Reklama

Reklama

Nehýbej se

  • Itálie Non ti muovere (více)
všechny plakáty
Trailer 2

Obsahy(1)

Timoteo (Sergio Castellitto) čeká na operaci své dcery, která je po těžké autonehodě. Přitom vzpomíná na jedno horké léto, kdy potkal opuštěnou mladou ženu. Timoteo byl Itálií (Penélope Cruz) naprosto uchvácený, neovládl se a znásilnil ji. Začal ji navštěvovat čím dál častěji. Zamilovali se do sebe a prožívali bouřlivý milostný vztah plný vášně, nespoutaného sexu a zakázané lásky. Film „Nehýbej se“ vynesl Penélope Cruz cenu diváků za nejlepší herečku při udělování Evropských filmových cen. Celosvětově získal 7 nominací a 4 různá ocenění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (29)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Smutný příběh o tom, jak může být láska slepá a destruktivní (vztah k milence), o tom, jak se láska může přežít (vztah k manželce) a v neposlední řadě i o tom, jak může být láska bezpodmínečná (vztah k dceři). Penélope Cruz exceluje (i shrbená, belhající se na vysokých podpatcích a smrkající do vlastních kalhotek), zajímavý byl i režisér a hlavní herec v jedné osobě Sergio Castellitto. Filmu by prospěla trochu kratší stopáž, ale vcelku mi přišel zajímavý, neotřelý a s příjemným soundtrackem. ()

Krasus 

všechny recenze uživatele

Rozhodně překvapení.Říkal jsem si,že film v němž Penélope mluví italsky nemůže být dobrý,ale spletl jsem se.Příběh se může zdát prostý a okoukaný,ale zpoza vybroušené zápletky na nás vykukuje sugestivní drama,kde se "rozhodnost" státá podstatou příběhu.Není to úplně skvělý film,každý film,každé drama má svoji zbytečnou pasáž,ale tady jsem ji opravdu nenašel,snad jen zbytečné protahování a lehce odpudivá i když výtečně hrající Penélope Cruz.Na italský film vemi dobré a celkem i originální. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Cruz byla tak přesvědčivá až mi naskakovala husí kůže ! Přiznám se,že ze začátku jsem si říkala co to je za slátaninu ale po pár minutách mě to tak vtáhlo do děje,že když doběhly titulky chvíli jsem se dívala na prázdnou obrazovku a tiše nechala doznít tu sílu vášně a bolesti.................14.2.2021 mám stále stejný pocit!!!29.10.2022 pocit stále stejný.Ten příběh má tak neuvěřitelnou hloubku až to bolí.Nehledě na to že písně, které zazněly ve filmu, ve mě evokovaly vzpomínky na mé lásky v mládí.Teda pouze ty písně.To psycho které prožívala Italia bych na stopro nedala.Cruz se k výkonům nemusí nutit.Ona má herectví v krvi!Almodóvar to z herců vyždíme i kdyby měl čert na koze jezdit! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Penélope Cruz bude pro obdivovatele její krásy možná těžko stravitelná, protože uklízečka Italia se nachází blízko společenského dna a (světe, div se) její vzhled tomu odpovídá, ale pro mě byla jedním z mála pozitiv tohoto sentimentálního dojáku o muži z vyšších vrstev, který si na ženě z těch nižších léčil svoje frustrace. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

" Drž mě,přijd až budeš chtít. Třeba jednou za měsíc,třeba jednou za rok. Ale drž mě."...................V lásce se meze nekladou. Příběh lékaře kterému se vážně zraní dcera při autonehodě a on během její operace vzpomíná na náhodné setkání s osudovou ženou z úplně jiných sociálních vrstev. Penélope Cruz tady není tak okouzlující jako v jiných filmech a přesto mě třeba její filmová Itália přišla v některých momentech přitažlivá. Vasco Rosi - Un Senso,nádherný song který mi vždycky připomene tento film. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (5)

  • Cenu David di Donatello 2004 získali za nejlepší herecké výkony Sergio Castellitto i Penélope Cruz. (Terva)
  • Film získal od Italského národního syndikátu novinářů čtyři Stříbrné stuh, a to v kategoriích nejlepší střih (Patrizio Marone), nejlepší výrobní design (Francesco Frigeri), nejlepší scénář (Margaret Mazzantini a Sergio Castellitto) a nejlepší píseň (Vasco Rosi a píseň "Un Senso"). (Terva)
  • Aby ve filmu Penélope Cruz vypadala přesvědčivě, naučila se italsky. (Terva)

Reklama

Reklama