Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svobodomyslná Charlie na pláži zahlédne sympatického chirurga Kevina Fieldse. Vzápětí ho potká v kavárně a následně také na večírku, kde pracuje jako servírka. Cítí, že je to znamení. A opravdu, o několik měsíců později se Charlie ke Kevinovi nastěhuje, jsou šťastní a zdá se, že tvoří dokonalý pár. Jen z jediné věci má Charlie obavy - jak ji přijme Kevinova matka Viola, známá televizní moderátorka, která se před časem zhroutila, když jí sebrali pořad a nahradili ji mladou blondýnkou. Při prvním setkání se sice Viola tváří přátelsky, ale když Kevin požádá Charlie o ruku a ona řekne ano, nehodlá po práci přijít také o syna a rozhodne se Charlie zbavit. Nejdříve se ji snaží zesměšnit, a když plán nevychází, chce ji přivést k šílenství pomateným plánováním obří svatby. Charlie však její plán prohlédne a začíná hra kdo s koho. (TV Nova)

(více)

Recenze (275)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $82,931,301Tržby Celosvetovo $154,749,918/videl v kine: 60%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jane Fonda se nechtěla v době své největší slávy znát k filmu „Barbarella“. Vyloženě ten film nenáviděla a vždy prohlašovala, že je dramatická herečka a tahle role byl její největší omyl. Docela by mě zajímalo jaké pocity chová ke své nejnovější „dramatické“ roli tchýně. Mám ráda odpočinkové filmy, takže i přes nevalné kritiky jsem se na film a na opětovné setkání s Jane těšila. A přestože v tomto dílku dostala značný prostor ( jak se sluší a patří na velkou a slavnou herečku) a ve kterém se dá od okamžiku, kdy dámská válka je už otevřená a vzájemná, najít i jistý vtip. Bylo mi z jejího návratu na velká plátna dost smutno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

tchýně viola dělá v televizi rozhovory s celebritami a jednoho dne dostane padáka. chce se věnovat synovi, který však má přítelkyni a tedy trošku jiné plány. po té, co viola prožije šok z plánované svatby, by mělo docházet k vtipným situacím. ale nic moc. viola zapojí všechny svoje schopnosti, jak ztrapnit nastávající snachu. vtipného pomálu. hlavní předností má snad být sexi J.L., ale nějak to na mě nefunguje. záchvaty panické úzkosti u protivné ženy mě taky neberou. situace by se mohla změnit, když J.L. prohlédne úlisnost tchyně a začínají se navzájem NIČIT. tu a tam by se dalo pousmát. pak přichází usmíření a já jsem hotovej. nebýt celkem solidně odvedené práce od J.F. nestálo by to ani za tu jednu hvězdu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Manželstvo je... nazvime to staromódnym posvätným zväzkom, do ktorého by mal ísť zrelý človek.“ – „A čo vaše štyri rozvody?“ Oproti tomuto polotovaru je LEMRA LENIVÁ s McConaugheym sviežou romantickou komédiou. Jennifer Lopez má nezadržateľne za sebou časy, kedy bola nová a milá (VLAK PLNÝ PEŇAZÍ, ANAKONDA, ZAKÁZANÉ OVOCIE, CELA). Teraz je striedavo neznesiteľná (SVADBA PODĽA MARY, DOSŤ, GIGLI) a striedavo otravujúca (ŽIŤ PO SVOJOM). Ak DIABOLSKEJ SVOKRE nedávam zaslúženejších 20%, tak iba kvôli zopár aspoň podpriemerným vtipom (svokra svokry, krabicové víno, fackovanie), za Adama Scotta a za Jane Fonda. Tá stvárnila poslednú „poriadnu“ rolu v roku 1990 (v STANLEY A IRIS) a kvôli DIABOLSKEJ SVOKRE sa zo záhadného dôvodu (že by peniaze?) vrátila. Sledovať pri takejto ponižujúcej spotenej filmovej fuške legendu, ktorá bola päťkrát nominovaná na Oscara (KONE SA TIEŽ STRIEĽAJÚ, JULIA, ČÍNSKY SYNDRÓM, NA ZLATOM JAZERE, ANEŽKA BOŽIA), dvoch získala (KLUTE, NÁVRAT DOMOV) a hrala po boku Branda (ŠTVANEC) i Redforda (BOSÉ NOHY V PARKU, ELEKTRICKÝ JAZDEC) a režírovali ju Cukor, Pollack, Pakula, George Roy Hill, Godard, Jewison i Lumet je smutné. Ale práve za staré časy dávam až 40%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Ta měla za celý život míň milenců než ty poslední den na Woodstocku." Tak příšerná tchýně? A zná někdo nějakou jinou? Moje tedy byla skvělá a to až do chvíle, kdy jsme si poprvé promluvili a já jsem zjistil, že bych měl jíst víc zeleniny, spát v obleku, nechodit doma bosý, naučit se zabíjet králíka, vydělávat víc peněz a nepřekážet jí v terorizování své dcery. A jelikož jsem jí za její moudra dostatečně nepoděkoval, tak už mi nikdy neukázala svou přívětivou tvář. Ale vraťme se k Viole. Ta by potřebovala pořádně přetáhnout pánvičkou po hlavě a pak už by se o ní nemusela točit tato hrůza ze života vydávaná za komedii. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jane Fondová byla kdysi uznávanou ženskou filmovou hvězdou první velikosti, jenže filmový business je k herečkám krutý a drtivá většina z nich končí svoji kariéru předčasně. Po delší přestávce se pokusila vrátit k hereckému řemeslu a musela vzít zavděk postavou hysterické protivné tchýně, kterou by v dobách své slávy pokládala za urážku. Při některých jejích scénách jsem ji musel opravdu litovat. Opět jde o nenáročnou a předvídatelnou podívanou bez chytrého humoru a o ten druh filmu, který po pár hodinách zapomenete. Celkový dojem: 35 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Jak někdo dokázal do snímku natlačit takové množství nepovedených vtipů asi nikdy nepochopím, přesto jsem se však u Příšerné tchýně velmi bavil. Tím hlavním důvodem je Jane Fonda, která rozehrála naprostou one woman show - pominu-li těch pár nepovedených vtípků. Zapomeňte na příběh a tu hloupou postavu, kterou hraje, ale všímejte si těch maličkých detailů, které přidává právě ona. Krom toho nejspíš nikdy nezapomenu na to, jak geniálním způsobem se jí podařilo zahrát všechny fáze, které její role nabízí - předstírání, zoufalství v osamocení, probuzení - horší je to už se samotným řáděním, které je ovšem hloupé už samo o sobě. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S tchýní můžete mít buď dobrý vztah a nebo když ji vidíte s koštětem, přemýšlíte, jestli se chystá zametat nebo odletět.. Monster-in-Law je ten druhý případ, jen v možná pro nás netradičním gardu "maminka synáčka" a já musím konstatovat, že s výjimkou pár vtipných momentů, o které se postarala navrátivší J.Fonda (při některých hysterických výstupech jí snad měli zavolat exorcistu), se jedná o typ komedie, jenž z rektálního otvoru Hollywoodu vyleze za rok veletucet. Mám jednu, čistě hypotetickou otázku. Kdyby měla Lopézovic Jennifer pozadí podobných proporcí jakýma disponuje Roseanne (tzn. penzionovaný tažný valach), byla by stále obsazována do rolí hispánských krásek prostého původu, co k bohatému štěstí přišli, jen pro své vskutku mistrovské herectví..? ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Příšerně trapná Jane Fonda v komedii stejně nenápadité, jako zbytečné. Je smutné sledovat potupný konec herecké legendy, které zde scénář předepisuje pouze hysterické vřeštění při pohledu na Jennifer Lopez. Kdyby nebylo snesitelných vedlejších postav, tak bych tenhle film bez ambicí snad ani nedokoukal... ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie, to je visačka tohohle filmu.... Myslím, že toto označení je nehorázná drzost. tento film není ani romantický a ani vtipný, tudíž komedie to také není. Co je to? Já fakt nevím, mám jen pocit, že mi někdo či něco ukradlo čas, který mi nikdo nevrátí.... Ne, není to vůbec film, který je třeba nijak zvlášt zaobírat... Možná časem jako ukolébavku na nějaké TV, pokud možno nedabovaným.... ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velice příjemná romantika, avšak od chvíle, kdy se na scéně objeví Fonda je to bohužel jen další z řady tuctových (trapných) komedií. Ale jako odpočinková záležitost je to do jisté míry účinné. ()

Kaka odpad!

všechny recenze uživatele

Skutečná příšernost. To, že si někdo vůbec dovolil tento snímek vpustit do kin považuji za drzost nejtěžšího kalibru. Jane Fonda se zde akorát ztrapňuje a do slušného hereckého výkonu má daleko. Vartan je poměrně sympatický, ovšem má tak tragicky napsanou postavu, že se to snad ani nedá popsat bez použití vulgarismů. Jennifer Lopez má jednu rajcovní scénu (šaty) a tím to hasne. Celé je to tisíckrát omleté klišé, bez vtipu, dynamiky a zdravého nadhledu. Těžkotonážní trapnost a pro mě rozhodně nejhrůznější filmový zážitek roku. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rutinní romantická komedie na stokrát provařené téma. Ač se mi líbí Jennifer Lopez (jako ženská, ne jako herečka), po všech stránkách mě zaujala mnohem více Jane Fondová. Na svůj věk je velice šarmantní a pohledná. No, ne nadarmo byla koncem 60. let vyhlášena za nejkrásnější herečku. 37%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Prva polovica komedie sa mi zdala byt pritiahnuta za vlasy, ale ta druha sa mi pacila o nieco viac. Cakal som trosku vaznejsie postavy hercov, ale uslo to. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jane Fonda si představovala asi lepší comeback!! Neukočírovaná směsice by za shovívavé hodnocení měla poděkovat především několika vedlejším postavám (zejména osobní asistentka Ruby). Plytký a hloupý film na léta vděčné téma, sám sebe nazývající komedií, prakticky nabízí jen rozvztekanou vysloužilou moderátorku, která v šoku zjišťuje, že se její synáček-chirurg zamiloval do chudé brigádnice. Začne kolotoč vzájemných antipatií, o nic jiného než o rádoby šťavnatý ring ani scenáristce nešlo, přičemž je vám docela jedno, kdo má zrovna navrch. Vyzývavé Jennifer Lopez navíc jen horko těžko uvěříte její roli laskavé Popelky, která by si pro druhé nechala vrtat koleno. Jako už po NĚKOLIKÁTÉ nemá tahle Portorikánka naprosto žádnou snahu vymanit se z rolí „skromných krásek v nesnázích“ a i nadále je právem uznávaná spíše pro své fyzické půvaby. ()

Související novinky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

ExpendaBelles: Pravé blondýnky

16.02.2014

Expendables a Expendables 2 dohromady vydělali přes půl miliardy dolarů. Trojka je samozřejmě na cestě, vedle ní ale dostaneme i spin-off, jenž ponese název ExpendaBelles. Parta ostrých slečen v něm… (více)

Reklama

Reklama