohe prekvapivo schopný Jason „Brandon Walsh“ Priestley.(21.9.2005)

1. série - 80% - Hrátky s osudem, časem a smrtí a v popředí všeho dění princezna Eliza ve slušivě civilním prostředí. Co si přát víc.. Extrémní počáteční nadšení ale časem opadlo, hlavně kvůli faktu, že ať se Tru nebo Harrison snaží první čtvrthodinu o cokoli, mrtvola zařadí zpátečku a můžeme začít napravovat chyby. Zlom ale nastává s příchodem Jacka Harpera. Nenápadný našeptávač má na svědomí proměnu mysteriózní teen vyšetřovačky na promyšlený příběh s náznaky základních fantasy archetypů. Závěr série pak nasazuje takové tempo, že její první polovina v tu chvíli vypadá jako nějaký vzdalený a úplně jiný seriál. 2. série - 80% - Život a Smrt v nesmiřitelné válce, která ale dostala příliš málo času na to, aby se mohla stát nezapomenutelnou. Díky tomu, že tentokrát chybí "rozjezdové" díly a hlavní dějová linka uhání rychle kupředu, by se zdálo, že Tru sahá po dokonalosti, ale vysílající společnost FOX jí podtrhla nohy. Šest dílů, které dovolila natočit z původně plánovaných třinácti, je sice skvělých, ale působí jenom jako ochutnávka z něčeho, co mohlo celému seriálu zaručit nesmrtelnost. Kvůli otevřenosti hlavní dějové linie, uspěchanosti vývoje postavy Jensena a nenápadnému cliffhangeru na závěr tak celkový dojem lehce klesá.(7.8.2009)

Výborne spracovaný seriál, v ktorom sa stále niečo dialo, takže som sa nenudil. + Eliza Dushku ;)(30.1.2010)

Čo by ste spravili, keby ste mali možnosť prežiť včerajšok znova? Nádejná medička Tru Davies tú možnosť má. Mŕtvi ju totiž prosia o pomoc, následkom čoho sa jej vracajú dni. A okrem záchrany cudzích životov musí Tru často zachraňovať aj svoj vlastný, o rodine a blízkych ani nehovoriac. V dnešnej, mysterióznymi záležitosťami mierne presýtenej, dobe už ničím neohromujúci námet však vyvažuje vysoko nadpriemerné spracovanie a s pribúdajúcimi dielmi ide o čoraz rafinovanejšiu a zaujímavejšiu záležitosť. A hoci Eliza Dushku seriál tiahne aj spočiatku bez výraznejších problémov, podstatná zásluha patrí postave Jacka (typologicky výborne obsadený Jason Priestley), ktorá v druhej polovici dodáva hlavnej dejovej línii nečakaný vietor do plachiet. Samotný záver svojim spôsobom poteší ale zároveň aj naštve, potenciál nebol pred zrušením vyčerpaný ani zďaleka.(12.4.2009)

Skutečně jeden z mála seriálů, který mě dokázal strhnout. Když to někomu jen tak vyprávíte, vypadá to možná trochu jako kravina, ale ve skutečnosti to má skvělou atmosféru a dobře se na to dívá ;-)(1.2.2006)

Tru by se ráda v budoucnu honosila titulem MUDr., ale o studiu lékařské vědy si může zatím nechat pouze zdát v divokých snech. Její nová práce v městské márnici jí zaručuje přísun dolárků do prasátka a svádí k tomu, že bude mít dost volného času na přípravu ke studiu. Jenže mrtvoly na Tru občas spiklenecky mrknou okem, otevřou ústa a vysloví neskromný požadavek na vrácení jejich života. Tru pochopitelně takové možnosti má, neváhá je použít, ale zároveň tak nějak přestává časově zvládat svůj soukromý život.(23.9.2009)

Eliza Dushku je sexy, jej seriálový brat Harrison je sympaták... nápad je to originálny a fajn... ale trošku by to chcelo gradovanie ako počas 2. série. Škoda, že neni viacej sérií.(13.8.2007)

75%(12.10.2010)

Mnohem lepsi nez treba Medium.(10.1.2011)

Scenár: Joss Whedon, to samo o sebe hovorí všetko plus si pripočítajme nádhernú Elizu Dushku a neskôr démonického Jasona Priestleyho...a máme tu opäť jeden skvelý seriál, ktorého nevýhodou je, že má málo častí...(13.7.2008)

• anderson

Eliza Dushku je sexi. Ale to ešte nevysvetľuje prehnane vysoké hodnotenie tejto zlátaniny tunajšími "slovútnymi" užívateľmi. Zápletka tejto série totiž je (a to sa obávam, že som ju dostatočne "intelektuálne nevstrebal") mierne povedané "výplodom chorej mysle". Našťastie v novom miléniu už mystery série nie sú IN. (3.10.2005)(3.10.2005)

Seriál se sexy hlavní postavou, sice originální ale po 2 dílech už takový nezajímavý, hodnocení 60%.(9.10.2009)

• honajz

Nuda. Sem tam jsem měl pocit, že koukám na Lola běží o život, zbytek byl vycpaný kecací vatou. A nezlobte se na mne, ale Eliza Dušků má sexappeal asi jako ta učitelka s králičíma zubama z Dívky na koštěti.(17.3.2009)

Bez Jasona Priestleyho bych se tu obešla: jeho postava je trochu nadbytečná a objeví se až v druhé polovině, zřejmě byl do seriálu dodatečně docpán kvůli slavnému jménu.. Ale jeho chlapecký vzhled je už pryč a zralejší šarm nezískal; nevím jestli nějak příliš mnoho pařil, ale víc než cokoli jiného vypadá hrozně divně. Robert Duncan tady vytvořil prvoligovou hudbu k příjemnému a slušně natočenému, ale nijak výjimečnému seriálu. Tento poměrně mladý skladatel dělá hlavně pro televizi, ale má rozhodně na víc, a jeho hudba už má rozpoznatelný rukopis; jeho práci už jsem znala z poslední řady seriálu Buffy The Vampire Slayer, na kterém pracoval předtím. Stejně jako Eliza Dushku v hlavní roli, kterou přijala namísto nabídnutého spin-offu Faith, což dodnes mrzí příznivce "buffyversu", kterému by tak bývalo možná, snad nemuselo odzvonit tak brzy, jak se tomu stalo, s pátou řadou seriálu Angel. Ale Dushku získala díky umístění své postavy do vězení (právě v Angelovi) fanouškovskou základnu mezi skutečnými trestanci, kteří ji zahrnovali pro ni nepříliš příjemnými projevy přízně, měla toho dost a chtěla změnu, typově odlišnou hrdinku. Tru Calling jí ostudu neudělal: není nezapomenutelným seriálem, jde spíš o obvyklý standard, ale dobře odvedený. Jako takový pak bohužel ve FOXu samozřejmě nedostal moc prostoru pro vývin a ještě byl uťat dříve, než mohl být alespoň po pouhých dvou sezónách důstojně zakončený.(24.9.2011)

• Eldrick

Je to sice o hovně, ale na Elizu se dobře kouká, ikdyž nemá žádný boky.(7.10.2009)

1. série: Zajímavý nápad. Ne příliš výraznou Elizu zde doplňují charakterově dobře napsané i zahrané postavy (Harrison, Davis a nakonec i Jack). Je to podobné jako většina seriálů. Děje se tam pořád to samé, akorát pokaždé jinak, nebo přinejmenším jinak (na téhle bázi je založen třeba House MD). Některé díly skvělé, jiné zase trochu slabší, prostě normálka. Je zajímavé hodit do seriálu jako je tenhle Jasona Priestleye, kterého si každý pamatujeme z Beverly Hills. Netypická role přesvědčeného a přesvědčivého záporáka mu tady dokonale sedla. 2. série: ...má jen 6 dílů, což je velká škoda, protože končí v neukončeném, v nejlepším. Postavy se prohlubují, Jack a Harrison překonávají sami sebe a Eliza...ale jo, hraje slušně. Už jí to člověk věří. Tak proč to proboha zas utnuli? Tak brzo...kvalita nejde dolu, spíš nahoru. Což je opět důvod, proč člověk nepochopí, proč se tyhle seriály ukončují. 8.5.: Po důkladném rozjímání o seriálu musím zvýšit na 5.(26.4.2009)

Pro mě rozhodně nejlepší Eliza Dushku a nejlepší hudba ve znělce.(20.2.2011)

• BoPo

Dobrý nápad, ktorý však seriál musí stále dokola recyklovať a tým sa postupom času stáva dosť jednotvárny.(8.4.2010)

Je velká škoda, že TC nedostalo šanci na plnohodnotnou druhou sérii, která působí velmi nedotaženě a uspěchaně, a dost sráží kvality celého seriálu, jelikož přinejmenším první série je více než vydařená. Druhá série má velký nešvar v podobě několika rozehraných dějových linek, které ale nemohly být dostatečně rozvity, natož pořádně ukončeny.(24.6.2011)

<< předchozí 1 2 3