Reklama

Reklama

700 mil v sedle

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Na divokém západě se rozkřikla zpráva, že se bude konat veliký závod dlouhý 700 mil napříč Amerikou a jako hlavní cena má být vyplacen ohromný balík peněz. Proto se sejde nesourodá skupina lidí: vysloužilý kovboj, zhrzelá lady, sportovec tělem i duší a řidič Pony Expressu, aby změřili své síly a získali tučnou výhru. (Bonton Home Video)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

majo25 

všechny recenze uživatele

Novodobý western, v ktorom je už divoký západ ta-tam a kedy sa okrem koní preháňajú aj motorky. Preteky koní a ich rôznorodých jazdcov nie je nejaká originálna téma a v podstate iba kopíruje klasické filmy o dlhosiahlych pretekov v hocičom. Niečo podobné ako film Ohnivý oceán - akurát tam sa vysmievali arabské plnokrvníky z mustanga a tu sa vysmievajú americké mustangy z plnokrvníka. Rozmanité obsadenie môže zaujať, ale nebyť Coburna, nemalo by to tie správne grády. Taká mladá "Murphy Brownová" je slabá a celkom zbytočná. Réžia trochu pokrivkáva - niektoré scény sa neberú v plnej vážnosti, niekedy zbytočné spomalené zábery a ani akcia nie je z tých najkvalitnejších. A to všetko s rozvleklou stopážou. Divák sa ale môže pokochať rozmanitými lokáciami, dobrodružným príbehom a celkovou (newesternovskou) atmosférou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Richard Brooks /Kocka na rozpalene plechove strese/ natocil celkom sympaticky film, ktory je u putovani napriec USA. Ovsem ze nie na autakoch, ale na konoch + treba take uskosky vediet ako prisposobit sa pocasiu /lejaky, sucho/, tolerancia, prekonat prekazky . Hlavne ked si pripocitam Gene Hackmana /Prime Cut, Francouzska Spojka, neskor aj Enemy of the State/ a Jamesa Coburna /Pat Garrett a Billy the Kid od Peckinpaha/. Candyce Bergen bola nadherna + nadherna bola aj priroda : 85 % ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Western, při němž se mé dojmy v průběhu sledování pohybovaly mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Bylo tu pár nudnějších pasáží, západ už tu není tím pravým divokým západem, což pro fanouška klasických westernů je takové... slovy těžko popsatelné, ale někde v hloubi duše postrádá tu echt atmosféru, kdy se teprve budovala železnice, po motorkách nebylo ani vidu ani slechu a kůň Johna Wayne byl tím nejlepším dopravním prostředkem. :) 700 mil v sedle má ovšem skvělé herecké obsazení, Gene Hackman překvapí v kladné roli (zatím jsem jej ve westernech vždy viděl na opačném "břehu"), James Coburn předvádí standard, na který je divák zvyklý a potěší Candice Bergen. Prostředí pouště, ať už solné či pískové, má atmosféru a finálních několik metrů před cílem mě utvrdilo ve vyšším hodnocení. ()

tojowoeZNK 

všechny recenze uživatele

Moc mě to nebavilo, jen jsem tak blbě čuměl na koho je zrovna záběr. Plno otravných postav v čele s koňomrdem Hackmanem a buzíčkem Vincentem. Teda koňomrd je spíš režisér kterej stím otravoval už v jeho předchozím westernu ale tam to tolik nevadilo pač to vedlo k dobré akci. 3 hvězdy vlastně jen za Jamese Coburna a starýho Bena Johnsona který mám rád. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Natáčalo sa v Novom Mexiku, Nevade a Colorade. (m.a.t.o.)
  • Priemerná dĺžka jedného záberu je 5,5 sekundy. (m.a.t.o.)
  • Film je inšpirovaný 700-míľovým vytrvalostným konským závodom z mesta Evanston (Wyoming) do Denveru (Colorado), ktorý v roku 1908 usporiadala Denverská pošta. Víťaz získal prémiu 2 500 amerických dolárov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama