Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj džentlmen, vášnivý dobrodruh, nenapravitelný svůdce a chameleón, jehož umění převleku ohromovalo jeho přátele, nepřátele i oběti. Tento nový příběh slavného zloděje odhaluje důležité aspekty jeho mladosti, které zůstávali zahalené tajemstvím, ale byli příčinou jeho pozdější zlodějské kariéry. Jeho šťastné dětství skončilo poté, kdy ho rodinné intriky vyhnali z domova. Už jako chlapec totiž pomohl svému otci ukrást vzácný náhrdelník, ale otce na útěku někdo zavraždil. Mladík se tedy rozhodnul jít v jeho šlépějích a věnovat se zlodějskému řemeslu, ale přestože žije mimo zákon a nepřijímá morální kodex společnosti na prahu průmyslové revoluce, nikdy se nesnížil k vraždě. Bohatým dámám bere všechno cenné a blýskavé s hrdostí Robina Hooda, dedukcí Sherlocka Holmese a šarmem Dona Juana, a před zákonem se vždy skryje na zámku své krásné milenky Clarisse. Osud však dostihne také jeho, a Arsene bude potřebovat všechen svůj talent, když se díky své pověsti stane hlavním podezřelým ze spáchání série odvážných krádeží a chladnokrevných vražd. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (119)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Velmi nadaná herečka předvádějící nic ze svého talentu a okolo ní obrazy a události, které vypadají jako něco mezi Ligou Výjimečných a Fantomem Paříže. Takhle jsem si tedy příhody legendárního zloděje-gentlemana nepředstavoval. Jeden z případů, kdy dvouhodinová stopáž je tak přes čáru, že na čáru ani není vidět. A taky jeden z těch, které stačí vidět jen jednou a pak velmi dlouho litovat ztraceného času. 20% a takhle už to nikdy nezfilmovávejte... ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Zásadní problém tohohle mišmaše je v tom, že čekáte konec a přijde další šílený dějový zvrat. A pak další. A ještě jeden. Na tomhle filmu mě snad kromě několika hereček nezaujalo vůbec nic. Některé herecké kreace Romaina Durise (jinak též hvězdy francouzských nezávislých filmů), se nedají označit jinak, než slůvkem "divné." Navíc to byla dost nuda. A žádný emocionální náboj. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film na lopatky pokládá několik faktorů. Hlavní hrdina vypadá jak kozel, obraz nese prvky moderních hrátek (zoom, rychlý stříh, přeefektováno ), který totálně ničí potencionální atmosféru, která by z podobnýho filmu mohla udělat solidního fešáčka a především scénář. Kdyby se mě debil zeptal, jak by vypadal film, který by udělal, pustil bych mu tenhle. Jediný co snese přísnější měřítka je ženskej element. Kristin byla v některých scénách neskutečně svůdná a Eva Green sice neměla nárok příliš předvést svůj talent, ale i tak byla pro moje oči jasnej záchytnej bod. Kdžy jí Arsene Lupin říkal "Dovolte, abych naléhal", tak jsem si říkal, taky bych naléhal, znát Evičku osobně, takhle můžu naléhat leda tak holuba at mě nesere na parapet. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Lituju Arsene Lupina, když si uvědomím, jak ubohý a trapný film o něm natočili. Vždyť ten lupič měl glanc Francouzského gentlemana, věděl co řiká a né, aby mě hnedka při prvním dialogu uhranul tak, abych z toho upadnul do bezvědomí. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Arsen Lupin je obsazen nudným hercem. Sekunduje mu Kristin Scott Thomas a já jen smutně sklápím hlavu jak tam tuhle herečku dostali. Jako by si režisér trochu zavzpomínal na Fantoma Paříze a snaží se dát celému dějí příjemný nádech doby s trochou počítačových efektů. Příběh je stupidní, prostý a zdlouhavý. Film trvá pro mě skoro neskutečných 125 minut a ničím vás výrazně nepřekvapí. Nevím kdo očekával, že by z toho filmu mohl být hit a už vůbec kvalitní film. Francouzi se vždycky snažili točit co chtějí a co je zajímá, ale koho zajímá lupič jako je Arsen? Až ho uvidíte pochopíte, že vůbec nikoho... Za co je tedy ta jedna hvězdička? Asi za tu odvahu, kterou postrádá zbytek světa... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ztěží céčkový hollywood po francouzku dochucený vydatnou dávkou špatné latinskoamerické telenovely. Ucházející technická stránka, ale to je tak vše. Přeplácanost o ničem a navíc s neskutečně špatným scénářem. Herci jsou všichni do jednoho hrozní nebo v lepším případě působí alespoň nezúčastněně. Všechna tato negativa mohl aspoň trošku zmírnit slušný režisér. To by však po hříchu nesměl být tím úplně nejslabším článkem celého soukolí tohoto "filmu". Mít to sedmdesát minut, ještě by se to možná dalo, ale se stopáží více jak dvojhodinovou ani náhodou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

ARSEN LUPIN by se dal označit za volné pokračování FANTÓMA PAŘÍŽE. Brakově jednoduchý scénář opět mixuje historické a moderní prvky a koření je nadpřirozenými motivy (nesmrtelná hraběnka) a telenovelózními šokujícími zvraty (které ho akorát shazují a vás unaví) a po technické stránce film sází na okázalý vizuál podpořený velkorysou výpravou a kostýmy a rádoby cool kameru. Rozvleklý děj, nijak závratné tempo vyprávění, zbytečná délka, nezáživná režie a jeden z nejnastavovanějších konců v historii kinematografie způsobují, že snímek (podobně jako ne nepodobná LIGA VÝJIMEČNÝCH) v druhé polovině nudí a nakonec se zdá být mnohem delším než ve skutečnosti je. Mrzelo mě, že v příběhu není věnován prostor tomu, jak se vlastně Arsen Lupin stal nechvalně známým lupičem gentlemanem, např. kde se naučil svému mistrovství převleků, což tvůrci odbyli jednovětým vysvětlením celé Lupinovy strategie - odvracet pozornost. Co se týče obsazení, Romain Duris s knírkem nevypadá šarmantně, ale slizce a bez něj pak krajně slabomyslně a film tak krade pro sebe Kristin Scott Thomas jako uhrančivě krásná a úměrně tomu zákeřná nestárnoucí komtesa Cagliostro, která okouzluje svým křehkým půvabem a vzrušuje svou nebezpečností. Promarněná příležitost, ale díky nakumulované akci a citelné atmosféře dobrodružných románů stále docela zábavný film, který - jak napsal na Tiscali Vojtěch Rynda - potěší kluky jakéhokoliv věku. Tedy i mě. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

...a to pouze proto že knihy sem měl rád a tak strášné hodnocení si tento film nezaslouží. Roman Duris je navíc jeden z nejtalentovanějších francouzů současnosti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Splácanina, která by udělala lépe, kdyby se soustředila jen na jednu příběhovou linku (ideálně na hledání Poklad králů, protože Dutá jehla je udělaná velmi dobře), ostatní pustila z hlavy a především kdyby byla alespoň o půl hodiny kratší. Představitel Lupina mi na rozdíl od ostatních diváků nevadil, Evu Green i Kristin Scott Thomas bylo také příjemné vidět a režie byla celkem efektní, jenže všechno to zachránit nemohlo. Obzvlášť nesmírně natahovaný konec mě málem zabil. Ano, knihy jsou svým způsobem také brak, ale aspoň to o sobě ví. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Arsene Lupin: Zlodej gentleman" sa chce za každú cenu tváriť náramne bombasticky. Akčne dobrodružno-historická romanca natočená v coolovom hollywoodskom štýle. Niečo podobné už dlhé roky pomerne úspešne praktizuje francúzky režisér a scénarista Luc Besson, takže si jeho krajan Jean-Paul Salomé povedal, že sa pokusi ísť tou istou cestou. Zdá sa však, že mu to prerástlo cez hlavu. Natočil neprehľadný, nezaujímavý, zdĺhavý, ale zato poriadne nablískaný nezmysel. ** ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Jean-Paul Salomé stále ještě neumí napsat scénář a ani režijně nevyniká. Ještě tak deset filmů a třeba se to už konečně naučí. A moc by mě zajímalo, čeho si šňupnul, když ho napadlo obsadit hlavní postavu tak maximálně necharismatickým ohavou. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Päť hviezdičiek za tzv. zlý film? No a? Objekt subjektívnej fascinácie je objekt subjektívnej fascinácie. Francúzsky film má evidentne ďalšiu Novú vlnu, ktorá síce nie je intelektuálna ako tá spred niekoľkých desaťročí a aj keď sa inšpiruje súdobým Hollywoodom a estetikou videoklipu, nie je nezaujímavá, pretože sa upriamuje na vizuálnu stránku (či skôr na vizuálnu atraktivitu) a na vzrušujúce námety - Fantóm Paríža ponúka znepokojujúce, hypnotizujúce deformácie, Fantóm Louvru adrenalínovú nočnú prehliadku múzea s baterkou, cintorínsku morbiditu, príliš afektovanú staroegyptskú estetiku či atmosferické prostredie depozitára ... Arsene Lupin ponúka opulentnú výpravu a kostýmy (ešte teraz mi v ušiach rezonuje tiché štrkotanie kamienkov na náhrdelníkoch), nemiernosť v strihu, ktorá kupodivu činí prekombinovanosť príbehu znesiteľnou či dokonca istým zvráteným spôsobom príťažlivou a trojicu ústredných hercov - Kristin Scott Thomas si obrovskú charizmu udržiava i v tzv. zlých filmoch, na podivnú krásu Evy Green sa dá pozerať donekonečna a hoci Romain Duris je takmer každému ľahostajný (jeden recenzent dokonca použil výraz "dementná vizáž" - nuž, ak sa film nepáči, je evidentne prirodzená tendencia nájsť negatíva aj tam, kde evidentne nie sú), mne pripadá "nehanebne" sexy :-), takže sledovať tzv. zlý film, v ktorom pobehuje Duris je pre mňa proste potešením. Everybody to his taste, guys. ()

k212 

všechny recenze uživatele

Málokdy si mi stává, že bych film, který si půjčím na dvd nedokoukala. Málokdy, ale tohle se prostě nedalo. A já nechápu, jak se do názvu mohl vůbec vecpat ten gentleman, takhle si ho teda nepředstavuju, i když ho hraje-nehraje Romain Duris. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ani se nedivím že se tenhle film stal propadákem, vždyt se tu z ětch 2 hodin nic neděje. Ještě dlouho jsem dumal jestli jsem spal nebo na film koukal, šíleně blbé nuda. Proč se Thomasová snížila k tomu hrát v tomhle? Prostě šílená sračka. Bohužel. Potenciál tu byl. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Zase se musím pochválit, protože se zde objevil film, který hodnotím jinak než většina zdejšího včelího společenstva a plavu takzvaně proti proudu a ještě si to dokážu okecat svými zvrácenými pro někoho nepravdivými žvásty, které se po ránu rodí v mé nečesané rozcuchané makovici. Ale hlavně se bavím tím, že zdejší komentátoři tohoto snímku od sebe opisují nejapné komentáře, které se dle mého názoru nezakládají na pravdě a hlavně, když nemám svůj vlastní názor, tak radši nic nepíšu a rozhodně nic neopisuju, protože je to pak vidět, když to čtete v řadě pod sebou, tak si připadáte jak na nějaké farmě, kde se klonují ovce. Naštěstí jsem se poučil a komentáře si čtu až po zhlédnutí toho daného snímku, protože někteří spisovatelé si neuvědomují, že do svých názorů píší velké množství tzv. spoilerů a po pravdě na tento snímek bych se asi ani nepodíval podle té negativní sprchy zdejších rádoby recenzí. Nechápu, že mnoho recenzí zde srovnává tento snímek se snímky Fantom Paříže či Liga výjimečných, protože toto srovnání mi připadá úplně scestné a nezákládá se na reálných základech. Příběhy a děje jsou zcela odlišné. Já dokážu pochopit, že některým divákům se tento snímek opravdu nelíbil a není podle jejich gusta a proto mu dali nízké hodnocení a samozřejmě plně respektuji jejich názor. o tom přece tato filmová databáze je, ale nelíbí se mi abych rozkliknul třeba profil tohoto filmu a vyrojila se na mě první strana hodnocení, kde jsou samé jedničky, maximálně dvojky, ale i řada odpadů od zdejší smetánky TOP hodnotitelů podle kterých se řada dalších hodnotitelů bohužel nechává ovlivnit a mnozí jen proto, aby nevybočovali ze stáda anebo dokonce, aby se neztrapnili za to, že si dovolili mít jiné hodnocení než většina z řídící jednotky. Nakonec si přečtete komentáře těchto TOP uživatelů a připadáte si jako v kopírovacím centru, protože ty jejich přibližně stejné komentáře se nedají číst a ty svoje bláboly sesmolené ve čtyřech větách si ani nedokážou minimálně přede mnou obhájit. Dokonce někteří asi méně inteligentní jedinci vyloženě nepochopili pointu tohoto příběhu a někteří experti dokonce ani konec tohoto filmu, což si myslím, že už tak trochu zavání zvláštní školou, teda pardon dnes už se říká speciální školou. Takže vážně nechápu, kde tihle umělci vyčarovali stovky určitě zasloužených bodů, když mají inteligenci bublajícího bahna a to ještě možná urážím to bahínko, protože to umí aspoň bublat. To asi požádali Harryho Pottera nebo jinýho bezvadnýho čaroděje, aby jim ty body vykouzlil, protože já bych si o ně neopřel ani to létající koště, natož že bych jim dal bod. Takže prosím všechny hodnotitele „NENECHTE SE OVLIVŇOVAT HODNOCENÍM JINÝCH A HODNOŤTE VŠE PODLE SEBE". A jen tak pro srovnání tento film má na IMDB 55%, a čtyřikrát tolik počtu hodnocení, což je o 12% více než zde, což jsou v průměru tři hvězdy a né ty vaše sračkoidní odpady. Konečně se dostávám k hodnocení tohoto filmu ve kterém se můžeme kochat příběhem a náhledem zrození legendy literárního a později i filmového světa, který se jmenoval Arséne Lupin a kterého znal celý svět pod přízviskem „Zloděj gentleman". Tento snímek začíná jeho dětstvím ve kterém se vysvětluje jeho chování v budoucnosti. Příběh nebudu prozrazovat, ale pro mně byl plný nečekaných zvratů, napětí, falešných i opravdových lásek, zábavný a taktéž jsme zde mohli vidět velké množství kvalitních hereckých výkonů. Ve filmu jsme mohli vidět mnoho francouzských destinací, kam by se chtěl nejeden filmový fanoušek zajisté podívat. Film byl pro mě ponaučením, hlavně tím, že se nemám nechat odradit nízkým hodnocením a bezpáteřními komentáři, které si tato dobrodružná magorie opravdu nezaslouží a proto tomuto filmu dávám minimálně 80%. () (méně) (více)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy, kdy jsem hltal romány Maurice Leblanca o Arsénu Lupinovi a hraběnce Cagliostrové. Kde jsou ty časy, kdy Francouzi točili parádní dobrodružně-romantické filmy. Tohle má podivný scénář a je to natočené tak nevýrazně, že ani potenciálně dramatické scény mi nezrychlily tep. Jasně, je tu pár dobrých herců, ale jejich postavy se musí chovat natolik nelogicky, že se to snad ani nedalo zahrát. Slabší než nová verze Fanfána Tulipána. :( ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Francúzi sa chcú "zhollywoodniť" a dopadá to takto. Arsène Lupin je zlý film, na ktorom len ťažko hľadám nejaké pozitíva. Prečo potom až dve hviezdy? No jedna za film (k odpadu to malo blízko, ale predsa som už videl aj horšie záležitosti) a jedna za bohyňu menom Eva Green vo vedľajšej úlohe. Áno, som zaujatý a neprofesionálny, zbite ma.. :-P ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vítejte ve světě špatně nalíčených herců, hřímajících žesťů, neohrabaných zlodějů, nemotorných vražd, nepřitažlivých milenek, liknavého děje, a co nejhůř - otřesného lupiče Arsena, jehož představitel nemohl projít hereckými kurzy a už vůbec ne kamerovou zkouškou. Okradená se však cítím, hlavně o čas, koncesionářský poplatek vem čert. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Strelil by som zaucho režisérovi a strihačovi za takýto nekonečne nudný film. Sem - tam stojí za videnie výprava, ostatné je nanič. Romain Duris nemá sexapeal ani iskru. A tak som sa na tento film tešil... ()

Reklama

Reklama