Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasná Jennifer Garner jako femme fatale Elektra dokazuje, že zabít lze pouhým pohledem. Komiksová postava se proměnila v akční hrdinku s největším sex appealem všech dob. Přes smrtelné rány, které jí uštědřil Daredevil, se probouzí z mrtvých a stává se z ní nejnebezpečnější vražedkyně světa, která žije jen pro smrt ostatních. Ale její nejnovější úkol ji donutí k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Přikloní se nakonec na stranu dobra nebo zla? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V kinech Daredevil dvakrát nezabodoval, tak producenti vyslyšeli přání mužské části světa, která bezděčně slintala při pohledu na Jenifer Garnerovou, a věnovali Elektře samostatný film. A právě to, na co se těšily snad všichni filmoví fanoušci (ne fanynky...), selhalo nejvíc. Maskéry Elektry bych odsoudil za... Přiléhavý sado-maso kožený obleček vyměnila Elektra za křiklavě červenou soupravičku, která toho zakrývá chvílemi až moc. Červená barva je sice věrnější komiksu, ale působí tak trošku divně. A ty krásné vlnité vlasy maskéři narovnali a navíc jí přičesali naprosto příšernou ofinu. Tohle už mi vážně zamíchalo žaludečními šťávami. Že scénář filmu nebude nijak objevný podobně jako u Daredevila mě ani nepřekvapuje. Ale že bude až tak (s prominutím) debilní a nelogický už je i na mě trochu moc. Příšerná základní dějová linka je vlastně totálně o ničem. Ve filmu se nekoná ani jeden zvrat, ani jedna postava nepronese větu, která by už nebyla ke slyšení někde jinde. Tak ubohou báchorku mohl napsat úplně kdokoliv. Pominutí scénáristovi mysli (a nakonec nejenom jeho) nakonec lepí dohromady jeden člověk. Na tom, že film nebude taková hrůza a že bude alespoň stravitelný do konce, má zásluhu jen a jen režisér Rob Bowman, který svým umem drží celou tuto rychle se potápějící loď nad vodou. Co však na filmu zarazí nejvíc, tak je pohříchu málo akce. Čtyři větší akční scény jsou na necelou hodinu a tři čtvrtě zatraceně málo. A nepomůže jim ani to, že je Bowman natočil v nabušeném cool stylu. Dalším mínusem je rozhodně absence lepšího záporáka. Japonec se dvěma katanama je trochu málo. Jistě, nepočítám ty srandovní bojovníky se schopnostmi, které by jim záviděli i X-Meni. Digitální efekty, kterými si film "pomáhá" až nezdravou měrou, působí dosti lacině. Když to tak vezmu, tak nebýt režiséra film by byl úplně v troskách. Takhle se jedná pouze o tupou slátaninu, ze které jakýkoliv dojem vyšumí dřív než skončí závěrečné titulky. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Jistě jeden z mnoha komixových filmů, který jsme měli možnost během času shlédnout. Musím bohužel podotknout, že zrovna Elektra nepatří mezi povedené. Tak snad jenom něco málo ke kladům: líbilo se mi ztvárnění zloduchů, netradiční nápady, oživlé tetování, skoro nezničitelný Bob Sapp :)) atd. No a něco málo k záporům: bezesporu příběh, velmi laciný a víceméně nudný! A druhý zápor, který se mi hrubě nelíbil, absolutně trapné ničení nepřátel, neskolnalé tupé konce všech bitevních scén. Tím to pro mě končí... ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatné, jak jsem se obával, ale dobré to není. Lidi nadávají na Affleckova Daredevila, že byl špatný. Po shlédnutí tohoto musím říct, že byl jen průměrný s nevyužitým potenciálem. Elektra má sice trochu povedenější triky, ale to je všechno. Na to, že má film je hodinu a půl mu dělá problémy držet pohromadě a vůbec se rozhodnout, co vlastně chce být. Nakonec mi tak jako jediný klad zbývá Jennifer Garner, které to v tom červeném oblečku neuvěřitelně sekne, ale to na alespoň průměrný film nestačí. 40 % ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Já by som povedal,že jedna s tých komiksových adaptácii,ktoré sa dostali do mojeho rebríčka najhoršie natočených filmov podľa komiksu.Ani Jennifer Garner,ani nikto iný ma v tomto filme nebavil.Scenár stojí za prd,vizuálna stránka filmu ujde,ale aj tak v špatnom a nudnom podaní.Elektra je bojovníčka bojujúca proti zločinu,oblečená do červených šiat,vycvičená klanom ninjov.Čo ma dorazilo v tomto filme?Boli to záporné postavy,ani jedna z nich sa poriadne nepredviedla a záverečná scéna nepriehladná a nudná od A až po Z.Hovorím teda,že najhoršia komiksová adaptácia spolu s Batman a Robin,pretože keď sa už komiksový film nepáči mne,tak to je niečo strašné./55%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vznik tohoto filmu datuje období, kdy bezmoc tvůrců natočit povedený film na motivy komiksu šplhá k nejvyššímu vrcholu ubohosti. Začal to Spider-man, který sosal z lidí prachy jak na běžícím páse. Nenechalo se dlouho čekat a jako odpověď na to vznikala celá várka takovýchto filmů. Průměrný Daredevil má s tímto filmem asi nejvíce společného. Ten totiž potvrdil, že ne každá postava dokáže mít takový charakter. No tak do dalšího filmu prskli ženskou, vcelku pěknou ženskou s profesionálním názvem Elektra. Možná z důvodu toho, že to bude pro někoho přitažlivé, ale nevšímali si příběhové linie a pak to dopadlo tak, jak to dopadnout muselo. Povedlo se jim totiž natočit jeden z nejnudnějších a nejkýčovitějších filmů na námět komiksu vůbec. Bitky jsou většinou potmě za pořádného deště a jediné co zaujme je viditelná snaha tvůrců udělat z Elektry rádoby cool záležitost. Nejen já, ale i hodnocení zde, může potvrdit jen to, že se letmá snaha o povznesení filmů tohoto tipu příliš nevydařila. --- Nemůžeš ji zadržet. Nikdo ji nezadrží. – Jí? - Bál jsem se. že když ti to řeknu, tak tu práci nevezmeš. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Jennifer Garner (Elektra) v rozhovorech uvedla, že jí film připadá příšerný a že se na něm nikdy nechtěla podílet. Ve filmu prý hrála pouze z důvodu smluvního závazku, který podepsala při práci na Daredevilovi (2003). (BaronMartin)
  • Oproti komiksové předloze, kde má Elektra hnědé oči jako má ve skutečnosti Jennifer Garner, ve filmu herečka nosí zelené kontaktní čočky. (Roman.Ticka)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Zajímavá „manželská dovolená“

Zajímavá „manželská dovolená“

08.11.2005

Jennifer Garner si v poslední době dvakrát neporozuměla s komiksovou Elektrou (minimálně podle tržeb a reakcí kritiky) a tak se rozhodla pro trochu jiné žánrové odvětví. V erotickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama