Reklama

Reklama

Plastická chirurgie s. r. o.

(seriál)
  • USA Nip/Tuck
USA, (2003–2010), 75 h 29 min (Minutáž: 40–67 min)

Tvůrci:

Ryan Murphy

Hrají:

Dylan Walsh, Julian McMahon, John Hensley, Joely Richardson, Roma Maffia, Linda Klein, Kelly Carlson, Kelsey Batelaan, Jessalyn Gilsig, Bruno Campos (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(100)

Obsahy(1)

Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové středního věku. Jejich klinika vzkvétá. Sean, který má rodinu, začíná být unavený životem, zatímco Christian si ho užívá, jak jen to jde. Jednou k nim přijde Argentinec, který chce plastiku celého obličeje. Ukáže se, že to je nebezpečný pedofil. Během operace ho zabije jeho vlastní bratr, protože se bojí, že jednou ublíží jeho dceři, která se má za pár měsíců narodit. Sean a Christian se musí zbavit mrtvoly...a to je jen začátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (205)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Rozporuplné...když si tenhle rys zjednodušíme do krajnosti, vyjde nám z toho Famke Janssen. Bohužel se pořád nemůžu rozhodnout jestli je scénárista takový skvělý spisovatel a cíťa nebo prachsprostý sociopatický šílenec bez špetky jediného citu. Mám odtud spoustu látky k přemýšlení, ale je to dobře nebo špatně? Tohle vysvětlovat nebudu... Po posledním dílu druhé série píšu toto - pochváleni budiž scénáristé a režisér, role Famke Janssen je naprosto dokonalá!! A závěrečný díl je snad to nejlepší co jsem v televizi letos viděl. Perfektní stavba, geniální kamera a hudba, prostě SKVOST!!! Uvidíme, třeba mě třetí série (až ji u nás budou někdy dávat) pohne ke čtyřem hvězdám. PS: Posledním dílem druhé série, respektive jejím velkým finále a písní jež v něm zaznívá, se Art Garfunkel dostává do mého podvědomí jako frůd se kterým je nutno počítat, protože jeho All I Know je zkrátka famózní. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, jako by každý bral Plastickou chirurgii s.r.o. smrtelně vážně (nemluvě o tom, že polovina uživatelů seriál upřímně nenávidí už díky debilnímu českému názvu). Osobně si nevybavuji seriál, který by mě dokázal pobavit takovým množstvím absurdních nápadů a situací. Tvůrci si rozhodně neberou servítky (často jdou doslova „na kost“), neštítí se sebešílenější situace a nebojí se nechat postavy vymáchat v tom nejhorším možném bahně. Postavy jsou bezvadně přehnané (co se stylizace týče) a Julian McMahon je nejcharismatičtější ďábel, který kdy brázdil televizní slečinky. Ano, je to občas povrchní a morálně dost pochybné, ale rozhodně to originální příběhy, povedený černý humor, trefné obsazení a občas i velice silné emoce. Akorát bych vyštípal Seanova syna, který vypadá jak mladší verze Michaela Jacksona a díky zlému dabingu jeho osoby je horkým kandidátem na největšího slizouna televizních seriálů. Málokterý seriál dokáže v každém dalším dílu tak moc překvapit, jako právě Plastická chirurgie s.r.o. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

DĚLÁ POTÍŽE A CHODÍ V LEVNEJCH BOTÁCH. Amorální seriál v době, kdy existuje televize jménem Showtime?:-) I takováto témata musí mít své opodstatnění... Dobrovolně se přiznávám, že "posedlost plasickou chirurgií" je pro mě něco, jako kdyby zítra měli na Zemi přistát mimozemšťani... Ze začátku jsem ocenil postavy dvou doktorů, jednoho bez skrupulí a druhého, který je jeho pravým opakem. Souhlasím i s tím, že tenhle seriál dává nahlédnout na takové operační sály, které jsou dost zajímavé, ale ať už si o tomhle díle myslíme cokoliv (nadsázky tam skutečně není moc, stačí se mrknout, jak zuřivě hraje např. Joely Richardson), je fakt, že já zůstávám pouze nezúčastněným pozorovatelem těch excesů, koz, mafiánů, představ, nablýskaného života i -a to opravdu- cvoků (schizofrenička, která by rozhodně neměla být léčena, či důchodkyně, které je hrozně líto, že ji nebalí osmnáctiletí zajíčci), pak mi zatrne, když vidím někoho se skutečným problémem a naštvou mě různé WTF momenty a klišé (zneužívání, pedofilové), která působí jako nadstavba k tomu, abychom cítili s Christianem, který by vojel snad i jeptišku. Plastickou chirurgii s.r.o. jsem podcenil, uznávám, ale v nejlepší seriálové produkci se zkrátka ztrácí v davu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sedm let plných sexu, plastických operací, hádek, podrazů, krásných lidí a luxusu skončilo. Nip/Tuck neboli česky a velmi kostrbatě Plastická chirurgie s.r.o. završila svou cestu. Bylo se na co dívat, i když postavy zažily afér na 10 jiných životů, přestože je vše hnáno do extrémů, kdy se smazává rozdíl mezi rozkoší, krásou a oplzlou nechutností, vše bylo, jak má. První a druhá sezona byly rozjezdem, který gradoval ve třetí, čtvrté a ve slabší míře i v páté, když poslední rozloučení přišlo v sezoně šesté. Nebudu tu brečet nad scénáristickou stávkou, která seriál ovlivnila, Christian Troy by to také neudělal. Tenhle seriál dal světu mnohé, přestože bude často kritizován a odsuzován za hromadu sexu a tvrdé postoji (nejen) proti ženám (gayům, atd.). Tohle je syrová verze extrémního pohledu na luxusní svět, kde je krásný obal jen drahou přetvářkou, která má schovat všechnu odpornost a morální zvrácenost uvnitř lidí. Peníze vládnou, sex vládne, lidem vládnou závislosti. Těžkou hromadou nápadů, operací, postižení, zápletek a postavení sexu do rovnosti k jídlo nebo pití (ano, tak obyčejné, tak samozřejmé, tak živočišné) a jeho současná degradace do až komediální absurdity, prostě nenajdete nikde jinde. Kdo neviděl celé, ten neví. A těch 5* neznamená, že seriál je bez chyb. PS: kterou postavou chcete být? Každý má své chyby, každý má své temné stránky... ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje náznaky spoilerů (nic konkrétního o postavách). Je evidentní, že do Nip/Tucku vidí doopravdy jen málokdo. Je to jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, a důvody? Je přeplněný absurdními situacemi, které se pohybují snad všemi žánry, a ani na chvíli neztrácí nápady. Poslední díly každé série jsou vrcholy televizní tvorby, obzvlášť finále té třetí, byl jsem naprosto přikovaný ke křeslu a napjatý jak struna, takhle napínavou záležitost jsem ještě nikdy neviděl. Díly nefinálové pak nejsou jen nějakou vatou, ale dokonale promyšlenou trnitou cestou pro očistná finále. Nip/Tuck si přitom neklade vysoké cíle, chce "jen" pobavit, a to se mu daří daleko líp, než některým ceněným klenotům. Tohle je pravý klenot. Dokázal mě rozplakat (ukázkový příklad je S01 E10 Adelle Coffin, slzy mi tekly proudem, ovšem v mnoha dílech jsem měl nemálo na krajíčku), rozesmát (v každém díle je něco, aby se neřeklo, tak třeba S03 E02 KiKi je prvotřídní hořkosladká tragikomedie se vším, co k tomu patří), šokovat (nemá cenu uvádět příklady, bylo by jich moc, navíc spoileroidní, přesto, jeden za všechny, bez jmenování konkrétních postav, pleťový krém vyráběný ze spermatu?), znechutit (taktéž :o), doopravdy potěšit (každým dílem), zkrátka dokázal působivě vyvolat všechny emoce. Pravdou je, že skoro neustále balancuje na hranici uvěřitelnosti, ale díky skvěle napsaným postavám ji nikdy nepřekročí. Spolu s nimi jste šokovaní, spolu s nimi se radujete, spolu s nimi pláčete, spolu s nimi a hlavně o ně se bojíte. Navzdory všeobecnému povrchnímu mínění tu nejde o žádnou degradaci žen. V Nip/Tucku muži i ženy zažívají vzlety do nebeských výšin, aby mohli vzápětí spadnout až na dno. Někteří hodně bolestně, pravda, Julii, Kimber ani Liz Nip/Tuck opravdu nešetří, ale on vážně nešetří nikoho. Ani diváky. Mnoho z nich to nerozdýchá, a seriál jim bude po pár dílech připadat jako šílenost, zvrhlost, či kdo ví co, ale pro ty, kteří s Nip/Tuckem vydrží, čeká obrovská odměna. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí několika dílů z druhé sezóny měním své hodnocení ze tři na dvě hvězdičky, protože Plastická chirurgie s.r.o. je mi podobně odporná a stejně nesnesitelná a nekoukatelná jako Hřebejkovo/Jarchovského Horem pádem (jenom ten vizuální look je k zblití). Ze seriálů, které se toči kolem tragikomických osudů několika postav/postavy, jež mají shodou náhod velice zajímavé zaměstnání tykající si se smrtí (Odpočívej v pokoji, Dead Like Me...), vychází Nip/tuck jako nejhorší. O "inteligenci" nemůže být řeč, inteligentní film/seriál diváka navede, ale nedoříkává, Nip/Tuck zato musí vše omlátit o hlavu, postavy jsou nositeli tezí a jejich věrohodnost je na hranici toho, že by u mých dveří zazvonula Chloe Sevigniová a chtěla mi ho vykouřit. Body za "provokativnost" nehodlám přidávat, na rozdíl od podobně šokantních a nihilistických kousků jako South Park je vyloženě samoúčelná a povrchní jako vše v téhle frašce. A je mi líto, ale Cival s onou "degradací ženy" má 100% pravdu - mizogynnější dílo aby člověk na našich stanicích pohledal, ženy jsou zde buď vhodné leda jako "roztažnožky", nebo jsou slabošské a musí si pomáhat operacemi či drogami apod. A scénáristé neušetří ani osmiletou holčičku, která, když začne menstruovat (!), musí zákonitě onemocnět a málem umřít, protože si není schopna správně zavést tampón!_____ Choze: Při vší úctě, vůbec jsem nepochopil, co konkrétního se ti vlastně na tom seriálu íbí - víš, rozšafnými, všeobjímajícími přídavnými jmény neřekneš tolik, kolik si asi myslíš... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 85% - Navenek je vidět všechno. Všechno pozlátko, veškerá povrchnost či sobeckost. To, co zůstává skryto pod všemi úpravami či přetvářkami, musíme odkrýt sami. Tajemství, minulost, pravou povahu a nejskrytější touhy. Murphyho rafinovaný seriál používá k vyprávění zdánlivě jednoduchou, ale přitom účinnou zbraň. Odrazuje nechutnými operacemi a pohoršuje sexuální nespoutaností, ale při bližším zastavení začne ukazovat pravou tvář a s ní i problémy, které máme všichni. Jen jsme je nikdy neviděli v seriálu, nepodělili se o ně nebo se na ně báli pomyslet jako na řešitelnou věc. A ne, kosmetické fyzické úpravy tím opravdu nemyslím. 2. série - 90% - Takhle hluboko se do temnějších zákoutí lidské psychiky ještě nikdo nedostal. Co všechno se stačilo za pouhé dvě sezóny objevit, z toho lapám po dechu doteď. Transsexualita, incest, znásilnění, nevěra, závislost, pedofilie - a přitom všechno uvěřitelné, z kulis jako vystřižených z našeho života či z ruchu za oknem pokoje. Hodnocení se sice na úplný vrchol nedostalo, protože nesnáze a utrpení postav zkrátka někdy bolí až moc, ale přesto krotím nadšení jen stěží. Nové postavy totiž redefinují termín "rozhýbat děj" a jak omamná Ava Moore, tak třeba děsivý Carver jsou charaktery, které dokážou i na ploše pár minut vytvořit zápletku téměř nesmrtelnou. Perlou je pak závěrečný sled scén ze samotného finále, který snad nelze zhlédnout jen jednou. 3. série - 100% - Carverova hrozba jako temný mrak, vztahy, které přináší víc trápení než radosti a pokračující duševní masochismus, dokazující, že tihle hrdinové dělají všechny dobré věci jen proto, aby na ně problémy příště spadly z ještě větší výšky. Šťastného vzdáleného konce jsem se tak již definitivně vzdal, přesto mi McNamara/Troy vyráží dech čím dál víc a ve třetí sérii poprvé sahají po absolutních metách. 4. série - 100% - Prožili jsme s nimi všelicos, ale do vod deprese se dá klesnout ještě mnohem hlouběji. Naše top plastické chirurgy z Miami obestírá bez nadsázky duševní temnota, hrnoucí se ze všech stran. Začíná to halucinacemi, pokračuje přes vydírání a končí pocitem bezvýchodnosti. A potom, co jsem se do nich čtyři série zamilovával, se můžu jenom bát, co hlavní postavy čeká dál. V Miami totiž jejich cesta za duševní obrodou zdaleka nekončí. 5. série - 80% - Dokážou si udělat legraci ze všech lidí kolem a tentokrát i ze samotné továrny na sny. A možná, že i sami ze sebe. Los Angeles přináší zvrácený seriál Hearts and Scalpels, hysterku Aidena v dokonalém podání Bradleyho Coopera nebo potvrzení toho, že některé vztahové chyby zkrátka člověk musí udělat, aby měl v duši klid. Škoda jen, že opětovná absolutní spokojenost trvá nějakých sedm epizod, protože pak se děj začne rozmělňovat a zápletky po všech těch letech nakonec přesahovat hranici únosnosti, konkrétně v podobě Colleen Rose. Po Adrianovi, Carverovi, James nebo Burtovi, psychologií nabitých záporácích, je psychopatická pseudoagentka trochu moc. Navíc finále (myšleno 5x14) trpí tím, že dvě hlavní dějové linky (Colleen-Sean a Eden-Julia) jsou natolik výrazné, že jedna musela utrpět a také se tak ve druhém případě stalo. Přesto je i v této řadě plno napětí, dojetí, překvapení a vtipu. A následující půlsezóna měla laťku vrátit zase nejvýš. Série 5.5 - 100% - Rány osudu pro všechny postavy, psychická bolest v každé epizodě a jako třešnička na dortu happyend protkaný ironií. Nip/Tucku stávka scénáristů překvapivě pomohla a dovedla ho k epizodám, které ve většině případů sahají po dokonalosti, ať už jsou nabité emocemi nebo satirickými bizarnostmi a humorem. Když pak i ústup některých hlavních postav do pozadí působí naprosto přirozeně, nemám co bych vytkl. Vytvořit na ploše osmi dílů rozjetého seriálu přirozený a téměř samostatně ucelený příběh, to je umění. 6. série - 90% - I ve chvíli, kdy jsem si myslel, že postavy znám jako vlastní rodinu, přijde chvíle, kdy zůstanu jenom smutně hledět na obrazovku, abych pochopil, že tohle jsou snad opravdoví lidé s těmi nejskutečnějšími chybami, nejhlubšími city a nejpochmurnějšími myšlenkami. Ona nenápadná mlha pesimismu už ze seriálu nezmizí nikdy, ale i tak musím fandit všem, ať jsou jakkoli sobečtí, zlí nebo zlomení. I přes to všechno, co se jim už stalo a co s každou další epizodou jejich trápení zase o něco prohloubí a z dlouholetého začarovaného kruhu dělá osudový seriál se vším všudy. 7. série / Série 6.5 / Nine final cuts - 100% - Každé skvělé drama má odejít na svém vrcholu, ale kdy odejít, když jich Nip/Tuck měl několik? Finiš druhé série, linie s Carverem, linie s Michelle, Christianova rakovina a nakonec i posledních pár epizod. Ze všech těchto období vznikly události a scény, které v jiných seriálech zkrátka k vidění nejsou a dělají z Plastik událost neopakovatelnou, pro někoho možná opovrženíhodnou, ale ve všech slova smyslech jedinečnou. A když skončí stá epizoda, tvůrci nám jako bonus nadělí legendární skladbu All I Know a děj skončí přesně tak, jak skončit musel, abychom ho mohli považovat za alespoň částečně šťastný, začne mi to všechno docházet v plné šíři. To, že některé vztahy nikdy nebudou dokonale naplňující, ale my vždycky budeme mít nutkání je zkoušet znovu (Sean + Julia, Christian + Kimber, Christian + Julia), že dát někomu sbohem někdy znamená darovat mu možnost být spokojený a že na některé happyendy se nám ve skrytu duše vyplatí čekat dlouhé roky, i když víme, že nalezené štěstí nemůže mít dlouhého trvání (Matt). Loučí se s nimi velmi těžko. Možná byli sobečtí, povrchní a až do konce života nenávratně poškození. Ale patřili k těm nejlidštějším a nejopravdovějším postavám, co jsem poznal. I love you and that's all I know.. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Lol prej drama to tak. Spis neco mezi pornem a komedii. Rozhodne se to neda srovnavat treba s Chicago hope nebo Pohotovosti. Ty se berou docela vazne, kdezto tohle je jen takova oddechovka - zensky chtej vetsi prsa, pak si zamrdaj s doktorem a tak furt dokola. Divat se na to ale da a obcas to je i sranda. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

viděl jsem asi čtyři pět dílů a nijak moc pečlivě protože jsem si četl knížku, ale občas jsem se zasmál, občas mě to i zaujalo a občas jsem na to prděl. prostě jen další seriál, ale aspoň má v sobě i trochu humoru a není to jen o chytání zločinců a vrahů a rychlých kopech ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál, který je zahrabán v příšerném vysílacím čase. Skvělé postavy, užasné osudy. Dokonale věrohodné scény z operací. Zkrátka skvělé. 95% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv, podobně jako třeba Dr.House, každý díl řeší zvlášť uzavřený případ, výstavba dramatické linie se mnohem více podobá Grey's Anatomy, tzn. záleží na postavách, událostech v jejich životech a emocích, jenž prožívají. Divák přistoupivší k seriálu jen občas (TV), tak nabyde mylného dojmu, o čem seriál vlastně je a to je velká škoda... Ano, máme zde peníze, nezávazný sex a doktorskou práci jen na povrchu, ovšem práce s charaktery a hlavně pestrým portrétem života jde mnohem hlouběji. Právě díky onomu povrchnímu, pro někoho možná až "lacinnému" obalu se geniálnímu scenáristovi Ryanu Murphymu daří vykreslit, že pod každým povrchem člověka se skrývá jádro, které může být velice zajímavé. Nip/Tuck je trošku kontroverzní, rozebírá spoustu sociálně nekonformních témat, místy bývá absurdní, místy šokující - tato kombinace však nikdy není rozporuplná, ale vždy spěje k vykreslení nějakého zapadlého koutu lidské duše. Není náhoda, že právě za namyšleným, povrchním parchantem Dr. Troyem se v jeho nejtěžších chvílích skrývá spousta lidskoti - nepřebarvené, ne vždy dojemné v kladném slova smyslu, nicméně o to víc pravdivé - lidskosti... Zatímco za první 3 série bych udělil plné hodnocení, je třeba poznamenat, že jak plynou série další, postavy potkávají další a další životní dramata, která opakovaně už nezasáhnou tolik jako dříve. Stále myslím na to, kolik emocí je z postav (a herců) vymačkáváno hned v pilotním díle, to už se pozdějí nevidí tak často... PS: Nakonec to stejně zaokrouhlím na 5*. 9/10 ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká kdo chce co chce pro mě je tento seriál naprosto dokonalý. Seriálu je často vyčítána absurdita nápadů, kteří nám tvůrci servírují a musím přiznat, že některý díly jsou i dost ujetý. Mě to ale nevadí. Seriál je a vy ostatní si to musíte přiznat "zábavný". Nevidím důvod proč mu cokoli vyčítat. Seriály jsou od toho aby se u nich diváci hlavně bavili a Plastická chirurgie toto naprosto splňuje. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se skoro každý může posrat ze svého vzhledu a někteří mají dokonce potřebu veřejně vystavovat svoje fotky, které mají nepřímo naznačit jejich píchatelnost, je tento seriál stále považován za kontroverzní, povrchní a nechutný. Ironie že? Mnoho seriálů má pomalejší rozjezd, nevyrovnané tempo a střídá slabší série s lepšími. Pokud příjde zasloužená odměna, tak bývám shovívavý. V tomto případě jsem však byl trošku zaskočen. Christian totiž tvrdě přiráží už od první minuty a jedna vagína nezůstane suchá. Sean mu se svou povedenou rodinkou skvěle sekunduje a divadlo plné lidských karikatur, které se pod nánosem svých póz vždy složí jako patnáctka bez facebooku, vesele pokračuje dál. Jak úderně první série začala, tak velkolepě končí a Christian má v poklopci stále dost nábojů. V mnoha seriálech by byl vlastně za záporáka, ale jen tady, mezi reálně vykreslenými charaktery, ho můžeme pochopit a držet mu palce. Druhá série už tlačí na pilu takovým způsobem, že je z toho regulérní psycho. Krutě nastavené zrdcadlo na naše životy. Kdo žije virtuálně a nosí růžové brýle, je na špatné adrese. 1. série: 90%, 2. série: 95%, 3. série: 90%, 4. série: 95%, 5. série: 90%, 6. série: 95%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Na takhle zvrhlý a amorální seriál jsem čekal celý svůj život. Čtvrtá řada byla slabší, ale pátá v Hollywoodu to vynahradila. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Marnivost nás živí, je to naše práce. Miluju seriály, kde hlavní hrdinové nejsou jednoznačně dobří. A tady postavy bezpochyby nejsou černobílé. Především Christian postrádá slušnou dávku morálky, zrovna tak jako celkově tento seriál. Právě to nejspíš vadí většině diváků, kteří jej odsoudili. Pokud to neudělali jen po přečtení šíleného českého názvu. Každopádně je na tomto hodnocení vidět, že jako národ jsme neskonale úzkoprsí a bereme všechno příliš vážně - a je to škoda, protože takovou nálož dramatu, zvláštně podmanivé absurdity a brilantně napsaného scénáře jen tak nenajdete. Jinde se pilot pomaličku rozjíždí, dává divákovi možnost se zorientovat - a tady jde ihned do tuhého. Jednoznačně výborná záležitost. Jediné, co mi trochu vadí je proměnlivý Sean, který si v jednom díle hraje na svatouška a ve druhém se chová daleko hůř, než Christian. Mimo to se vždycky chová jako jeho momentální žena/vzor a to mám dojem, že sleduji snadno zmanipulovatelného teenagera, ne chlapa ve středním věku :-)) Přestože na první série nic nemá, takovou absurditu a přitom originalitu jako jsou případy u McNamara/Troy jsem ještě nikde neviděla, takže jasných pět hvězdiček. Nemluvě o mém crushi na doktora Troye, snad nejcharismatičtější televizní postavy. 1.série - 100% 2.série - 95% 3.série - 80% 4.série - 75% 5.série - 80% - 6.série - 75% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

100/100 3. března 2010 se po sedmi letech uzavřela jedna z nejzajímavějších kapitol dějin americké kabelové tvorby na pokračování. Děkuji FX, které ruku v ruce se Showtime je pravým tvůrcem seriálů bez hranic (kam se na ně hrabe dříve velice šokující HBO). Moje cesta k Nip/Tucku byla trnitá, ale nakonec trvalá. Děkuji vlastně Nově za její macešské chování, které mě postavilo před volbu sáhnout po originálu. Tehdy jsem si lepší chvíli ani nemohla vybrat, protože dodnes, slušně řečeno, padám z přelomu druhé a třetí série na zadek. Dokonalá gradace v prvních letech seriálu byla po zásluze odměněna brilantní linkou s Řezníkem, díky níž si veškeré zúčastněné postavy sáhli řádně na dno. Načež jsem byla pevně ukotvena ve fandomu, abych si po komorně laděné a spíše odpočinkové další sérii s Larry Hangmanem, mohla řádně vychutnat první rok, který nám všem měl poprvé naservírovat celých 22 dílů. Abychom si rozuměli, N/T byl původně seriálem určeným na léto, tenhle tah ho měl dostat mezi klasickou elitu vysílanou v hlavní sezóně od podzimu do jara. Žel, přišla stávka scénáristů a výsledkem bylo sledování jedné dějové linky v průběhu celých dvou let (!). Z Miami jsme se přestěhovali do LA, aby zrcadlo nastavené modernímu západnímu světu mohlo ukazovat čím dál tím bolestnější příběhy. Na konci roku 2009 velice rychle proběhla série 6., která dala příležitost (mimo jiné) lidskému parazitu s tváří Rose McGowan a opět se na scénu dostala antická tragédie v čele s Julií McNamarou. Peklo rozevřelo svou náruč a poodhalilo roušku nočního dění za mřížemi. Neskutečné sebeobětování Kimberly bylo kontrováno s žánrově přirozenou komedií... Závěrečných 9 dílů v sérii 7. se vydalo cestou mnoha rekapitulací a vzaly to pěkně od píky. Nejprve proběhl návrat k základnímu leitmotivu trojúhelníku, který začal už na škole a plynule pokračoval odkaz Escobara Gallardo a další, aby celou elitu vkusně zakončila Ava Moore. Závěrečná 100. epizoda spojila všechny nitky a vykřičela do světa, že vše už je hotové a konečné. Gradace Perfect Lie byla velká a samozřejmě překročila stín nijakého uzavření spřáteleného Dirtu. Ryane Murphy, děkuji za výjimečné dílo. ()

sud 

všechny recenze uživatele

O tom, že je doktor taky jen člověk, který má problémy, nedaří se mu, má různé slabosti a úchylky a někdy řeší ujeté případy, vzniklo mnoho zadařilejších věcí (viz zde). Občas to sice vtipné je, ale nijak mě to nevzalo a po cca deseti dílech jsem to vzdal. 40%. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je docela oříšek... Na jednu stranu přímo neuvěřitelné charaktery hlavních hrdinů a nových postav, absurdní zápletky (o vztazích ani nemluvě), amorální jednání na všech frontách, pokusy o filosofování, občas snaha o nápravu, detailní záběry prováděných zákroků, sex a silikon všude kolem, peníze, drahá auta a hledání (?) štěstí...Na druhou stranu je to vážně zábavné. Občas jenom kroutím hlavou a směju se, jindy nevěřícně zírám a taky mě chvílemi napadne, že ti lidi jsou hnusní, nevyrovnaní, mají zvrácené zásady potažmo choutky, ale nějakým zvrhlým způsobem jsou prostě přitažliví... Jak říkám - oříšek. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo než jsem tomuto bizardnímu dílku přišel na chuť, musím ale uznat, že se jedná o jeden z nejzajímavějších televizních projektů několika posledních let. Nip/tuck je šílenou extravagantní přehlídkou lidských charakterů napříč mnoha žánry (podle toho, jak se Ryan Murphy vyspí) s vynikajícími hereckými výkony. Každý díl zaručuje nezaměnitelný zážitek, ať se vám to líbí nebo ne. ()

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama