Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasná Jennifer Garner jako femme fatale Elektra dokazuje, že zabít lze pouhým pohledem. Komiksová postava se proměnila v akční hrdinku s největším sex appealem všech dob. Přes smrtelné rány, které jí uštědřil Daredevil, se probouzí z mrtvých a stává se z ní nejnebezpečnější vražedkyně světa, která žije jen pro smrt ostatních. Ale její nejnovější úkol ji donutí k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Přikloní se nakonec na stranu dobra nebo zla? (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (309)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Daredevil z roku 2003 s Benem Affleckem možná není přijímán dvakrát nejlépe, reputaci mu svými (ne)kvalitami ovšem dokázala lehce napravit Electra. Ta společně s Catwoman s Halle Berry v hlavní roli tehdy na nějakou dobu pohřbila budoucnost komiksových sólovek s ženami hlavní roli a tuhle reputaci dokázala až o dekádu později napravit Wonder Woman. Jennifer Garner se do role vracet nechtěla, na rozdíl od Bena Afflecka ovšem podepsala smlouvu a vrátit se musela. Výsledkem je levná a nezáživná béčková akční podívaná, která trpěla i nezáživnou Garner a definitivně svět Daredevila v této podobě uzavřela. Náprava přišla až v seriálovém Daredevilovi od Netflixu, který napravil reputaci nejen Mattu Murdockovi, ale právě i Elektře v podání Elodie Yung. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vznik tohoto filmu datuje období, kdy bezmoc tvůrců natočit povedený film na motivy komiksu šplhá k nejvyššímu vrcholu ubohosti. Začal to Spider-man, který sosal z lidí prachy jak na běžícím páse. Nenechalo se dlouho čekat a jako odpověď na to vznikala celá várka takovýchto filmů. Průměrný Daredevil má s tímto filmem asi nejvíce společného. Ten totiž potvrdil, že ne každá postava dokáže mít takový charakter. No tak do dalšího filmu prskli ženskou, vcelku pěknou ženskou s profesionálním názvem Elektra. Možná z důvodu toho, že to bude pro někoho přitažlivé, ale nevšímali si příběhové linie a pak to dopadlo tak, jak to dopadnout muselo. Povedlo se jim totiž natočit jeden z nejnudnějších a nejkýčovitějších filmů na námět komiksu vůbec. Bitky jsou většinou potmě za pořádného deště a jediné co zaujme je viditelná snaha tvůrců udělat z Elektry rádoby cool záležitost. Nejen já, ale i hodnocení zde, může potvrdit jen to, že se letmá snaha o povznesení filmů tohoto tipu příliš nevydařila. --- Nemůžeš ji zadržet. Nikdo ji nezadrží. – Jí? - Bál jsem se. že když ti to řeknu, tak tu práci nevezmeš. ()

Reklama

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zhlédla další komiksový film. Není určitě z těch nejlepších, ale myslím, že zase tak strašné to nebylo. Ten film se mi docela líbil, zase tak tragicky bych to nebrala. Toho děje tam sice moc není, ale film mě nenudil, docela pěkně to ubíhalo. Líbil se mi více než Daredevil, Batman... Fakt to není tak špatné, Jennifer to sluší, efekty jsou taky fajn. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Kdysi se mi vcelku líbil Dardevil. Nebyl to sice žádný klenot mezi komiksovými adaptacemi (a hraje v něm Ben Affleck), jenže se jednalo o solidní porci zábavy. Zábavy přesně takové, jakou člověk od filmu o maskovaném hrdinovi očekává. Možná jsem si něco podobného sliboval od Elektory. Asi proto, že se v podstatě jedná o jakési volné pokračování Dardevila (Affleck si dokonce v Elektře svou roli zopakoval, ale nakonec ho vystřihli . Bowman (Akta X, Reign of fire)se však rozhodl o poměrně nestandardní pojetí. Nenatočil Elektru jako akční film (aspoň na mě Elektra moc akčně nepůsobila). Je to film o tápání jedné ženy. Tápání maskované hrdinky, jejíž motivaci nelze chápat, jelikož se nechápe ona sama. K tomu všemu ve filmu není vlastně ani jeden souboj, ve kterém by zvítězila (pominuli ten závěrečný, ve kterém její vítězství působí spíš jako neuvěřitelné deux ex machina), nebo předvedla něco zvláštního. Film se vleče v až absurdně pomalém tempu. Neřeší se v něm nic podstatného, bohužel ani zábavného. Není tu jediný vtípek, jediná skulinka pro oddech vyčerpaného diváka. Nabízí se srovnání s Kočičí ženou. To byl film strašný. Množství šílených nápadů režiséra Pitofa se změnilo v kýčovitě barevný maglajs. Bowmanův superhrdinský film na to šel z druhé strany. Nápady žádné, tempo pomalé. Tedy výsledný trapas menší, ale za koukání to stejně nestojí. (nějak se mi do hodnocení nevešly klady – marně se snažící Jennifer Gardner byla ok, záporák Tatoo byl rozhodně pěkně vymyšlený. Předlohu jsem nečetl, tak ale nevím jestli se nevyskytl už v komiksu – tedy poklona jeho vraždícímu tetování možná patří spíš Franku Millerovi naž Bowmanovi) ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

bolo to rozhodne menej stupídne ako cat woman, malo to dokonca príbeh, ktorý sa dal pomerne ľahko zrekonštruovať, dokonca aj istú prácu s tempom a napätím, na jennifer síce nie ja až taký šťavnatý pohľad ako na halle, ale tiež má niečo do seba, ale inak to je celé dosť neoriginálne a nudné (tak obsahovo ako aj obrazovo) klišé; ()

Galerie (69)

Zajímavosti (9)

  • Film měl být původně ohodnocenem ratingem přístupnosti R. Nakonev se však tvůrci rozhodli zpracovat snímek s přístupností PG-13, aby byl přístupnější většímu publiku. (Beckett51)
  • Oproti komiksové předloze, kde má Elektra hnědé oči jako má ve skutečnosti Jennifer Garner, ve filmu herečka nosí zelené kontaktní čočky. (Roman.Ticka)
  • Jennifer Garner (Elektra) v rozhovorech uvedla, že jí film připadá příšerný a že se na něm nikdy nechtěla podílet. Ve filmu prý hrála pouze z důvodu smluvního závazku, který podepsala při práci na Daredevilovi (2003). (BaronMartin)

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Zajímavá „manželská dovolená“

Zajímavá „manželská dovolená“

08.11.2005

Jennifer Garner si v poslední době dvakrát neporozuměla s komiksovou Elektrou (minimálně podle tržeb a reakcí kritiky) a tak se rozhodla pro trochu jiné žánrové odvětví. V erotickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama