Reklama

Reklama

Situace: Ohrožení

(seriál)
  • USA Threat Matrix (více)
všechny plakáty
Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2003–2004), 11 h 28 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Daniel Voll

Hrají:

James Denton, Kelly Rutherford, Will Lyman, Anthony Azizi, Mahershala Ali, Melora Walters, Colby French, Alice Krige, Rodney Eastman, Megan Follows, Marina Sirtis, Tamlyn Tomita, Julie Warner (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Každé ráno dostává prezident USA na stůl zvláštní zprávu nazvanou Threat Matrix, týkající se nebezpečí teroristických útoků. Je na speciální jednotce složené z nejlepších agentů CIA, FBI a NSA, aby hrozbu Spojeným států odvrátili. V čele týmu stojí zvláštní agent John Kilmer, dvaačtyřicetiletý bývalý člen FBI, který se zodpovídá pouze plk. Rogeru Atkinsovi. Kilmerovi práci trochu znepříjemňuje přítomnost jeho exmanželky Frankie, nemilosrdné a velmi zkušené expertce na výslechy obviněných, která díky svým schopnostem umí nalomit i ty nejzarputilejší nepřátele. Zbytek týmu tvoří Mohammad 'Mo', bývalý člen CIA egyptského původu, který je umístěný na Středním východě; forenzní expertka Lia 'Lark' Larkinová, 28letý dešifrátor Tim Vargus a v neposlední řadě počítačový expert Jelani, jemuž je pravou rukou pomocnice Holly Brodeenová. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velkostylový americký propagandistický seriál, ale i přesto se na něj dobře dívá, a nejen kvůli Kelly Rutherfordové. Politická korektnost je až směšná - viz hispánský agent, černý agent (Mahershalalhashbaz Ali:)) a sličná neslyšící agentka. BTW úvodní titule vždycky rozjede Hans Zimmer, a to se taky počítá k dobru, alespoň u totohle žánru. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Amerika je nejlepší a jeji agenti jsou ještě lepší:). Tentokrát v hi-tech balení, v kterém se odehrává příběh klidně na 3-4 místech na zeměkouli a všichni jsou s klidem spojeni nejen telefonicky, ale i přes kamery... Svým způsobem to je zajímavé, ale chvílemi je až smutná snaha vydírat divákovi city (voják mluví o rodině, aby v další scéně zemřel...). Dobře vybrané obsazení však potěší...Krom toho vidět Marina Sirtis (starou známou Deanna Troi ze Star treku) jako "zlou" doktorku, která chce zabít pár tisíc Američanů plynem z filmu Skála, určitě potěší. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Nezvyknem hodnotit serialy na zaklade pozretia jedineho dielu,avsak tentokrat si nepomozem,pretoze ziadna ina cast mi nehrozi.Americki hrdinovia zo CIA,FBI a NSA patraja a odvracaju potencialne teroristicke utoky na USA. Ani super hi-tech hracky,ani hlavny Zimmerov motiv nedokaze zakryt prisernu plytkost a nenapaditost serialu,pri ktorom som viac drzal tym teroristom ako superhrdinom. ()

bundaboy 

všechny recenze uživatele

V originale (tim myslim anglictinu a sirokouhle HDTV :) slusne anti-teroristicke akcni drama. U nas to neuveritelne zprznili ceskym dabingem, kde napriklad i v Bilem dome kazdy mluvi jak vidlak z druhe pomocne :(. ()

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Kdybyste se mě před lety zeptali, jaký bych volil propagandistický seriál, řekl bych major Zeman, oproti tomuhle seriálu se však jedná téměř o neškodné dílo. Nevím nakolik jsou filmaři propojeni s americkou vládou,ale tohle stojí opravdu zato vidět.Doporučuji díl,kde ve věznici Guantanamo způsobí smrt vězně,dostane se zato před soud a tam jí sprostí viny...neskutečné."Chci vidět svého advokáta.Žádného neuvidíte,nemáte na něj nárok,jste nepřátelský bojovník.Jsem občan USA.Nyní jste nepřátelský bojovník."Sranda,ale nechtěl bych aby se podobná zkušenost stala i mě. ()

pravo 

všechny recenze uživatele

Seriál vzniknutý na základe udalostí z 11. septembra 2001 nám poukazuje svet terorizmu a boji americkej špeciálnej skupiny proti nemu. Každé ráno dostáva prezident USA správu týkajúcu sa terorizmu a existuje prísne utajená špeciálna jednotka zložená z najlepších agentov CIA, FBI a NSA snažiaca sa, aby Spojené štáty americké boli v bezpečí. Propaganda? Áno, ale spracovaná celkom príjemnou formou a seriál je pozerateľný a nenudiaci. ()

Reklama

Reklama