Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úžasná Jennifer Garner jako femme fatale Elektra dokazuje, že zabít lze pouhým pohledem. Komiksová postava se proměnila v akční hrdinku s největším sex appealem všech dob. Přes smrtelné rány, které jí uštědřil Daredevil, se probouzí z mrtvých a stává se z ní nejnebezpečnější vražedkyně světa, která žije jen pro smrt ostatních. Ale její nejnovější úkol ji donutí k zásadnímu životnímu rozhodnutí. Přikloní se nakonec na stranu dobra nebo zla? (Bontonfilm)

(více)

Recenze (309)

Lima 

všechny recenze uživatele

Problémem Elektry je nejenom to, že to je nesmírně tupý film, jehož jediným důvodem vzniku je parazitovat na relativním úspěchu Daredevila (a i ten stál za starou bačkoru), ale že se tvůrci na úkor potřebné no-brain popkornové zábavnosti snažili o jakési psychologično hlavní postavy, což neměli dělat. U filmů tohoto typu je takováto snaha spíše k pláči. Pokud už se totiž rozhodnu na takový film dívat, očekávám intelektuálně nenáročnou smršť akce a triků. Ty jsou v Elektře na velmi chabé úrovni, akce je v ní pomálu a z celého filmu je cítit snaha tvůrcu vsugerovat divákovi, že je mu servírován tučný hamburger a přitom jde jenom o obyčejnou topinku (jinak nic proti topinkám, samozřejmě). ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V kinech Daredevil dvakrát nezabodoval, tak producenti vyslyšeli přání mužské části světa, která bezděčně slintala při pohledu na Jenifer Garnerovou, a věnovali Elektře samostatný film. A právě to, na co se těšily snad všichni filmoví fanoušci (ne fanynky...), selhalo nejvíc. Maskéry Elektry bych odsoudil za... Přiléhavý sado-maso kožený obleček vyměnila Elektra za křiklavě červenou soupravičku, která toho zakrývá chvílemi až moc. Červená barva je sice věrnější komiksu, ale působí tak trošku divně. A ty krásné vlnité vlasy maskéři narovnali a navíc jí přičesali naprosto příšernou ofinu. Tohle už mi vážně zamíchalo žaludečními šťávami. Že scénář filmu nebude nijak objevný podobně jako u Daredevila mě ani nepřekvapuje. Ale že bude až tak (s prominutím) debilní a nelogický už je i na mě trochu moc. Příšerná základní dějová linka je vlastně totálně o ničem. Ve filmu se nekoná ani jeden zvrat, ani jedna postava nepronese větu, která by už nebyla ke slyšení někde jinde. Tak ubohou báchorku mohl napsat úplně kdokoliv. Pominutí scénáristovi mysli (a nakonec nejenom jeho) nakonec lepí dohromady jeden člověk. Na tom, že film nebude taková hrůza a že bude alespoň stravitelný do konce, má zásluhu jen a jen režisér Rob Bowman, který svým umem drží celou tuto rychle se potápějící loď nad vodou. Co však na filmu zarazí nejvíc, tak je pohříchu málo akce. Čtyři větší akční scény jsou na necelou hodinu a tři čtvrtě zatraceně málo. A nepomůže jim ani to, že je Bowman natočil v nabušeném cool stylu. Dalším mínusem je rozhodně absence lepšího záporáka. Japonec se dvěma katanama je trochu málo. Jistě, nepočítám ty srandovní bojovníky se schopnostmi, které by jim záviděli i X-Meni. Digitální efekty, kterými si film "pomáhá" až nezdravou měrou, působí dosti lacině. Když to tak vezmu, tak nebýt režiséra film by byl úplně v troskách. Takhle se jedná pouze o tupou slátaninu, ze které jakýkoliv dojem vyšumí dřív než skončí závěrečné titulky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vznik tohoto filmu datuje období, kdy bezmoc tvůrců natočit povedený film na motivy komiksu šplhá k nejvyššímu vrcholu ubohosti. Začal to Spider-man, který sosal z lidí prachy jak na běžícím páse. Nenechalo se dlouho čekat a jako odpověď na to vznikala celá várka takovýchto filmů. Průměrný Daredevil má s tímto filmem asi nejvíce společného. Ten totiž potvrdil, že ne každá postava dokáže mít takový charakter. No tak do dalšího filmu prskli ženskou, vcelku pěknou ženskou s profesionálním názvem Elektra. Možná z důvodu toho, že to bude pro někoho přitažlivé, ale nevšímali si příběhové linie a pak to dopadlo tak, jak to dopadnout muselo. Povedlo se jim totiž natočit jeden z nejnudnějších a nejkýčovitějších filmů na námět komiksu vůbec. Bitky jsou většinou potmě za pořádného deště a jediné co zaujme je viditelná snaha tvůrců udělat z Elektry rádoby cool záležitost. Nejen já, ale i hodnocení zde, může potvrdit jen to, že se letmá snaha o povznesení filmů tohoto tipu příliš nevydařila. --- Nemůžeš ji zadržet. Nikdo ji nezadrží. – Jí? - Bál jsem se. že když ti to řeknu, tak tu práci nevezmeš. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $43miliónovTržby USA $24,409,722Tržby Celosvetovo $56,681,566║ Kde nič, tu nič, na celej ploche filmu sa neodohrá nič či by mohlo lepšie zaujať, akcia je ako tak stráviteľná, aj keď nemá až tak čím ohúriť a taktiež tie počítačové vsuvky s mágiou len zbytočne robia z tohto filmu miestami riadne nezmyselné béčko. Vystavanie príbehu asi najviac sklame, tam sa mohli určite scenáristi viac potrápiť a nie len polopaticky kopírovať zaužívané šablónky, bez čo i len najmenšej snahy o originálnosť. Film sa dá označiť za zbytočný priestrel vyvodení ako samostatný celok z priemerného Daredevila. /30%/ "Človek sa musí až moc nudiť aby to dopozeral do konca." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechtěl jsem se na tento film nikdy podívat, protože Daredevila považuji za totální kravinu, která si nezaslouží úctu. Nakonec jsem však ve slabší chvilce neodolal a pustil si Jennifer Garnet v jejím saténovém červeném oblečku(v kterém jí to docela sluší :-)). Nečekal jsem mnoho a pár překvápek, roztomile amatérské hraní s dig. efekty a kamerou mi stačilo k tomu, abych zalitoval, že existuje daredevil. Nic z tohoto filmu není dobré, ale furt lepší než Daredevil gratuluju nečekal jsem to :-) ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ty vole jsem fakt dobrej, protože jsem to vydržel dokoukat až do konce. Začíná to relativně dobře jak Elektra vymlátí komando a zabije Jasona Isaacse. Ale potom si poprvý řeknete cože? Když další půlhodinu bydlí v baráčku u moře a povídá si se strašně nesympatickou hokou (ze který se pak vyklube budoucí superninja co všechny mlátí řetízkem) a jejím otcem. No pak se to teda rozjede a po Elektře, otci a harantovi jde superelitní komando, který na mě působí jak z počítačový gamesy. Komando se skládá ze Strašně Zlýho Číňana, Tlustýho Negra, Hubenýho Negra, Potetovanýho Debila a Jedovatý Ženský, už chápete? No ale nejtrapnější postava je stejně jakejsi "velice moudrý, slepý mistr s blonďatejma vlasama co hraje kulečník v ňákym pajzlu" tenhle debil co sežral všechnu moudrost světa plodí hlášky typu: "Jsem slepý, ale vidím toho víc než vy, protože se nedívám." Po všech těhle stupiditách jsem se upnul na finální bitku, že určitě bude za něco stát. OMYL! Všude jen lítaj prostěradla (nevím jestli to má bejt vykrádačka "Hrdiny" jestli jo tak hodně nepovedená) a zas tam je ta strašně debilní holčička. No a za co je teda ta jedna hvezdička? Protože Jennifer Garner je hezká a taky se v tom filmu mihne Cary-Hiroyuki Tagawa a toho já mám rád. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Never There (She Stabs) - Strata ,2. Hey Kids - Jet ,3. Everyone is Wrong - The Donnas ,4. Sooner or Later - Switchfoot ,5. Thousand Mile Wish - Finger Eleven ,6. Wonder - Megan McCauley ,7. Your Own Disaster - Taking Back Sunday ,8. Breathe No More - Evanescence ,9. Photograph - 12 Stones ,10. Save Me - Alter Bridge ,11. Beautiful - The Dreaming ,12. Hollow - Submersed ,13. Angels With Even Filthier Souls - Hawthorne Heights ,14. 5 Years - The Twenty Twos ,15. In The Light - Full Blown Rose , ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Smrt není tak zlá. - A jak to víte? - Jednou jsem už zemřela!" Ukecané klišé vždycky trochu zabolí, ale když sexy dobro v kozačkách dokáže přeprat zlo v kimonu, tak má ode mne jednu nepříliš zaslouženou hvězdu k dobru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Místy sice vyloženě televizní, až příliš často ale docela atmosférické a čas od času dokonce i cool... Čekal jsem něco výrazně horšího... ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Prečo obdarovaný vyššími silami vždy bývajú vo vilách a sú bohatý? Je to trocu nespravodlivé, nie? Od začiatku do konca klišé. Na scenári cítiť, že bol vytvorený zámerom ,,Aby bol,,. Stotožnenie sa ani len s jendnou postavou, ba ani náznak emocionálneho alebo fizyckého povzbudenia od Elektry. Taký material, a celkom premrhaný. V polovici som zaspal. Hviezda za Terensa Stamp-a ako slepého učiteľa a biliardového uklízeča (38. minúta), a hviezda za umenie uspať ma. To bolo to najmagickejšie, čo sa počas hodine a pól dokázalo stať. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Akčný film s Jennifer Garner v hlavnej úlohe mohol vylepšiť pozíciu ženských akčných hrdiniek vo filme, keby mal aspoň spolovice tak kvalitný scenár ako ktorákoľvek časť z 'jej' seriálu. Takže okrem toho, že sa jedná o elektrizujúce scény, nielen akčné a trošku napätie, film príšerne nusí aj keď je taký krátky. 45%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak hrozný, jako třeba Catwoman, ale jinak toho mají tyto dva filmy společného dost. Především děsnou nudu. Pokus o psychologii tady vážně něměl co dělat, působí to směšně. Elektra prostě není postava, která by dokázala utáhnout samotný film. Výsledek je ten, že zatímco Catwoman mám (asi na dlouho) zapamatovanou jako strašně debilní film, na Elektru okamžitě zapomenu. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

V zásadě srovnatelné s DAREDEVILEM jenom Jennifer Garner to sluší víc než Affleckovi. I když... ze začátku je to ale až moc velká nuda. Situaci sice místy zachraňují nevšední záporáci, ale i ti se vám po chvíli vypaří z hlavy v mráčku zeleného kouře. Stejně jako celý film. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Elektra sice není žádný super film, ale alespoň se u něj člověk neunudí a nebude se mu smát (Catwoman). Akční scény jsou někdynzmatené (až přehršel střihu v závěrečných soubojích), ale některé (výcvik) se opravdu povedly. Navíc jsou skvěle natočené scény, kdy protagonisté používají vrhací zbraně (hvězdice, dýky, nože, apod). Vše doplňuje solidní hudební podkres a tak jsem s výsledným produktem vlastně i spokojen. Je to sice lehce obšlehlé od akční pecky Mortal Combat, ale ani tak to není úplně špatné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vcelku nuda, ale jinak nedokážu posoudit, v čem je vlastně ten film tak špatný a co se během produkce pokazilo...50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

V Daredevilovi byla blýskavým šperkem, sama ale celý film neutáhne!! Tvůrci jen exhibují s ostrým střihem (zejména v závěru), nudnými retrospektivami a scénáristickou nemohoucností. Prvních třicet minut se neděje zhola nic a to je na 90minutový snímek poměrně nesnesitelné. Režijně to však není zcela na odpis, akční sekvence jsou na tu bídu docela zdařilé, stejně jako vybrané lokace, hudební podtext a i samotná Jennifer Garner!! 30% ()

Související novinky

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Daredevil 2 bez Afflecka?

Daredevil 2 bez Afflecka?

01.03.2006

Jestli si někdo myslel, že loňským uvedením Elektry do kin, se snaha chamtivých hollywoodskych producentů definitivně pošlapat dobré jméno komixového superhrdiny Daredevila skončila, tak je na velkém… (více)

Zajímavá „manželská dovolená“

Zajímavá „manželská dovolená“

08.11.2005

Jennifer Garner si v poslední době dvakrát neporozuměla s komiksovou Elektrou (minimálně podle tržeb a reakcí kritiky) a tak se rozhodla pro trochu jiné žánrové odvětví. V erotickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama